FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN CANTONAMENT CU CFR CLUJ

Clujul insistă pe forţă şi pe viteză sub bagheta celui mai tînăr tehnician din Liga 1 » Minteuan TGV

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2011 00:00

Antrenorul e convins că feroviarii vor recupera repede ecartul şi se vor bate pentru al treilea titlu în primăvară

CFR nu renunţă la titlu, deşi a avut cel mai prost start de sezon din ultimii ani: locul 8, cu 27 de puncte, 12 mai puţin decît Oţelul. Ieri, în Antalya, antrenorul Alin Minteuan le-a transmis un mesaj ferm jucătorilor: "Ţelul nostru e să fim din nou campioni. Avem calitate, putem recupera".

Stil italian
În Antalya, calmul Minteuan s-a transformat radical. E dur, direct, dar ştie ce să ceară. "Vreau viteză, vreau posesie, schimbări frecvente de direcţie", a solicitat noul "Mister" din Gruia, care şi-a împărţit lotul în patru grupe, pentru a-l putea urmări la joc pe fiecare fotbalist în parte. S-a jucat la porţi mici, de miuţă, Minteuan cerîndu-le tuturor să ajungă la finalizare. "Dă gol! Nu atinge mingea de mai mult de trei ori, schimbă direcţia!", le-a strigat antrenorul. S-a jucat în reprize scurte, de cîte un sfert de oră, însă, la final, jucătorii erau storşi. "Mi s-a stricat şi cronometrul", a rîs Minteuan.

"Eu nu renunţ niciodată"
Tehnicianul şi-a explicat apoi filosofia. "Indiferent ce cred unii sau alţii, CFR n-a ieşit din luptă. Eu nu cedez, cred că putem recupera. Se va vedea: la finalul campionatului, tot noi vom fi campioni", a spus Minteauan. "Atmosfera în lot e excelentă, jucătorii răspund bine la ce le cer, iar condiţiile de aici, din Antalya, sînt la superlativ. Gazonul pe care ne antrenăm acum a fost schimbat recent. E impecabil. Nu există motive să ne plîngem. Tragem tare, iar rezultatul se va vedea în campionat", a spus antrenorul.


3 meciuri la CFR are Minteuan în postura de principal la CFR: două remize (cu Steaua şi Roma) şi o victorie (cu U Craiova)

90.000 de euro pe sezon cîştigă Alin Minteuan la CFR Cluj

Piccolo se tratează în Italia
Fundaşul Felice Piccolo s-a accidentat în Antalya şi a părăsit cantonamentul campioanei. "E vorba despre o inflamare a tendonului. Va efectua un tratament aparte, asfel încît să poată reveni cît mai repede la pregătiri", a spus un oficial al vişiniilor. Timp de patru zile, Felice Piccolo va fi supus unei tehnici criogenice minim invazive, pe bază de laser. Jucătorul va rata cel puţin o săptămînă de pregătire, însă va fi apt pentru retur.

Cinci în poartă
Pietro Spinosa, antrenorul cu portarii de la CFR Cluj, şi-a lăudat elevii. "Sînt toţi portari buni. Cine rămîne e greu de spus. Singuri se vor exclude cei ce vor fi lăsaţi afară, deci depinde numai de ei, de ceea ce fac la antrenamente", a spus Spinosa. CFR Cluj dispune în acest moment de 5 portari: Nuno Claro, Mincă, Stăncioiu, Tiut şi Amadio.

Inbox
- Clujenii au programate, în Antalya, cîte două antrenamente pe zi, fiecare avînd o durată de o oră şi jumătate. Ritmul însă este unul extrem de intens.
- Campioana e cazată la un hotel, Miracle, din Lara, ce dispune de două terenuri gazonate. "Aici a venit şi Steaua, iar CFR e client tradiţional. Gazonul a fost schimbat, vrem ca românii să aibă cele mai bune condiţii", a spus managerul hotelului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
virgyl
virgyl  •  20 Ianuarie 2011, 11:55

anul asta euro-PA !

bergomi
bergomi  •  20 Ianuarie 2011, 10:46

picolo era accidentat de la meciul cu basel nu sa accidentat in antalya

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close