FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - DINAMO 0-2

Contra e fericit că a dus-o pe Dinamo în play-off, dar mizează pe altă echipă la titlu

Contra, 41 de ani, a calificat Dinamo în play-off și în finala Cupei Ligii
Contra, 41 de ani, a calificat Dinamo în play-off și în finala Cupei Ligii

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2017 00:00

Contra e fericit că a dus-o pe Dinamo în play-off, dar nu-și așază echipa printre cele mai puternice: crede că Astra e favorită la titlu.

Cosmin Contra a bifat parcursul perfect și un succes la limită: Dinamo va participa în turneul pentru titlu grație celor trei victorii la rând pe care le-a înșirat de când e condusă de fostul fundaș dreapta de la Milan.

Cosmin a fost adus ca să mai salveze ce se mai putea salva la capătul mandatului dezamăgitor al lui Andone și are contract doar până la sfârșitul acestui sezon. Ce se va petrece după finalul stagiunii nu știe, deocamdată, nici Contra.

- Ce impresie aveți după acest ultim meci din sezonul regulat?
- Le mulțumesc jucătorilor pentru ceea ce au făcut într-o săptămână și jumătate de când am venit eu. Acum vreau să-i rog să muncească și mai mult, ca să arate ca o echipă care merită să fie în play-off. Trebuie să confirmăm ce am arătat în ultima vreme.

- Ce ați făcut de ați schimbat echipa atât de rapid?
- Am căutat să le transmit jucătorilor ambiție, agresivitate. Atât am făcut.

- E Dinamo una dintre favoritele la câștigarea campionatului?
- Nu suntem favoriți, dimpotrivă, eu cred că suntem outsiderii acestui turneu! Cine mă cunoaște știe însă că voi face tot posibilul să câștig fiecare joc.

- Aveți vreo preferință? Cu cine ați vrea să debutați în play-off?
- Nu contează cu cine o să avem primul meci, că toate celelalte sunt formații puternice, fiecare meci va fi extraordinar de greu, fiindcă nu mai sunt atât de multe. Băieții au două zile de pauză acum și îi rog să revină la fel de serioși.

- Cine va lua campionatul?
- Astra e favorită, din moment ce e deținătoarea trofeului și parcurge o perioadă excelentă. Dar și Steaua e bună, iar Viitorul poate să surprindă în continuare, mai ales că a terminat pe primul loc sezonul regulat. CFR are fotbaliști foarte buni, în timp ce Craiova e și ea puternică, am simțit-o pe pielea noastră de curând. Din fericire, am învins-o și vom fi și noi în grupul celor șase care se vor bate pentru campionat.

Nistor show!

Dan Nistor a înregistrat încă o prestație decisivă pentru Dinamo, cu al doilea gol al meciului de la Severin. Mijlocașul i-a dedicat calificarea în play-off lui Ioan Andone, antrenorul dinaintea lui Contra.

Apoi a recidivat, în seria declarațiilor amuzante pe care le-a produs în ultima vreme. "Andone a pus și el piciorul la calificare", a zis Nistor. Și apoi, "e prea târziu ca să vorbim despre campionat", când play-off-ul nici măcar n-a început!

Dan a fost implicat într-un scandal înaintea Derby-ului câștigat cu Steaua, după ce au apărut poze cu el într-un cazinou în ziua meciului. Cum a explicat prezența lui la "păcănele": "Am văzut luminițe multe și am intrat. Eu sunt băiat de la țară, n-am mai văzut atâtea luminițe și m-au atras imediat".

"E bine că s-a terminat așa, cred că am meritat acest loc de play-off. Știam că vom avea meci greu dacă le dăm spații. E bine că încet-încet lucrurile se îndreaptă și s-au rezolvat și problemele de la club. Ne gândim și la titlu!"
Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

"În ultima perioadă n-am prea avut parte de fericire. Meritam să mergem în play-off. Chiar dacă aveam nevoie de un punct, noi am jucat ofensiv. Era păcat după atâta muncă să nu ne calificăm. M-am consumat foarte tare în timpul meciului. Fiecare minut lăsa câte o urmă pe suflet, inimă, ficat, cap. Bucuria durează o noapte, apoi revenim cu picioarele pe pământ"
Gigi Mulțescu, antrenor CSU Craiova

"Toate echipele care au ajuns în play-off meritau asta, rezultatele sunt cele reale. Am pierdut meciul după o greșeală personală și o reușită senzațională a lui Nistor. Nu știu dacă Dinamo este favorită la titlu, toate au aceeași șansă, pentru că sunt la o diferență mică de puncte"
Flavius Stoican, antrenor Pandurii

"Am jucat împotriva tuturor azi. Aveam calificarea în mână, depindea de noi, asta e"
Eric de Oliveira, mijlocaș Gaz Metan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează