FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

CCA a anulat peste noapte concursul pentru observatorii de arbitri » Candidații se revoltă: "Ipotecaţi arbitrajul pe trei drahme!"

Beudeanu e supărat pe lipsa de profesionalism a Comisiei de Arbitri
Beudeanu e supărat pe lipsa de profesionalism a Comisiei de Arbitri

Articol de - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Candidaţii chemaţi să-şi depună dosarele au rămas cu buza umflată. Cel mai virulent e Marius Beudeanu, fost asistent FIFA şi actual instructor UEFA. CCA a invitat din oficiu doar trei anonimi pentru arbitrajul de elită pentru a umfla lista supervizorilor 2015-2016.

"Sînt bulversat! N-am întîlnit în toată cariera mea de 28 de ani o lipsă mai mare de respect decît ceea ce s-a întîmplat acum la Comisie. Deaconu a încercat probabil un exerciţiu de forţă şi de sfidare la adresa conducerii FRF şi a celor invitaţi să-şi depună dosare la concurs".

Cuvintele îi aparţin lui Marius Beudeanu, fost tuşier FIFA şi actual instructor UEFA pentru asistenţi, iar cazul priveşte anularea peste noapte a unei testări pentru formarea corpului de observatori de arbitri la Liga 1.

26 de inşi de anul trecut plus 3 prieteni

CCA anunţase că organizează un concurs pentru supervizori, dar, fără nici o explicaţie, cu o seară înainte de programarea iniţială, a anulat pur şi simplu examenul! Iar totul s-a transformat într-un curs de instruire cu cei 26 de observatori aflaţi şi sezonul trecut pe listă, plus încă trei invitaţi cu CV-uri îndoielnice la nivel de elită.

E vorba despre Marian Deaconu (Ploieşti), Andrei Ioniţă şi Viorel Sandu (Bucureşti). Al doilea e fiul lui Alexandru Ioniţă, fost colaborator CCA în anii '90, în timpul lui Dan Petrescu "Fibră", iar ultimul, ex-"central" cu traseu efemer în L1, tocmai fusese trecut pe linie moartă în iarnă la comisie, unde se ocupa şi de sectorul financiar!

În acest mod, circa 12-15 candidaţi, inclusiv oameni cu cariere îndelungate pe plan internaţional, precum fostul asistent bucureştean Ion Mureşan, au rămas cu ochii în soare.     

"Umilit la mine în ţară"

"Lucrez la un memoriu destinat conducerii federaţiei, prin care solicit să ni se explice ce s-a întîmplat. Am alergat să-mi fac dosarul, am stat patru ore la coadă la cazier, am achitat nişte taxe, iar acum ni se spune senin că nu mai există nici un examen?! Bine că l-au invitat pe Andrei Ioniţă. Îmi vine să şi rîd închipuindu-mi cam cum ar putea apărea el în calitate de observator al lui Balaj, să-i explice cum stă treaba cu arbitrajul", punctează acelaşi Marius Beudeanu.

El a fost la fel de virulent şi într-o postare de Facebook: "Concesiile sînt prea mari, ne vindem prea ieftin, ipotecaţi arbitrajul românesc pe trei drahme, cînd el nu are preţ. Am ajuns să fiu umilit la mine în ţară. Asta nu voi accepta niciodată, domnule preşedinte Răzvan Burleanu!". CCA nu a făcut nici un comentariu pe marginea subiectului.

"Şi-au bătut joc de noi. E inadmisibil cum au procedat. De ce au mai lansat tema unui concurs, cînd ştiau probabil că lucrurile sînt deja rezolvate?!"
Ştefan Poenaru, fost asistent L1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează