FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA

CFR către Oţelul, înaintea meciului de azi: “Testaţi-o pe Steaua!”

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2008 00:00

Clujenii vor ca întreaga echipă a Stelei să fie testată antidoping la finalul meciului cu gălăţenii, de pe Antena 1, toate cheltuielile fiind suportate de Paszkany.

Războiul dintre Steaua şi CFR pentru titlul de campioană e total şi nu se duce exclusiv pe terenul de joc. Clujenii le-au cerut oficialilor Oţelului să solicite la meciul de azi cu Steaua control antidoping pentru 6 jucători din echipa lui Lăcătuş!

În mod obişnuit, după fiecare meci din Liga I, doi titulari plus o rezervă, desemnaţi prin tragere la sorţi, sînt testaţi antidoping. Cum însă regulamentul nu permite ca o echipă să solicite un anumit număr de fotbalişti testaţi, cererea Oţelului va fi luată în calcul numai dacă toţi cei 18 jucători pe care Steaua îi va trece pe foaia de joc vor fi verificaţi.

Le-ar întîrzia şi întoarcerea
În acest caz, costul total al operaţiunii ar fi de aproape 30.000 de euro, bani pe care îi va suporta echipa care va face solicitarea, adică Oţelul. Iuliu Mureşan însă i-a asigurat pe şefii Gala­ţiu­lui că suma va fi acoperită din banii lui Arpad Paszkany!

Chiar dacă rezultatele ar ieşi negative, oficialii CFR-ului ar avea şi un alt motiv pentru care să nu considere pier­dere de vreme acest test. Steaua are preconizată întoarcerea la Bucureşti imediat după meci, drumul urmînd să fie parcurs cu autocarul.

Efectuarea testelor celor 18 jucători ar presupune însă o durată mai mare de timp, care ar putea în­tîr­zia plecarea steliştilor şi ar re­du­ce astfel din timpul de refacere, şi aşa scurt, pe care Rădoi şi com­pa­nia îl au pînă la partida cu Timi­şoa­ra, programată marţi seara.

60 % dintre meciurile din miniretur s-au terminat fără gol primit de roş-albaştri

9 victorii consecutive a reuşit Steaua în ultimele etape

2,1 goluri marcate pe meci e media Stelei în etapele disputate în anul 2008, de două ori mai mare decît în primele 19 runde ale campionatului

“Să ceară control antidoping, să ceară ce vor ei. Nu este nici o problemă din partea noastră! N-avem nici cea mai mică emoţie, toţi jucătorii noştri vor ieşi negativ”
Adrian Ilie manager sportiv Steaua

“Comentariile celor de la CFR sînt de multe ori penibile. Indiferent cu cine au meci, pe ei îi interesează şi vorbesc despre noi”
Mirel Rădoi jucător Steaua

CE SPUNE REGULAMENTUL

Se poate ajunge şi la depunctare.

În Statutele şi Regulamentele FRF e specificat clar, la articolele 70-73, ce riscă un jucător, dar şi clubul
în cazul în care rezultatele testului sînt pozitive. Cel mai important punct este cel de la articolul 72, alineatul 5: “Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi, de asemenea, sancţionată. Echipei respective i se pot scădea puncte sau poate fi exclusă din fazele finale ale competiţiei”.

Pe cine vizează CFR

Oficialii clujenilor au avut ţintă clară atunci cînd s-au gîndit să le ceară gălăţenilor să solicite control doping jucătorilor Stelei. În primul rînd, ei îi au în vizor pe străinii din lotul roş-albaştrilor, Golanski, Mendoza, Pepe Moreno, Dayro Moreno şi Habibou, dar şi pe Goian, Rădoi, Ghio­nea şi Pleşan (foto), toţi cu pro­bleme medicale în ultima jumătate de an.

“Aşteptăm ca Steaua să se împiedice!”

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, e convins că echipa sa va lua cele trei puncte în partida cu UTA şi aşteaptă un pas greşit al Stelei la Galaţi. “Vom avea o partidă foarte grea la Arad, pentru că dacă UTA pierde sau face egal cu noi, totul s-a terminat pentru arădeni în Liga I. Am încredere însă că băieţii vor veni acasă cu cele trei puncte şi aşteptăm ca Steaua să se împiedice la Galaţi”, a spus Mureşan.

Au trecut testul UEFA

În octombrie anul trecut, UEFA a desfăşurat un test antidoping în rîndul mai multor jucători ai Stelei. Rezultatele au fost anunţate după aproape o lună şi la toţi cei testaţi rezultatul a fost negativ. Nu mai puţin de 10 fotbalişti s-au aflat pe lista forului de la Nyon, 7 dintre aceştia fiind şi acum în lotul lui Lăcătuş. E vorba despre: Vali Badea, Ovidiu Petre, Zapata, Neaga, Dică, Neşu şi Golanski.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (233)
 •  19 Aprilie 2008, 17:02

Cred cá deja si CFR. se ia dupá Becali cu prosti. Nu mai e Fair-Play in fotbalul románesc. Pácat, ptr. cá fotbalul e unsport indrágit de multá lume, dar asa cu atátea scandaluri cred cá adevárati fani au un gust amar.

 •  19 Aprilie 2008, 16:28

sa-i testeze pe cei de la cfr anti coca,ca la ce aiureli vorbesc n-ar fi mare lucru sa traga pe nas cat e ziua de lunga!FORZA STEAUA!M**E MUIESAN,TRICA SI RESTUL

 •  19 Aprilie 2008, 15:39

muiesane da'prost esti... muiesane..s-ai belesti... mielul..lui radoi..

Vezi toate comentariile (233)
Comentează