FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Cel mai corupt e singurul care a rezistat! Cum a rămas Becali în fotbal, deși a fost condamnat de 3 ori

Cei 3 Becali au făcut, cumulat, 8 ani și jumătate de închisoare: Gigi - 2 ani, Victor - 4 ani, Giovani - 2 ani și jumătate
Cei 3 Becali au făcut, cumulat, 8 ani și jumătate de închisoare: Gigi - 2 ani, Victor - 4 ani, Giovani - 2 ani și jumătate

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 09:00

Acum 8 ani, Gigi Becali era declarat cel mai corupt personaj din fotbalul românesc, însă doar el, dintre cei indicaţi atunci în sondajul IRES, se mai află şi azi activ în fenomen.

Ce însemna fotbalul românesc în urmă cu aproape un deceniu? La titlu se băteau echipe precum Urziceni, Vaslui, Timişoara, FRF şi LP erau conduse de Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, printre patronii de Liga 1 se aflau Borcea, Mititelu, Iancu, Paskzany, Becali, Porumboiu, Penescu, iar pe lista FIFA a arbitrilor figurau nume precum Corpodean, Salomir, Augustus, Deaconu!

De atunci, fotbalul românesc s-a despărţit aproape în totalitate de aceste personaje, iar singurul, dintr-un sondaj IRES din septembrie 2009, care a rezistat e Gigi Becali. Sondajul de atunci făcea trimitere la cine sunt, în concepţia oamenilor, cei mai corupţi din fotbalul românesc. Iar răspunsurile l-au propulsat pe primul loc pe patronul, de atunci şi de acum, al Stelei.

Cine sunt cei mai corupţi oameni din fotbalul românesc?

Gigi Becali 12%
Mircea Sandu 8%
Cornel Penescu 4%
George Copos 3%
Dumitru Dragomir 3%
Cristi Borcea 2%
Adrian Porumboiu 2%
Arbitri 2%
Adrian Mititelu 1%
Ioan Becali 1%
Victor Becali 1%
Vasile Turcu 1%
Jean Pădureanu 1%
Ionuţ Lupescu 1%

Dintre toţi cei enumeraţi în acel sondaj unul singur a rezistat şi e activ şi astăzi în fotbalul de la noi. Chiar Gigi Becali, desemnat atunci cel mai corupt!!! În rest, toţi, dar absolut toţi au ieşit în decor din diverse motive. Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au pierdut alegerile de la FRF şi LPF, Copos, Penescu, Borcea, Pădureanu şi fraţii Becali au fost condamnaţi la închisoare, Lupescu a plecat la UEFA, Mititelu "a fost dezafiliat" în 2011, iar Porumboiu a renunţat la Vaslui, în timp ce Vasile Turcu s-a retras de la Dinamo, dar, între timp, ca şi Pădureanu, a decedat!

Gigi, condamnat în 3 dosare!

Ceea ce indica sondajul IRES în 2009, şi anume "Becali cel mai corupt", avea să fie practic confirmat de ceea ce a decis instanţa în dosarele în care patronul Stelei a fost judecat. A fost condamnat pe rând în toate cele 3 cazuri în care a fost nevoit să compară în faţa judecătorilor: Dosarul Valiza, Dosarul Sechestrării de persoane şi Dosarul Schimbului de terenuri cu MApN. Becali a stat în spatele gratiilor între mai 2013 şi aprilie 2015.

Becali şi Steaua din 2009 şi până astăzi

  • 3 titluri în Liga 1: 2013, 2014, 2015
  • 8 prezenţe în grupele cupelor europene: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017
  • trei calificări în primăvara europeană: 2012, 2013, 2018
  • a vândut jucători în străinătate de 60 de milioane de euro

Patronii de azi sunt autorităţile locale

În Liga 1, în momentul de faţă, sunt multe exemple privind finanţarea cluburilor de către primării sau autorităţi locale. Exemple: Timişoara, Chiajna, Voluntari, Iaşi. În schimb, rivalii de azi ai lui Becali, la nivel de patroni, se numesc Ioan Niculae (Astra), Mihai Rotaru (Craiova), Hagi (Viitorul), Iftime (Botoşani), Negoiţă (Dinamo), Laszlo Dioszegi (Sepsi), Ilie Ciuclea (Juventus), în timp ce în spatele CFR-ului ar sta Marian Băgăcean, deşi mulţi susţin că tot Paszkany ar controla clubul, prin anumiţi interpuşi.

91% dintre români ştiau, în septembrie 2009, cum se numeşte patronul Stelei şi doar 58% cunoşteau cine finanţează la acea vreme CFR Cluj

86% dintre repondenţi au votat "da" la întrebarea "Există corupţie în fotbal?"

Hagi, dublu cât Becali

În privinţa patronului Stelei, părerile oamenilor erau împărţite în urmă cu 8 ani. 46% aveau o părere bună despre Becali şi tot 46% o părere proastă. La acelaşi capitol, în dreptul lui Gheorghe Hagi procentul celor care îl apreciau era unul imens, 95%, şi doar 1% au susţinut că nu au o părere prea bună. La acelaşi nivel cu Hagi se mai afla Mircea Lucescu, iar imediat după ei se poziţiona Gică Popescu, 92%!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
mosvasile
mosvasile  •  04 Ianuarie 2018, 20:06

Becali a avut noroc cu Basescu!In dosarul in care au fost condamnati alde Mustata-liderii galeriei dar si recuperatori de credite-procurorii facusera dosarul dar nu au primit ok de la Basescu,care avea ca tinta prioritara "lupta cu coruptia",adica inhatzarea liderilor de la psd!Asa ca Becali si-a salvat pielea facand un targ-specialitatea lui-"livrandu-l" la schimb, pe Babiuc,cel care -in calitate de ministru al apararii-aprobase celebrul schimb de terenuri cu Becali!Numai ca asta l-a costat destul de scump,nemaireusindu-i si "combinatia"cu terenurile de la Stadionul Ghencea-adevarata miza a preluarii sectiei de fotbal a clubului Steaua-intrucat gusterii cei mici din MAN-care facusera "manopera"la schimbul de terenuri-s-au speriat! Ce mai spumega "dezvoltatorul"pe la tv,ca el vrea sa investeasca si cum sa investeasca el daca aia de la MAN nu ii dau terenurile!In plus,si i-a facut dusmani pe alde Mustata,care s-au razbunat dezbinandu-i pe suporterii Stelei!Ca in Vestul Salbatic-Nu ma intreba cum am facut prima suta de milioane!Dar avem "investitor" in fotbal?Avem!

sexilian
sexilian  •  04 Ianuarie 2018, 17:22

craitoiule ESTI ***,care stea boala,***........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

larisa_i
larisa_i  •  04 Ianuarie 2018, 16:47

*** *** coruptia e sechestrarea de persoane sau ce?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează