FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Cel mai slab Gigi Becali din istorie! FCSB e în cea mai umilitoare situație din 2003 încoace

Gigi Becali are în acest sezon cel mai slabe rezultate +15   FOTO
Gigi Becali are în acest sezon cel mai slabe rezultate

Articol de , , - Publicat marti, 23 iunie 2020 07:49 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 08:52

FCSB, echipa lui Gigi Becali, are 30% înfrângeri în meciurile de campionat, nu mai puțin de 9 eșecuri în 30 de etape, procentaj pe care echipa nu l-a atins niciodată în istoria ei, din 2003 și până astăzi. 

La 17 ani și jumătate distanță de când a devenit patronul echipei, Gigi Becali bifează cea mai umilitoare și mai greu de suportat situație. Să fie învins de cele mai multe ori pe parcursul unui campionat. Media eșecurilor în sezonul actual e de unul la aproape fiecare 3 etape, ceea ce n-are precedent în istoria clubului!!! 

FCSB a disputat 30 de etape, 26 în sezonul regulat și restul în play-off, și deja a adunat 9 înfrângeri. Extrem de multe pentru o echipă care are ca obiectiv câștigarea titlului de campioană. Spre exemplu, în cele două sezoane cu Reghecampf, 2012-2013 și 2013-2014, când FCSB a defilat și s-a impus de o manieră categorică în Liga 1, echipa a părăsit terenul în dezavantaj de doar 4 ori! 

Chiar și în cele mai proaste sezoane, atunci când a terminat pe locul 6 și a prins in extremis cupele europene, nu s-a întâmplat ca procentajul înfrângerilor să fie atât de mare. În 2008-2009, în fața FCSB-ului s-au clasat nu mai puțin de 5 echipe, dar chiar și așa, echipa de atunci a suportat doar 6 eșecuri, un procent aproape la jumătate față de cel din sezonul în curs, care se ridică la 30%. 

Și campionatul încă nu s-a terminat. Mai sunt de disputat 6 runde, în care clubul va avea de gestionat un lot dezintegrat de deciziile lui Gigi Becali, dar și de accidentările grave.

FCSB va juca pe teren propriu cu Astra, Botoșani și CFR, iar în deplasare cu Craiova, Mediaș și Astra. Trei dintre aceste 5 echipe i-au administrat două treimi din eșecuri: Astra și CFR au bătut-o de două ori, Botoșani și Gaz Metan câte o dată. 

FOTO. Imagini tari de la FCSB - Gaz Metan 2-2

+11 FOTO

Cele 9 înfrângeri din acest sezon 

  • FCSB - Botoșani 0-2 (antrenor: B. Andone)
  • Astra - FCSB 2-1 (Andronache) 
  • FCSB - Voluntari (1-3 Andronache)
  • Poli Iași - FCSB (2-1 Andronache) 
  • Gaz Metan - FCSB (4-0 Vintilă) 
  • FCSB - Astra (1-3 Vintilă)
  • CFR - FCSB (1-0 Vintilă) 
  • Dinamo - FCSB (2-1 Vintilă) 
  • CFR - FCSB (1-0 Vintilă) 

Campionatele cu cele mai multe înfrângeri 

  • 2009-2010: 8 (23,5%)
  • 2010-2011: 9 (26,5%) 
  • 2014-2015: 7 (20,5%) 
  • 2019-2020: 9 (30%) 
    * înfrângeri raportate la numărul etapelor

 Eșecuri cât CFR în 3 ani 

Linia de clasament a FCSB-ului e una catastrofală, mai ales comparată cu cea a echipei care e principala contracandidată a roș-albaștrilor în lupta pentru titlul de campioană. CFR are în acest sezon mai puțin de jumătate din eșecurile FCSB-ului. De fapt, în ultimii 3 ani, în care a dominat-o de fiecare dată pe FCSB, CFR a pierdut doar 10 meciuri dintr-un total de 102 disputate. Sub 10% procentaj! Iar una dintre înfrângeri a fost în ultima etapă a campionatului trecut, când era matematic campioană.

Reghe, aproape de imbatabilitate!

 În niciun sezon, FCSB n-a reușit să termine neînvinsă campionatul. O singură dată a fost foarte aproape, în 2013-2014, al doilea an din primul mandat al lui Laurențiu Reghecampf. Atunci, FCSB a pierdut un singur meci, dar și acela în condiții extrem de ciudate. 0-1 acasă, cu FC Vaslui, echipă care venise în ziua meciului la București, iar din cauza unei greve a jucătorilor a fost lipsită de aportul multora dintre titulari. 

FCSB avea avans mare în fruntea clasamentului, a și câștigat lejer titlul, însă acea înfrângere i-a stricat cifra 0 din dreptul eșecurilor. În primul sezon întreg al FCSB-ului în Liga 1, în 2003-2004, cu Pițurcă antrenor, echipa a suferit doar două înfrângeri, însă a pierdut titlul în fața lui Dinamo! 

104 meciuriconsecutive fără eșec a avut Steaua la finalul anilor '80 în Divizia A, între toamna lui 1986 și toamna lui 1989

 Doar FCSB n-a bătut-o pe Dinamo!

 Un alt record negru care arată cât de jos a fost FCSB pe parcursul actualului sezon e faptul că echipa patronată de Gigi Becali e singura care n-a învins-o pe Dinamo în campionat! În rest, toate celelalte 12 grupări din Liga 1 au reușit să o învingă cel puțin o dată, chiar și nou-promovatele Academica Clinceni și Chindia Târgoviște. În schimb, FCSB a scos un singur punct din cele două confruntări directe cu rivala din Ștefan cel Mare, meciuri care au avut loc în sezonul regulat: 1-1 acasă și eșec, 1-2, în deplasare. 

Dinamo e chiar și mai jos: peste 50% înfrângeri!!! 

FCSB are o companie selectă în această ierarhie a rușinii. Chiar rivala tradițională. Dinamo are o linie de clasament precum a unei formații care e aproape condamnată la retrogradare. A suferit 15 înfrângeri în 29 de etape. Procentajul eșecurilor e unul realmente șocant: trece de 50%. Dinamo a pierdut mai mult de un meci la fiecare două runde!!! În primele 3 etape din play-out, roș-albii au cedat de fiecare dată, 0-1 cu Clinceni, 0-1 la Iași, 1-3 cu Sepsi.

VIDEO. Helmuth Duckadam despre insuccesele repetate ale formației FCSB: „Principala problemă a fost schimbatul antrenorilor”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Propunere în direct pentru Gigi Becali: „Să-mi facă o ofertă! Am tot văzut că am fost propus”

Duckadam a răbufnit la GSP LIVE: „Toți mă ocoleau și se duceau la patron! N-aveam birou, nu eram invitat la petreceri când câștigam trofee”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (154)
leul_90
leul_90  •  23 Iunie 2020, 16:16
Postat de gata_cu_fecesebeala pe 23 Iunie 2020, 13:56

Siteul Talekom e cel mai penibil site ever. Titluri gen ''Becali da lovitura si il vinde pe Man/Coman cu XX zeci de milioane'' apar zilnic, de vreun an. =))) Nu stiu daca mai exista prosti care sa dea click si sa citeasca aceeasi abureala sau dezinformare zilnic, de luni bune. Sper ca nu... Altfel e jale mare.

Site-ul telekom face referire la tuttomercato, unde se vorbeste de interesul lui Atalanta si Sampdoria pentru Dennis Man. Italienii precizeaza ca pretul e prea mare.. Dar cel mai important, spune ca " Dennis Man piace in Italia. L'esterno classe '98 di proprietà della Steaua Bucarest è anche nel giro della nazionale rumena. Elevate per ora le richieste della Steaua, intorno ai diciotto milioni di euro.". Off, si italienii astia nu recunosc farsa talpanista din liga a 4-a, si se refera la FCSB ca fiind Steaua Bucuresti.. :(((

leul_90
leul_90  •  23 Iunie 2020, 16:11
Postat de gata_cu_fecesebeala pe 23 Iunie 2020, 12:32

Trist, netrist, realitatea ramane aceeasi: FC FCSB este un club haotic, unde neprofesionalismul si harababura sunt la ele acasa; FC FCSB nu are stadion; FC FCSB nu are identitate; FC FCSB nu castiga trofee si e zburata din Europa inca din faza preliminariilor; FC FCSB se afla in ghearele unui interlop; FC FCSB nu are nicio perspectiva pt prosperitate si rezultate pe plan sportiv.

Si care e diferenta fata de alte echipe din liga 1? Inafara de CFR anul acesta (dupa ce a bifat umilinta suprema de a fi eliminata de o echipa din Luxembourg), restul echipelor romanesti se bucura doar de primul tur preliminare, sa bifeze ca au jucat si ele in Europa. Trist, netrist, STEAUA/FCSB a contribuit cel mai mult la coeficientul european al Romaniei in ultimii 15-20 de ani, si e principalul motiv pentru care am ajuns sa avem echipe calificate direct in grupele UCL! Da, acum e haotic, cu ciobanul lovit de senilitate in ultimii ani, s-a pierdut marca.. Dar ce sa faci, ramai langa echipa, si la BINE si la GREU. Ca ar fi mult mai usor, daca n-am avea coloana vertebrala, sa sarim in alta barca (aviz fanilor CSA). Sau efectiv sa nu mai urmarim fotbalul din liga 1 (aviz fanilor Dinamo).

189254898748309
Claude SH  •  23 Iunie 2020, 14:47

Ce s-au aprins gigeii, controverse cu dinamovisti și simpatizanți CSA. Va fi tot mai greu sa prindeți Play Off - ul, vin echipe mai puternice din urma. Anul viitor alături de CFR, Craiova și Botoșani vor fi Viitorul, Sepsi și Voluntari :))

Vezi toate comentariile (154)
Comentează