FOTBAL  »  Superliga  »  LĂCĂTUŞ CERE CA RETURUL SĂ NU FIE MURDĂRIT ŞI BLĂTUIT

Cinci etape cruciale pentru Steaua

Articol de - Publicat vineri, 22 februarie 2008 00:00

"Fiara" spune că titlul va fi foarte aproape pentru Steaua dacă roş-albaştrii vor începe în forţă sezonul de primăvară


Două zile. Atît îl mai despart pe Lăcătuş de startul celei mai mari provocări din cariera lui de antrenor: va reuşi sau nu să aducă în Ghencea titlul de campioană, trofeu pe care l-a cucerit ca jucător de nu mai puţin de 10 ori? La capătul a 43 de zile de pregătire de iarnă, după 8 amicale şi peste 50 de antrenamente, Lăcătuş vorbeşte deschis despre cum se prezintă Steaua la debutul returului, cum s-au integrat achiziţiile, dar şi despre lupta subterană la titlu.

- Domnule Lăcătuş, cu ce e Steaua mai bună acum faţă de tur?
- Cred că sîntem mult mai periculoşi pe faza ofensivă, ajungem de mai multe ori în preajma porţii şi avem mai multe ocazii decît în tur.

- E doar o întîmplare că Steaua n-a primit decît 3 goluri în 8 amicale?
- Nu, nicidecum. În defensivă avem oameni care joacă împreună de mult timp, au experienţă pe plan intern şi internaţional. Ceea ce îmi doresc însă este ca întreaga echipă să facă faza de atac la fel ca pe cea defensivă.

"Mai mult spectacol"

- Dar Gigi Becali a spus că Steaua încă nu e ce şi-ar dori. Sînteţi de acord?
- Eu am spus şi după pregătiri că poate sînt momente în care anumiţi jucători pot da mai mult decît au făcut-o. În momentul în care vor fi la nivelul aşteptat, jocul va fi mai bun şi spectacolul va creşte.

- Cît de importantă e revenirea lui Ghionea?
- Nu este vorba doar despre el, ci şi despre Rădoi şi Pleşan. Cei 3 vor aduce un plus clar de valoare în jocul echipei şi cred că acest lucru va conta decisiv în lupta pentru campionat.

- Achiziţiile cum s-au integrat?
- Destul de repede şi de bine. Raportat la calităţile lor tehnice, sînt sigur că pot da mult mai mult, dar le mai trebuie timp şi jocuri în picioare.

- În primele 5 etape, Steaua va întîlni cele 3 echipe de pe podium. Sînt cruciale aceste runde?
- În lupta pentru ocuparea unui loc de Champions League sau pentru titlu, vor fi decisive. Dacă vom reuşi să trecem cu bine de ele, şansele se vor mări mult, încrederea jucătorilor va creşte şi ne vom putea pregăti altfel pentru ultimele 10 etape.

"Am ştiut în ce mă bag"

- De cine vă e cel mai teamă, de CFR, de Rapid, de arbitri sau de jocurile de culise?
- Sînt prieten şi cu Ando, şi cu Mircea Rednic şi am respect pentru toate celelalte echipe. Mesajul meu pentru colegii de generaţie este că nu îmi e frică de nimeni, ceea ce îmi doresc însă e să fie un retur cu meciuri doar pe teren. Nu vreau influenţe din afară, nu vreau implicare din partea arbitrilor, vreau să jucăm doar pe teren. Acolo, în iarbă, să decidem titlul!

- Deşi aţi preluat echipa la jumătatea turului, cînd deja se pierduseră nu mai puţin de 12 puncte, acum vi se cere titlul. E prea mult?
- Lucrul acesta l-am discutat cu Gigi de la început şi este normal ca Steaua, dacă nu cîştigă titlul, să termine măcar pe locul 2, ca să joace în barajul pentru Liga Campionilor. Nu este o noutate, mi-a spus de la început asta, eu am acceptat, deci nu e nimic în neregulă.

- La meciurile din tur spuneaţi că nu v-aţi simţit postul în pericol. Acum, de la ce meci credeţi că veţi juca avînd sabia deasupra capului?
- Nu voi simţi nici un moment. Atîta timp cît sînt conştient de faptul că am făcut ceea ce ştiu şi, împreună cu colaboratorii, am luat decizii bune, nu văd de ce m-aş simţi în pericol. Sper să mă ajute şi rezultatele.

"Nu mi-e teamă că voi ajunge ca Hagi"

- Bun, dar tot Gigi Becali a spus că dacă Steaua nu va termina pe locurile 1 sau 2, o să plecaţi singur.
- Asta rămîne de văzut. Să terminăm noi pe 1 sau pe 2 şi vom vedea apoi! Cert e că nu mă gîndesc sub nici o formă că am putea termina mai jos de locul secund.

- Dar vă e teamă că Gigi Becali va ajunge să decidă peste capul dumneavoastră?
- Mie nu mi-e frică, fiindcă am vorbit cu el şi vizavi de aceste lucruri. Discuţii vor fi în permanenţă în presă, însă important este ceea ce discut eu cu colaboratorii mei şi cu Gigi.

"Cînd am venit la Steaua ştiam şi cine e patron, şi ce s-a întîmplat cu Hagi. Mi-am asumat aceste riscuri de la început, aşa că nu am motive să-mi fie teamă"

"N-aş da nici unul dintre cele 10 titluri cucerite ca jucător pentru unul ca antrenor. Fiecare a însemnat enorm pentru mine, dar mi-aş dori să cîştig şi de pe bancă tot atîtea"
Marius Lăcătuş


LĂCĂTUŞ DESPRE...

... postul pe care va juca Rădoi
"Nu e uşor de spus. Vom vedea. Totul este în funcţie de locul unde se simte mai bine şi de nevoile echipei. Sperăm să luăm hotărîrile cele mai bune"

... meciul cu Poli Iaşi
"Un joc la fel de greu ca toate celelalte 14 din retur. Este primul oficial şi trebuie să demonstrăm că rezultatele din pregătiri nu au fost întîmplătoare. În plus, n-avem voie să facem paşi greşiţi"

... arbitrajele din retur
"Nu prea comentez şi nu prea mă interesează arbitrajul. Îmi doresc doar să fim arbitraţi corect"

... Adrian Neaga
"Rică s-a pregătit la fel de bine ca toţi ceilalţi componenţi ai lotului. Important este să ştie să profite de şansele acordate, indiferent dacă va juca titular sau doar va fi convocat în lotul de 18 jucători"

Bilanţul pe banca Stelei
Meciuri oficiale (Victorii 6, Egaluri 3, Înfrîngeri 4)
Meciuri amicale (Victorii 7, Egaluri 1, Înfrîngeri 0)

Primele 5 etape
Poli Iaşi - Steaua (24.02)
Steaua - CFR (02.03)
Pandurii - Steaua (08.03)
Steaua - Urziceni (15.03)
Rapid - Steaua (19.03)

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Lung Jr. s-a despărțit de Poli Iași » Semnează cu o echipă de play-off din Superliga
Superliga
Lung Jr. s-a despărțit de Poli Iași » Semnează cu o echipă de play-off din Superliga

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (28)
 •  22 Februarie 2008, 21:39

steaua acum are tot cei trebuie, un antrenor pe masura ,jucatori bine pusi l punct cu toate ce inseamna fotbalul si banii lui nea jiji ca prime de victorii,speram cu totii sa fie si rezultate pe masura asteptarilor noastre si sa castigam tot ce se mai poate castiga in acest an.cu steaua pana la moarte

 •  22 Februarie 2008, 16:58

Lotul pt meciul cu Iasi: Portari:Zapata,Vatca ,Fundasi:Golanski,Goian,Ghionea,Emeghara,Mustata,A.Iacob Mijlocasi:Nicolita,Dica,Lovin,Radoi,Plesan Atacanti:Pepe,Dayro,Badea,Neaga,Habibou

 •  22 Februarie 2008, 14:04

LACATUS LA ORA ASTA ARE CE-A MAI BUNA ECHIPA.NU SE POATE PLANGE.DACA SE VA INTELEGE BINE CU NEA GIGI SI-N VARA 2008 STEAUA E PE LOCU 1-2 TOTU VA FII OK.STRAINII USOR USOR ISI INTRA IN VANA.DAR A ZIS LACATUS CA EL NU VA AVEA SOARTA LU HAGI LA STEAUA.DAR PT A NU AVEA SOARTA LU ALA LACATUS,TREBUIE SA AIBA MARE GRIJA CU POSTUL PE CARE IL VA PUNE PE MIREL RADOI.ATAT.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează