FOTBAL  »  Superliga  »  DISCUȚIE

EXCLUSIV / VIDEO „VAR-ul a omorât jocul!”. Ce schimbare importantă ar introduce Dugandzic în regulament: „Atunci n-ar trebui să fie ofsaid”

Articol de , - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 09:45 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 12:56

Marko Dugandzic (29 de ani) a fost ales în cadrul Anchetei Gazetei Sporturilor, „Cel mai bun fotbalist străin” al anului 2023. Din Arabia Saudită acesta a oferit GSP.ro un interviu în care vorbește despre schimbările pe care le-ar face în fotbal dacă ar fi președintele FIFA sau UEFA.

- Marko, ce ai schimba în România, dacă ai avea puterea să modifici un singur lucru?
- În domeniul fotbalului?

- Și în fotbal, și la modul general. 
- Trebuie să mă gândesc la asta. Eu nu am nevoie de multe lucruri ca să fiu fericit. Fotbalul evoluează de la an la an, se îmbunătățește. Nu pot să zic că aș schimba ceva pe partea de fotbal. România s-a calificat și la Euro.

- Și Croația s-a calificat. 
- Asta e standard, da. Cu această calificare, se vede că fotbalul românesc evoluează, e din ce în ce mai bun.

- Și din punct de vedere social, ce ai schimba?
- Nu, nu. Totul merge foarte bine, orașele sunt frumoase, chiar nu aș schimba nimic. Nu am ceva specific ce nu mi-a plăcut.

- Ar fi vreo regulă din fotbal pe care ai schimba-o, dacă ai fi președintele FIFA sau UEFA?
- Îți amintești regula pe care a propus-o Arsene Wenger?

- Care din ele?
- Cea de acum câteva luni. În cazul de ofsaid, atacantul să fie avantajat. Dacă picioarele lor sunt pe aceeași poziție, dar corpul atacantului e în față, n-ar trebui să fie ofsaid, părerea mea! Pentru mine e o regulă foarte bună.

Dugandzic, după Mutu?
Dugandzic a marcat o singură dată în Arabia Saudită
A scris istorie în Superligă, acum trăiește luxul din Dubai » Limuzină și piscină de 5 stele între zgârie-nori
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/de-nerecunoscut-marko-dugandzic-718777.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
+43 FOTO

- Bineînțeles, pentru tine, da!
- Pe bune, dacă umărul tău e în față, nu ai niciun avantaj, pentru că picioarele tale sunt în spatele apărătorului. Mie nu mi se pare corect ca dacă degetul tău e în afara jocului, să se considere ofsaid. De asemenea, VAR-ul, pentru mine, a scăzut plăcerea fotbalului. Desigur, de multe ori ajută cu dovezi, dar îmi plăcea acea senzație veche.

- VAR-ul corectează niște erori umane.
- Toată lumea mai greșește, e normal, dar să aștepți verdictul VAR zece minute, cât timp se verifică dacă a fost sau nu gol, parcă a complicat lucrurile puțin. Mai ales aici, în Arabia Saudită. În fiecare repriză se adună câte 10-15 minute de prelungiri, pentru că se mișcă încet în astfel de situații. Cred că putem spune că VAR-ul a omorât jocul, cu această pierdere de timp. Nu aș schimba neapărat regula, dar nici nu i-aș duce lipsa.

Citește și:

Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”
STRĂINUL ANULUI 2023
Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”
Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă din prima zi. Doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”
DEZVĂLUIRI
Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă din prima zi. Doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  29 Decembrie 2023, 23:39

La noi în România și cum spune croatul , în tarile Arabe , pt ca cei din camera VAR - sunt insuficient pregătiți...poate și aparatura nu este de prima mana , se așteaptă 4-5 sau 10 minute. În Franța, Spania, Anglia Germania intr-un minut, doua se da rezultatul ,inclusiv grafica este prezentata extrem de clar. PS- ceea ce s-a petrecut în meciul Sepsi - CFR Cluj, când românașii din camera VAR au cugetat și au tot cugetat...poate mai cugeta și astazi, având imaginea cu liniile trasate , au validat un gol înscris neregulamentar. Cred ca este cea mai mare greșeală de când a apărut VAR-ul. Pt mine este de neconceput sa te uiți 5 minute la un stop cadru , cu linii trasate și sa decizi " pe invers" . Propun ca la astfel de faze , sa fie chemat centralul care sa decidă în final în cunoștință de cauza...nu mergând pe mana unor " septari" .

istet10
istet10  •  29 Decembrie 2023, 20:10

Corect.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  29 Decembrie 2023, 19:50

In schimb, simularile acestui “golgeter” din penalty-uri n-a omorat nimic.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează