FOTBAL  »  Superliga  »  GIUVAERUL LIGII I COSTĂ 3 MILIOANE DE EURO

“Ce să caute la CFR? Costea vine la Steaua!”

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2008 00:00

Gigi Becali a dat asigurări ieri că atacantul va ajunge în Ghencea, deşi e dorit şi de clujeni.

Bătălia teribilă pentru titlul de campioană şi pentru milioanele de euro din Champions League nu sînt singu­re­le cîmpuri unde Steaua şi CFR duc adevărate războaie în acest final de sezon. De ieri, s-a deschis un al treilea front. Cel pentru obţinerea semnăturii unuia dintre cei mai în formă jucători din Liga I, olteanul Florin Costea.

CFR a mutat prima şi, impre­sio­nată de prestaţiile din 2008 ale golgeterului din Bănie, a întrebat ieri oficial gruparea din Bănie care este preţul acestuia. Răspunsul lui Mi­titelu a venit imediat: “Cos­tea face minimum 3 milioane de euro”. Preţul nu i-a speriat pe ardeleni, mai ales că Andone l-ar fi trecut deja pe Costea în capul listei de achiziţii pentru la vară.

Contraofensiva Stelei a venit însă ieri după-amiază. Gigi Becali a anunţat public că tînărul vîrf craiovean va ajunge sigur în Ghen­cea: “Prima ofertă eu i-am făcut-o lui Mititelu pentru Costea şi aceasta rămîne în picioare. Deci, chiar dacă CFR dă 3 milioane de euro, băiatul o să vină la Steaua, pentru că aşa o să vrea el. Aici se face performanţă şi poate să ajungă la o echipă mare din Eu­ro­pa. Da­că se duce la CFR ce o să facă, o să stea acolo un an şi mai rău îşi face. Să vină la Steaua şi să joace în Liga Campionilor. Costea e un băiat cu calităţi, pe care şi le poate dezvolta şi mai mult dacă vine la Steaua”.

4 “duble” a reuşit Costea în acest sezon, în meciurile cu Dinamo (4-4), Timişoara (3-1), Vaslui (2-1) şi Buzău (3-1).

20 de goluri marcate de Craiova în acest sezon, adică 53 la sută din totalul celor reuşite de olteni, l-au avut ca autor sau coautor pe Costea, care a dat 15 goluri şi 5 pase decisive.

“Oferta pentru Costea am făcut-o şi rămîne în picioare, dar o vom reînnoi după finalul campionatului. Băiatul va veni la Steaua, nu se va duce la CFR, asta vă asigur eu”
Gigi Becali patron Steaua

“În această seară am văzut un jucător formidabil şi el se numeşte Florin Costea. L-aş lua imediat cu noi în avion dacă s-ar putea”
Ioan Andone antrenor CFR

“Craiova trebuie să se considere o echipă norocoasă pentru că are în echipă un fotbalist ca Florin Costea”
Mihai Stoica manager general Urziceni

Carte de vizită

Florin Costea
pe 16 mai va împlini 23 de ani
are 1,84 metri şi 77 de kilograme
a debutat în Liga I pe 15 septembrie 2006: U Craiova - Poli Iaşi 3-3
are 49 de meciuri în Liga I şi 20 de goluri marcate

Refuzat de CFR acum 3 ani!

În vara lui 2005, Costea, care juca încă la CSM Rm. Vîlcea, a fost propus CFR-ului de Răzvan Zamfir, actualul director al clujenilor, care la vremea respectivă era impresar. Oferta fostului agent de jucători s-a lovit atunci de refuzul clujenilor, care nu au vrut să scoată în jur de 50.000 de euro, atît cît costa puştiul vîlcean.

“E o floare rară”

Adrian Mititelu (foto) a respins categoric varianta despărţirii de atacantul său. “Costea e ca floarea aia rară care apare o dată la o sută de ani şi acum de-abia i-au ieşit mugurii”, a spus patronul Universităţii.

Cel mai bun în 2008

Prestaţiile impresionante din cele 12 etape disputate în acest an s-au reflectat şi în notele pe care Costea le-a încasat din partea Gazetei Sporturilor. El are în 2008 o medie de 7,10, cea mai mare dintre toţi jucătorii de cîmp din Liga I. E golgeterul la zi al campionatului în acest an, cu 10 goluri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (141)
 •  25 Aprilie 2008, 23:00

Ce sa faca la Steaua, sa joace la buzau ca toti tineri talentati pe care iai cumparat tu ma berbecali, tu iti bati joc de toti.

 •  25 Aprilie 2008, 16:01

daca Mititelu al da pe COSTEA la steaua dinamo sau rapid sa fie blestem pe capu lui

 •  25 Aprilie 2008, 15:40

costea nu pleca . Poti sa ne conduci in Europa la anul.

Vezi toate comentariile (141)
Comentează