FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Contract fabulos! Cum a fost convins Hagi să îl cedeze pe Tănase la Steaua și ce clauze originale se află în contractul jucătorului

30 de milioane de euro este clauza de reziliere a contractului lui Florin Tănase, sumă stabilită de Gigi Becali // FOTO facebook Viitorul
30 de milioane de euro este clauza de reziliere a contractului lui Florin Tănase, sumă stabilită de Gigi Becali // FOTO facebook Viitorul

Articol de - Publicat marti, 09 august 2016 00:00

Hagi a acceptat să-l cedeze pe Tănase la Steaua abia după ce Becali a fost de acord cu clauze originale pentru fotbalul românesc, conform cărora Viitorul va continua să încaseze bani mulţi dacă jucătorul va confirma în tricoul roş-albastru.

Tănase a ajuns ieri după-amiază în Bucureşti şi a mers direct la reşedinţa lui Becali, din centrul Capitalei. Gigi l-a aşteptat în afara Palatului şi i-a făcut semn lui Zoli Iaşko, directorul sportiv al Viitorului, care se afla la volan, să bage maşina în curte.

Tănase a lăsat geamul jos, moment în care Becali i-a dat, în glumă, o palmă atacantului, spre amuzamentul acestuia.

Au urmat negocierile dintre Steaua şi jucător, în privinţa salariului, dar şi a duratei înţelegerii, însă contractul cu adevărat extrem de interesant este cel dintre cele două cluburi.

Hagi a fost de acord să-l cedeze pe Tănase abia după ce toate cerinţele lui au fost acceptate, iar clauzele sunt unele extrem de rar întâlnite în tranzacţiile din fotbalul din România.

Hagi a insistat ca, pe lângă suma de 1,5 milioane de euro, preţul de transfer, Viitorul să mai încaseze şi alţi bani în funcţie de performanţele individuale pe care Tănase le va reuşi la Steaua.

Gazeta a aflat ce puncte originale conţine acordul semnat între Steaua şi Viitorul:

Suma de transfer
1.500.000 de euro, inclusiv TVA

Procent la revânzare
30%, dar nu mai puţin de 1.000.000 de euro

Un anumit număr de jocuri şi goluri în grupele Champions League
300.000 de euro

Un anumit număr de jocuri şi goluri în grupele Europa League
200.000 de euro

10 goluri în tricoul Stelei în Liga 1, într-un sezon
250.000 de euro

Un anumit număr de meciuri şi goluri în echipa naţională
250.000 de euro

Practic, dacă Tănase se impune rapid sub comanda lui Reghecampf şi va juca în Champions League, dar şi la naţională şi va şi marca goluri în Liga 1, atunci în vara viitoare, Hagi se mai poate alege cu alţi 800.000 de euro. La care se mai poate adăuga un alt jack-pot atunci când Steaua îl va vinde pe Tănase în străinătate.

Crescut de Rege de la 15 ani

Tănase e practic primul produs cu adevărat al Academiei Gheorghe Hagi. Regele l-a luat pe Tănase la scurt timp după ce a demarat proiectul său. L-a adus de la LPS Piteşti în 2010, atunci când Florin avea numai 15 ani. L-a debutat în Liga 1 în februarie 2014, când abia împlinise 19 ani, iar de atunci progresul fotbalistului a fost unul foarte mare.

Cu ce CV vine Tănase la Steaua

  • 79 de meciuri şi 22 de goluri în Liga 1
  • 8 meciuri şi 2 goluri la naţionala de tineret
  • 2 selecţii, nici un gol la naţionala de seniori
  • 2 meciuri, nici un gol în cupele europene

Sfat de la Gică: "Nu semna fără 15.000 pe lună"

Înainte de a pleca ieri spre Bucureşti, Florin Tănase a avut o discuţie cu Gică Hagi. Regele i-a oferit şi un sfat în perspectiva negocierilor pe care urma să le aibă cu Gigi Becali: "Nu accepta un salariu mai mic de 15.000 de euro pe lună! Ai valoare, ai demonstrat-o, ai debutat deja în echipa naţională".

Steaua şi transferurile de jucători sub 22 de ani

Nume Vârsta la care a fost adus Suma (euro)
Fl. Tănase 21 de ani 1.500.000
Chiricheş 21 de ani 1.300.000
N. Stanciu 20 de ani 700.000
G. Matei 21 de ani 600.000
G. Iancu 18 ani 500.000
Tudorie 19 ani 240.000
Gardoş 21 de ani 200.000

I-ar lua locul lui Hamroun

Tănase nu va avea drept de joc în dubla cu Manchester City, din play-off-ul Champions League, fiindcă a evoluat deja în preliminariile Europa League cu Viitorul. Totuşi, Florin are şanse mari să joace pentru prima dată în tricoul Stelei chiar în această săptămână.

Vineri, trupa lui Reghecampf se deplasează la Botoşani, pentru partida din etapa a 4-a a Ligii 1, şi Tănase ar putea fi o soluţie chiar la nivel de titular, urmând să-i ia locul lui Hamroun în banda stângă.

Mai ales că Reghe și-ar dori să odihnească anumiţi jucători în perspectiva teribilului duel cu Guardiola şi compania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (81)
redshow
redshow  •  09 August 2016, 16:34

Bani aruncati . Parerea mea.

chromophobia
chromophobia  •  09 August 2016, 16:25

Inca o teapa la bani pt Becali.Salvarea lui vine de la suporteri,asa spera el.El vrea 100 de lei de la un suporter la Steaua-Manchester City.Pai la Steaua-Chelsea erau oamenii lipiti unul de altul pt ca era Chelsea si optimile Europa League.Nu se compara Chelsea cu Manchester City si nici play off Ucl cu optimi Uel

steaua1986forever
steaua1986forever  •  09 August 2016, 13:46
Postat de steaua1986forever pe 09 August 2016, 13:41

Eu cred ca la 1.85m ...chiar si ca fotbalist tanar trebuie undeva intre 75-80kg, desi e greu sa atinga 80kg si sa fie "fit". Bine, aici trebuie luata in considerare si constitutia fiecarui individ, este clar ca baiatul este ectomorf, deci trebuie antrenamente si alimentatie specifica. Deci, da, 75kg de musculatura la 1.85 este acceptabil si mai ales posibil la varsta lui. Bine, cu anternamente serioase, cu suplimente, etc...totul la mod PROFESIONIST. Nu se practica asa ceva in Romania din pacate. E trist.

Ca fapt divers, Alibec avea 99kg la 1.87m. Si toti urlau ca "nu e gras". Acum depinde de sport, pentru sporturile de contact nu e gras la 99kg si aproape 1.90m. Pentru fotbal, e obez. Depinde ce vrem sport vrem sa practicam. Si da, accidentarea lui Alibec se datoreaza 100% greutatii. Sigur, nu ma astept sa scrie cineva un articol pe tema asta, am inteles, e un subiect tabu sa nu se scrie "de rau" despre Astra niciodata. Daca era la Steaua am fi avut sute de articole despre greutatea lui Alibec..

Vezi toate comentariile (81)
Comentează