FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cele trei mari pasiuni ale lui Paul Anton, mijlocașul dorit de Steaua: ”Învăț răbdarea și încrederea de la pescuit”

Paul Anton a urcat în carieră, ajungînd, la 24 de ani, să fie printre jucătorii pe care selecționerul Iordănescu vrea să se bazeze în viitor la
Paul Anton a urcat în carieră, ajungînd, la 24 de ani, să fie printre jucătorii pe care selecționerul Iordănescu vrea să se bazeze în viitor la "națională"

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2015 00:00

Fotbal, pescuit și lectură, trei pasiuni ale mijlocașului de 24 de ani aflat pe lista de priorități a Stelei.

Paul Anton, încă jucătorul Pandurilor, și-a schițat portretul de om și de fotbalist, de la meciurile cu Pirlo, de la care învață, la orele de autoinstruire de pe baltă și lecturile care-l inspiră.

- Paul, ce reprezintă fotbalul pentru tine?
- O pasiune pe care mi-am transformat-o în meserie. Ca orice copil, am început să bat mingea în parcare sau în spatele blocului și mă trezeam cît mai devreme ca să mă duc la joacă.

- Visele tale din copilărie care erau?
- Să joc în Liga 1. Să joc pentru Gloria Bistrița, echipa orașului meu. Era maximum atunci pentru mine, n-am visat la astronauți, "galactici" sau "extratereștri".

"Fur meserie de la TV"

- Ce fotbalist apreciezi acum?
- Pirlo, de la Juve. Formidabil fotbalist! La vîrsta pe care o are, face niște chestii senzaționale. De fapt, îi urmăresc des pe marii fotbaliști la TV, la meciuri. Meseria se fură și de la televizor. Nu e o rușine.

- Care este cel mai frumos vis neîmplinit în carieră?
- Să joc într-un campionat puternic din Europa, mi-aș dori Serie A. Dar să joc fotbal, nu să stau rezervă, că altfel n-am rezolvat nimic.

"Nu voi face mofturi dacă nu merg la Steaua"

- Cum te destinzi?
- Acum sînt în vacanță, la Bistrița, sînt genul familist. A doua pasiune a mea, după fotbal, este pescuitul. Cînd am timp, mă retrag două-trei zile, cu undița, pe baltă. Pescuitul sportiv nu e plictiseală, e mult de muncă, nu stai cu bățul și te lauzi apoi cu peștii luați din piață. Este răbdare, tenacitate, încredere în tine, chestii ce te ajută în viață.

- Care este cea mai mare captură, reală?
- Un crap românesc, de 14,3 kilograme. L-am prins, e adevărat! De trei ani am prins microbul pescuitului, e fascinant.

- Mai ai și alte pasiuni?
- De ceva vreme am început să citesc autobiografiile marilor fotbaliști. Mi-au plăcut "Eu sînt Zlatan" și "Istoria Barcelonei în perioada Guardiola". Mi le-am cumpărat chiar eu. E important să știi cum să treci prin anumite momente în viață, te ajută, sînt cărți care te motivează și te învață. Aștept biografia lui Pirlo în română.

- Vei face mofturi dacă Pandurii nu te lasă la Steaua?
- Eu mai am un an contract cu Pandurii. Dacă va apărea ceva, cu atît mai bine! Dacă nu, asta e viața, au mai fost discuții și-n trecut, nu sînt genul să fac figuri. Am vorbit și cu Mister Edi Iordănescu, i-am spus că sînt dedicat sută la sută clubului Pandurii cît mai am contract. E normal să țină și gorjenii de preț, vom vedea ce va fi.

"În copilărie, eram fan Zidane. Dar nu-mi desenam tricourile cu numele și cu numărul lui, țineam la hainele mele, fiindcă e important să ai grijă de ceea ce părinții îți pun la dispoziție"
Paul Anton

"Primul Mondial văzut a fost cel din 1998, din Franța, însă mi-aduc aminte prea puține. Europeanul din 2000 l-am trăit cu adevărat, ieșeam și eu în stradă cu ai mei, cu prietenii, să scandăm "România, România!""
Paul Anton

300.000 €și 20 la sută dintr-un eventual transfer ulterior este propunerea Stelei pentru Pandurii

109 meciuriși 7 goluri are Paul Anton în Liga 1 pentru Gloria Bistrița și pentru Pandurii

1.100.000 €este cota mijlocașului conform transfermarkt.de

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează