FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cer banii înapoi! Cum s-a ajuns la o cerere incredibilă: Steaua vrea suma plătită pe transferul lui Mihai Costea!

Mihai Costea nu reușește să-și găsească vreun angajament, deși e liber
Mihai Costea nu reușește să-și găsească vreun angajament, deși e liber

Articol de - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Steaua s-a înscris la masa credală în procesul insolvenței Universității Craiova și vrea 1,4 milioane de euro, suma achitată pentru Mihai Costea.

La 27 de ani, Mihai Costea a încetat să mai fie fotbalist și a rămas doar un caz. A jucat ultimul meci în august 2013, o partidă de Cupa României între Steaua și Avîntul Bîrsana, 4-0! Costea a rezistat pe teren 90 de minute atunci, fără să înscrie.

Roș-albaștrii nu l-au mai folosit deloc din acel moment. În martie, anul acesta, Nilă a fost declarat liber de contract, fără ca statutul acesta să-l ajute să-și găsească un club nou.

Steaua nu a uitat de el. Roș-albaștrii s-au înscris la masa credală în procesul insolvenței Universității Craiova și pretind 1,4 milioane de euro, adică suma achitată în schimbul lui Mihai.

Cum s-a ajuns la o asemenea situație, ca o formație să ceară să-i fie returnați banii pe care i-a dat pentru un jucător:

  • Becali și Mititelu s-au înțeles pentru transfer în martie 2011. Primul a și plătit 1,4 milioane de euro. Apoi a aflat că Universitatea urmează să fie exclusă din competiții, a așteptat să se și producă excluderea oltenilor și l-a legitimat pe Costea abia la 1 iulie 2011, înregistrat din postura de fotbalist liber de contract! Un statut cu care s-au ales toți jucătorii pe care îi avusese sub comandă Mititelu.
  • Steaua susține că a plătit degeaba 1,4 milioane, din moment ce atacantul a fost înregistrat ca fotbalist liber. Și speră să recupereze măcar o parte din sumă prin intermediul planului de reorganizare al FC Universitatea. Un vis imposibil de realizat, în condițiile în care la masa credală există și creditori mai mari și nu prea ar fi nimic de împărțit.

Pițurcă e înscris cu o creanță de 7 milioane de euro! Iar societatea nu deține bunuri care să fie vîndute în caz de faliment, și din care creditorii să-și recupereze banii, nici nu mai are activitate, pentru a se putea "curăța" de datorii pe parcursul insolvenței.

Așa cum procedează Dinamo, Rapid, Petrolul, societăți care își plătesc creditorii din încasările pe care continuă să le producă.

15 milioane de euro reprezintă datoria FC Universitatea Craiova, din care:

  • 7 milioane euro către Pițurcă, o clauză de reziliere a unui contract pe care Mititelu l-a rupt unilateral
  • 3,5 milioane euro la Fisc
  • 1,4 milioane euro la Steaua
  • 350.000 euro la firma de echipament sportiv Joma

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
mvradulescu
mvradulescu  •  05 Iulie 2015, 09:41

Pe lângă alte "mânării" în administrarea clubului, dl. Mititelu a știut să-și "promoveze" jucătorii prin vânzarea cărora spera să-și salveze echipa de la faliment. Am înțeles că acest "om de afaceri" are aceleași succese și în domeniul afacerilor personale ca în fotbal. Așadar înscrierea d-lui Becali la masa credală nu face decât să-și ofere o mângâiere pentru eroarea comisă, fără nici o șansă de a căpăta un cent măcar ... Dealtfel, nici nu cred că ar fi corect să cumperi din piață un pepene, iar după ce a leșinat vânzătorul din cauza caniculei, să ceri banii înapoi ! Oricum, domnia sa și-a scos "pârleala" din banii obținuți de la UEFA pentru rezultatele sportive în competițiile europene !

ss.oltenia
ss.oltenia  •  04 Iulie 2015, 20:55
Postat de Dorel Caleanu pe 04 Iulie 2015, 19:02

*** Ar trebuii interzisi pe 10 ani proprietarii din Oltenia .Si sa vina cu 10 milioane garantie, cand vor echipa !

ar trebui o echipa Societatea Sportiva OLTENIA CRAIOVA nu tampeniiii de stiinte pe terenul de fotbal

802589673128559
Dorel Caleanu  •  04 Iulie 2015, 19:02

*** Ar trebuii interzisi pe 10 ani proprietarii din Oltenia .Si sa vina cu 10 milioane garantie, cand vor echipa !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează