FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Ce-i cere Dan Șucu lui Horațiu Moldovan înainte de plecarea la Betis » Cine este favorit să vină în locul lui

Dan Șucu
Dan Șucu

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 19:35 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 20:59

Telenovela transferului lui Horațiu Moldovan de la Rapid se apropie de final. Surse apropiate clubului giuleștean susțin că portarul naționalei „i-a anunțat pe cei din conducere că este în tratative avansate cu Betis Sevilla, să joace în LaLiga din această iarnă".

Conform digisport.ro, lucrurile ar fi clare, jucătorul înțelegându-se cu spaniolii, unde ar urma să aibă un salariu de 50.000 de euro pe lună în primul an, 60.000 de euro în al doilea și 70.000 de euro în al treilea. La Rapid are un salariu de 12.000 de euro plus bonusuri.

Rapidiștii se plâng după revenirea în țară: „Este foarte frig, iar terenul de antrenament e înghețat”
RAPID
Rapidiștii se plâng după revenirea în țară: „Este foarte frig, iar terenul de antrenament e înghețat”

Moldovan mai are contract cu alb-vișiniii până în vara lui 2025, dar și o clauză de rezilere de 800.000 de euro. Pe care a reușit s-o impună când a semnat ultima înțelegere, în 2023. Și oricine o achită îl poate lua oricând, fără ca Rapid să se poată opune.

Numai că giuleștenii au primul meci de campionat foarte curând, vineri, acasă, cu FC U Craiova. Portarul a fost și azi la antrenament cu restul colegilor, însă antrenorul Cristiano Bergodi nu s-a decis dacă îl va folosi sau nu cu oltenii, temându-se ca jucătorul său să nu fie deja cu gândul la noua echipă. Cel mai probabil va apăra Virgil Drăghia. 

Dan Șucu: „Nu ne putem opune dacă cineva plătește clauza”

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a precizat că „deocamdată, la noi la club nu a venit nicio ofertă pentru Moldovan. Dacă cineva achită clauza de reziliere, noi nu ne putem opune. Dar, dacă va pleca, iar meciul cu FC U Craiova va fi ultimul pentru el la Rapid, mă aștept la o despărțire cu stil din partea lui. Este unul dintre cei mai iubiți jucători ai echipei, a apărat la noi atâția ani și suporterii ar merita asta”.

Cu alte cuvinte, Dan Șucu se așteaptă ca Horațiu Moldovan să apere vineri, în acest meci de despărțire, cu oltenii de la FC U Craiova. O echipă incomodă pentru Rapid, care, de la revenirea în Liga 1, a învins-o doar o dată (5-3 în tur, în Bănie), pierzând însă de 4 ori.

Silviu Lung jr. e primul pe listă

Moldovan are o înțelegere cu conducătorii ca până pe 21 ianuarie să se transfere. Cel mai probabil, anunțul plecării sale va fi făcut după partida cu FC U Craiova. Deocamdată, echipa îi mai are pe postul de portar pe veteranul Virgil Drăghia (33 ani) și pe tânărul George Ungureanu (16 ani).

Giuleștenii și-au luat măsuri pentru eventualitatea plecării actualului titular. Au fost demarate discuții cu Poli Iași și cu Sepsi, pentru aducerea fie a lui Silviu Lung junior (34 ani), fie a lui Roland Niczuly (28 ani). Pe listă mai sunt și alte nume, dar timpul scurt i-ar determina pe cei de la Rapid să încerce să aducă un portar deja acomodat cu Liga 1.

Cele mai mari șanse le are fostul internațional, care a intrat deja în ultimele 6 luni de contract cu moldovenii. Probabil cei de la Iași vor accepta oferta Rapidului, de 100.000 de euro, pentru un jucător pe care altfel l-ar putea pierde gratis din vară. Lui Silviu Lung ar urma ca Rapid să-i ofere un contract pentru două sezoane și jumătate.

2,6milioane de dolari este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, conform transfermarkt.com

VIDEO Prima zi în care s-au vândut bilete la magazinul Rapidului din Gara de Nord » Paul Iacob s-a fotografiat cu suporterii

Citește și: 

Un jucător de la FCU Craiova, acuzat că a pariat la peste 50 de meciuri de pe un cont cu numele său: „L-am făcut pentru păcănele” + Mititelu: „Sunt stupefiat!”
FCU CRAIOVA
Un jucător de la FCU Craiova, acuzat că a pariat la peste 50 de meciuri de pe un cont cu numele său: „L-am făcut pentru păcănele” + Mititelu: „Sunt stupefiat!”
Tradiție reluată după 35 de ani » Rapid a vândut din nou bilete de meci în Gara de Nord
RAPID
Tradiție reluată după 35 de ani » Rapid a vândut din nou bilete de meci în Gara de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
m3lku
m3lku  •  18 Ianuarie 2024, 16:20

Sunt convins că sunt completate de mult contractele cu următorul portar. Se așteaptă doar confirmarea lui Moldovan la Betis ca să se semneze. Probabil vor fi anunțați în aceeași zi: Horațiu Moldovan pleacă la Betis, iar la Rapid e deja în cantonament Silviu Lung Jr. Ar fi fost frumos să vină Ionuț Radu, dar nu poți să le ai pe toate.

antiziaristi
antiziaristi  •  18 Ianuarie 2024, 12:13

Alo, dl Ziaristi. Pe tânărul de 16 ani, il cheama Bogdan Ungureanu, nu George Ungureanu. ????????????

unurtr
unurtr  •  18 Ianuarie 2024, 10:21
Postat de gazistu pe 18 Ianuarie 2024, 09:57

De ce sa nu poti "sta" in Draghia? Ce are Draghia? Daca te uiti mai bine, nu stiu de ce e atat de laudat H. Moldovan care doar de 2 sezoane e "fotbalist"; Acum 2 sezoane era rezerva lui Iacob la UTA, a prins 4 meciirui, si acum 3 sezoane era rezerva la Ripensia in liga 2a.. In rest a fost o eterna rezerva (si de LIGA 2a) pe unde a fost imprumutat de CFR: UTA, Ripensia, Sepsi, Viitorul Tg Jiu, Hermannstadt. nOROCUL LUI A FOST venirea la Rapid, care se lupta la primivare in Liga2a, si apararea care a avut-o in spare: Goge, Sapunaru, Grigore, Petre Lucian Goge!!

Și Keylor Navas până să ajungă titular la Levante a fost rezervă la Albacete, nu știu ce relevanță are faptul că a fost rezervă până să fie titular...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close