FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

corespondență gsp din olanda Concurs inedit la antrenamentul FCSB: Cine are cel mai bun șut și cine lovește cel mai bine mingea?

Concurs inedit la antrenamentul FCSB: Cine are cel mai bun șut și cine lovește cel mai bine mingea? +12   FOTO
Concurs inedit la antrenamentul FCSB: Cine are cel mai bun șut și cine lovește cel mai bine mingea?

Articol de , , - Publicat marti, 04 iulie 2023 15:08 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 16:16

La finalul unei ședințe de pregătire din cantonamentul pe care FCSB îl desfășoară în Olanda, la Apeldoorn, s-a organizat un concurs ad-hoc de tras la poartă. Se simulau loviturile libere de dincolo de marginea careului mare, de 16 metri, dar și șuturile în dinamică, însă condiția era aceeași: să nu se intre cu balonul în suprafața de pedeapsă.

Printre fotbaliștii importanți, în afara juniorilor, care au intrat în această competiție s-au aflat Olaru, Miculescu, Cordea, Șut, Vali Gheorghe, dar și, surprinzător, stoperul Dawa. Nu însă și Djokovic și Florinel Coman, doi dintre fotbaliștii care în timpul ședințelor de pregătire arată foarte bine la capitolul șuturi la poartă.

6jucători de la FCSB au marcat în sezonul precedent din afara careului: Fl. Coman (2), Dawa, Olaru, Șut, Cordea și Octavian Popescu

Miculescu, cel mai puternic șut

Concursul era cel clasic, pe care îl joacă inclusiv amatorii de fotbal în curtea școlii sau în spatele blocului. Cine marchează îl obligă automat pe cel care bate după el să marcheze, altfel respectivul e scos din joc. Și a rezultat o competiție pasionantă, în care s-a început cu șuturi din poziții statice ale balonului. 

Un fel de lovituri libere de la 18-19 metri, dar fără zid în față. Cei mai buni, care executau cel mai tehnic și au și reușit să marcheze de cele mai multe ori: Olaru și Vali Gheorghe. În schimb, Miculescu a arătat, de departe, că deține cel mai puternic șut, fiecare mingea expediată de el avea cea mai mare viteză spre poarta în care s-au aflat Maxim și Mihai Udrea.

Olaru n-a suportat când a fost eliminat

Cel mai echilibrat a fost întrecerea șuturilor din mișcare. Marius Popa, antrenorul cu portarii, le arunca mingea de unde de pe linia de fund, urma o scurtă preluare, după care execuția. 

S-au disputat mai multe turnee, la unul dintre ele Olaru a fost câștigător și apoi semifinalist, reușitele lui, de fiecare dată când trimitea mingea în poartă, erau urmate de gesturi și reacții vocale ca și cum ar fi marcat într-un meci oficial. 

Ulterior a fost eliminat mai devreme și și-a vărsat nervii pe portarul Maxim, fiindcă nu parase șutul celui de dinaintea lui, care astfel l-a obligat să marcheze ca să nu fie scos din joc.

10%din golurile marcate de FCSB în campionatul trecut, adică 7 din 66, au fost marcate din afara careului

+8 FOTO

De câteva ori, pe parcursul ineditului concurs, Marius Popa le solicita jucătorilor să încerce să șuteze direct, fără să-și mai facă preluare sau să-și așeze balonul pentru a șuta. Și aici, Miculescu s-a dovedit cel care aproape de fiecare dată lovea cel mai bine, chiar dacă nu și înscria neapărat. 

Un singur gol din lovitură într-un campionat întreg 

În sezonul trecut, în cele 40 de etape, FCSB a marcat doar o dată direct din lovitură liberă. Florinel Coman a fost cel care a înscris din acest procedeu, în derby-ul cu CFR, de la Cluj, din startul play-off-ului, terminat remiză, scor 1-1. 

De fapt, nu doar că nu toate echipele din Liga 1 au măcar un gol marcat din lovitură, dar nu a existat nici un fotbalist care să reușească cel puțin două goluri așa.

Celelalte 9 nume, în afara lui Florinel Coman, sunt: Alibec (Farul), Jakolis (FC Argeș), Florescu (CSU Craiova), Sigurjonsson (Voluntari), D. Popa (Chindia), Sefer (Rapid), Gabi Iancu (FCU Craiova), Petrila (CFR) și Jair (Petrolul).

Gigi Becali, nemilos cu Burleanu: „Eu nu sunt din Securitate, nu sunt din «Doi și-un sfert»! Dacă plec eu, se alege praful!”
FCSB
Gigi Becali, nemilos cu Burleanu: „Eu nu sunt din Securitate, nu sunt din «Doi și-un sfert»! Dacă plec eu, se alege praful!”
Managerul bazei în care se antrenează FCSB s-a îndrăgostit de România și a venit de 7 ori în concediu: „E și ceva ce nu îmi place, sunt groaznice!”
fcsb
Managerul bazei în care se antrenează FCSB s-a îndrăgostit de România și a venit de 7 ori în concediu: „E și ceva ce nu îmi place, sunt groaznice!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
VanBasten
VanBasten  •  04 Iulie 2023, 18:44
Postat de Stelian66 pe 04 Iulie 2023, 15:57

Un articol care spune NIMIC . Bravo ! Inca o zi inutila. ***

Timpul trece, leafa merge, Olanda e frumoasa.

VanBasten
VanBasten  •  04 Iulie 2023, 18:43

"De câteva ori, pe parcursul ineditului concurs, Marius Popa le solicita jucătorilor să încerce să șuteze direct, fără să-și mai facă preluare sau să-și așeze balonul pentru a șuta. Și aici, Miculescu s-a dovedit cel care aproape de fiecare dată lovea cel mai bine, chiar dacă nu și înscria neapărat." Ba, voi va dati seama ca sunt oameni in tara asta care isi castiga painea scriind despre banalitati ca astea? Concurs la un antrenament al fcsb-ului. Vai, vai, vai

Stelian66
Stelian66  •  04 Iulie 2023, 15:57

Un articol care spune NIMIC . Bravo ! Inca o zi inutila. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează