FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CRAIOVA 2-0

Ce a fost în tribune la FCSB - U Craiova » Echipa roș-albastră păstrează tradiția: lume multă și detaliul pentru care era ironizată de rivali

Articol de GSP - Publicat marti, 10 aprilie 2018 14:41

În fața Craiovei renăscute, FCSB a arătat că mai păstrează tradiția ei: lume multă și un imn pentru care era ironizată și acum 10 ani.

Oamenii continuă să vină la meciurile FCSB, mai ales la duelurile cele mai importante din campionat. Din inerție? "Joacă Steaua, mă duc la meci!"? Așa gândește lumea care a rămas lângă echipa pe care Armata a jupuit-o de nume, de pielea prețioasă cu care se mândreau suporterii înainte de a se trezi că au devenit fecesebiști?

FCSB a rămas cu un element pe care, spre deosebire de nume, nu i-l contestă nimeni. Măcar deocamdată. "Scooter-Maria", imnul împrumutat pentru care roș-albaștrii erau ironizați de rivali și în urmă cu un deceniu, pentru că tropăiau pe ritmul "tâp, tâp, tâp". 

Echipa lui Becali a păstrat melodia asta pe stadion și după ce s-a mutat din Ghencea pe Arena Națională și galeria țopăie, agitată de golul lui Momcilovici și de Scooter pus la maximum în difuzoare. Eșarfele roș-albastre acoperă peluza, acum clubul chiar arată ca și cum ar fi Steaua. 

FCSB face legătura cu trecutul "becalian" al echipei cu o melodie de acum un deceniu, oltenii merg mai departe în căutarea unei "madlene" al cărei gust să le aducă aminte de Craiova Maxima. Steagul cu portretul lui Ilie Balaci e fluturat de galeria din 800 de oameni a Universității ca drapelul lui Maradona lângă Vezuviu. 

De la Napoli au preluat alb-albaștrii și ritmul din "Un giorno al'improvviso", cântarea faimoasă a napoletanilor, pe care l-au umplut cu versuri în limba română în locul celor originale.

O melodie bună pentru tot parcursul meciului, nu doar de tropăit pe ea la gol. Poate e o explicație a faptului că "tifosii" olteni sunt mai activi. Și ei, și bucureștenii s-au adunat 25.000 ca să traducă "FCSB-CSUC" în "Steaua - Universitatea Craiova".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
liviuemil
liviuemil  •  10 Aprilie 2018, 21:52

Auzi talpane????? Inca un motiv de proces: "Maria" ( lui Scooter), Vezi sa nu o comfunzi cu "Maria" lui Blondie. Si inca ceva pentru justitia Romana : Real Madrid, Real Betis, Real Sociedad, milioane de Ion, Nicolae, Gheorghe, etc, etc, .... De ce nu poate fi (din nou) inca o STEAUA ???????

983946825070029
Creata Ciprian  •  10 Aprilie 2018, 21:25

sa inteleg ca ce mi spui tu mie in articolu asta... suna cam asa... FCSB este Steaua si ca justitia a gresit..? Becali nu s a folosit de numele Steaua.. a luato in mod corect si legal... e vina Armatei.. au venit la Becali..asa au vrut ei... ba sti ceva, ma doare undeva ma duc la Becali si iau ianpoi numele Steaua ca asa m am trezit eu.. azi ma doare undeva.. ia sa vedem ce echipe mai jupuim de nume.. de embleme..etc.. de ce vrem noi.. a da stai ca lumea e si mai oarba.. ei dau vina pe Talpan.. adica dovedeste ca Becali face frauda.. mai cu ceva timp in urma Becali a fost la puscarie sa nu uitam ca e un mare rasist.. si voi mintiti si pacaliti sustineti o echipa care are in conducere puscariasi.. ce spune asta despre voi mai romanilor... ? nu credeti ca in romania asa in general.. cam toat ce inseamna important e sustinut si dus la ranga de regi cam toti puscariasi.. nu va ti saturat sa fiti ***.. mai vreti..? succes..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983946825070029
Creata Ciprian  •  10 Aprilie 2018, 21:19

sa inteleg ca ce mi spui tu mie in articolu asta... suna cam asa... fcsb este steaua si ca justitia a gresit.. becali nu s a folosit de numele steaua si a luato in mod corect si legal... e vina la aia din armata ca au venit la becali ca asa au vrut ei... ba sti ceva ma doare undeva ma duc la becali si iau ianpoi numele steaua ca asa m am trezit eu.. azi ma doare undeva.. ia sa vedem ce echipe mai jupuim de nume.. si de embleme.. si de ce vrem noi.. a da stai ca lumea e si mai oarba.. ei doau vian pe talpan.. adica ala dvoedeste ca becali face frauda.. mai cu ceva timp in urma Becali a fost la puscarie sa nu uitam ca e un mare rasist.. si voi mintiti si pacaliti sustineti o echipa care are in conducere puscariasi.. ce spune asta despre voi mai romanilor... ? nu credeti ca in romania asa in general.. cam toat ce inseamna important e sustinut si dus la ranga de regi cam toti puscariasi.. nu va ti saturat sa fiti sclavi.. mai vreti..? succes..

Vezi toate comentariile (9)
Comentează