FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA

Clasic din import » Dinamo-Steaua a devenit o dispută între fotbaliști străini

Gnohere și Breeveld, doi dintre stranierii aflați la dispoziția lui Rednic și Rădoi
Gnohere și Breeveld, doi dintre stranierii aflați la dispoziția lui Rednic și Rădoi

Articol de , - Publicat luni, 23 noiembrie 2015 00:00

Rivalele au aliniat în dubla manșă din acest sezon 16 jucători de altă naționalitate decît cea română, în cea mai cosmopolită stagiune din istoria derby-ului.

Dinamo și Steaua înregistrează un paradox: ele adună tot mai mulți străini pe măsură ce situația economică li se deteriorează. Nici unul dintre cele mai populare cluburi românești nu se găsește într-o perioadă fastă din punct de vedere financiar, însă criza nu scade importurile, le crește! Aseară au fost titulari 11 oameni aduși de afară.

Cu tot cu turul încheiat 0-0 pe Arena Națională, duelul rivalelor tradiționale a rulat 16 străini diferiți, mai mulți decît în oricare stagiune din istoria derby-ului!

Rednic schimbă politica

În Ștefan cel Mare, jumătate dintre fotbaliștii care au început partida au fost importați. Campioana a aliniat 4 străini, Dinamo a avut 7. "Cîinii" au renunțat la ideea principală a reformei pe care au demarat-o din momentul în care Ionuț Negoiță a devenit acționar principal.

Nu-și mai propun să construiască o echipă cu jucători tineri crescuți în propriul centru de juniori. Venirea lui Rednic a modificat planul: roș-albii au importat mulți fotbaliști și speră că astfel vor arde etapele pînă la revenirea în topul Ligii 1.

Cresc împreună trei titulari!

Nedelcearu, Filip, Anton și Rotariu sînt singurii români care au prins echipa lui Rednic. Primul, fundaș central, e unicul produs "by Dinamo". Steaua a mizat pe doi fotbaliști crescuți de ea: Alin Toșca și Lucian Filip. Fiecare dintre ei a prins cîțiva ani de juniorat în Ghencea.

Fundașul central a fost adus de la Alexandria, iar mijlocașul defensiv, de la Craiova. Rădoi a utilizat din start patru importuri: Varela, Guilherme, Breeveld, Tade. Muniru și Hamroun, doi străini cu statut de jucători importanți, au lipsit din cauza accidentărilor.

64 de străiniau jucat în prima etapă a acestui sezon din Liga 1. În runda trecută, a 17-a, au evoluat 75 de jucători din străinătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  23 Noiembrie 2015, 09:57

Straini ca straini, dar in liga I ajung doar ciurucurile ciurucurilor. Doar cei care au vazut o minge adevarata acu, in ultimul an, iar atitudinea lor e doar de fitze :))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează