FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență din Olanda. Șantier, grădiniță, experimente » Așa arată toate slăbiciunile FCSB! Cu ce trebuie să lucreze Dică

Articol de , - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 02:00

Accidentările și suspendările de la FCSB îl obligă pe Nicolae Dică să apeleze la jucători mutați pe posturi neobișnuite în cantonamentul din Olanda.

Cine l-a invidiat pe Dică pentru că a primit un contract nou cu FCSB după ce a ratat titlul ar trebui să se mai gândească dacă merită să-și dorească locul lui!

După ani în care a investit enorm și ajunsese să aibă jucători scumpi și buni inclusiv în tribună, pentru că nu mai încăpeau pe bancă, Becali a pornit un plan nou, o reconstrucție bazată pe tineri și pe un lot redus.

Amicalele din Olanda, antrenamentele și problemele medicale inevitabile arată toate slăbiciunile echipei.

Fotbaliști puțini, copii prea mulți, un lot cu o structură dezechilibrată, cu concurență pe câteva poziții și cu găuri în alte locuri. Ca să alcătuiască formule cât de cât logice, antrenorul jonglează cu jucătorii de pe un post pe altul și pariază pe progresul unor nume creditate doar cu talent, cu potențial în momentul de față.

Care sunt problemele care se văd în Olanda:

- Bălgrădean e singurul portar cu experiență suficientă pentru prima ligă. Andrei Vlad, 19 ani, a greșit în testul cu PAOK, terminat 1-2, după ce gafase și în jocurile oficiale în care fusese folosit în stagiunea trecută. Absența lui Bălgrădean l-ar titulariza automat pe Vlad în campionat sau în Europa League, fiindcă al treilea goalkeeper, Ducan, e un adolescent adus în Olanda doar ca să se acomodeze cu pregătirea celor mari.

- Pentru fundașul dreapta Romario Benzar nu există o dublură. Schimbul lui e Jakolis, un mijlocaș reprofilat de nevoie. Croatul revenit după un împrumut în Cipru e backup și pentru postul de atacant dreapta, fiindcă nu e soluție de rezervă nici pentru Dennis Man.

- Dacă se accidentează un fundaș central, Bălașa sau Planici, intră Lucian Filip ca stoper. El a jucat fundaș stânga și mijlocaș central până acum și e o soluție pentru centrul apărării doar fiindcă întrunește majoritatea calităților unui fundaș central, e capabil să deposedeze și să recupereze. Dar nu e specializat pe post.

- Pe stânga apărării e concurență mare, între Morais și Momcilovici, doar că sârbul s-a accidentat și brazilianul a trebuit să joace și cu Ajax, și cu PAOK. Momcilovici ar mai fi o variantă și pentru centrul defensivei. Ca și în cazul lui Filip, una forțată de nevoie.

- Doar doi mijlocași prezintă garanții: Pintilii și Teixeira. Românul de 33 de ani e esențial pentru echilibru, când a fost schimbat cu Nedelcu s-a văzut diferența. Dragoș nu are agresivitatea, nici forța lui Pintilii. Cei doi mijlocași indispensabili au însă împreună 71 de ani! Teixeira are 38 și nu va putea să joace încontinuu 90 de minute, va trebui să fie schimbat.

- Soluțiile de completare a mijlocului sunt rezerve din trecut, tineri, achiziții neadaptate. Qaka nu juca în sistemul ăsta la Iași, era un mijlocaș dintre cei doi în 4-2-3-1 și impresiona etalându-și tehnica în zona din fața apărării, în care adversitatea era mai scăzută. Ca inter, nu mai funcționează la fel de bine. Ovidiu Popescu n-a fost niciodată om de bază de când a venit de la Timișoara, Moruțan e mai degrabă un copil cu potențial decât un fotbalist bun acum.

- Nu există vârf dacă pleacă și Gnohere. Gigi încearcă să-l vândă pe "Bizon", care e accidentat. Fără el, Tănase ar fi număr 9, un fotbalist tehnic și abil, dar fără forța și agresivitatea unui atacant capabil să rețină mingi lungi, centrări, pase disperate. Gnohere e în recuperare după o accidentare. Când a ieșit Tănase, în locul lui a intrat Coman, al cărui randament n-a fost satisfăcător ca atacant stânga. Dacă Florinel nu joacă deloc, extremă stânga devine Teixeira, fiindcă nu mai e altă variantă, și portughezul lasă un gol la mijloc.

"În alți ani am adus mulți jucători noi și am terminat pe locul al doilea, deci nici transferurile nu garantează succesul. Acum sunt mulți tineri, încercăm să-i ajutăm, ăștia mai bătrâni"
Mihai Pintilii, mijlocaș FCSB

Completează juniorii

Dică a mai utilizat în amicale, pe finaluri de meciuri, și copii de la echipa a doua, dar ei sunt mai degrabă soluții pentru viitorul echipei decât oameni care să câștige campionatul și să obțină calificarea în grupele Europa League. Portarul Ducan, mijlocașul Toma, extrema Stoica, atacantul Dumitru au 16-17 ani și ar putea deveni fotbaliști de prima ligă în doi-trei ani. Cam târziu, fiindcă Dică are obiective clare și va fi judecat în lunile următoare în funcție de rezultate.

13 iuliee data ultimului amical din Olanda, cu Al Gharafa, formația la care evoluează Sneijder, fost câștigător al Champions League cu Inter. Rezultatele de până acum: 1-1 cu Bruges, 1-1 cu Ajax și 1-2 cu PAOK

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
capca1
capca1  •  11 Iulie 2018, 18:14
Postat de cetateanul_surmenat pe 11 Iulie 2018, 13:04

Lasa-ma sa ghicesc, esti de la peluzarii sud si tocmai ne-ai relatat visul tau umed in care ciobanul e pedepsit pt ca nu v-a mai dat bani sa faceti voi ce vreti cu el. Viseaza in continuare!

Nu, nu-s peluzar ! CSA Steaua este o altă inepție, armata unei țări ar trebui să aibă alte preocupări, nu fotbalul ! Nu țin cu nicio echipă, nu te mai forța să pari ironic ! Nici nu vreau să ma-njur cu tine, dar, dacă ți s-a spus că nu există Moș Crăciun și-ai putut trece peste șoc află că Gigi Becali ține doar la banii lui ! Nu va investi la FC FCSB decât când va ști că-și scoate banul !Nu-i pasă de acea adunătură, iar despre slugoiii din tribună, neam, nici atât ! Singura dată pe an când dă bani gratis e atuncea când le dă bani urătorilor , de Crăciun ! Și, da, ai dreptate, atunci ai căpătat și tu niște bani deși nu prea știi colinde sau “Plugușorul”, dar, nah, strigi și tu :”Hăi, hăi !”

1964745743558115
Sorin Daniel Arhip  •  11 Iulie 2018, 16:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  11 Iulie 2018, 13:14
Postat de fibra pe 11 Iulie 2018, 09:04

Obsesia duce la depresie.Peste tot scrie FCSB.

hitman222 e de fapt talpan si este obligat in fisa postului sa comenteze la toate articolele despre FCSB, numai ca uneori nu scrie steaua si inventeaza el ceva (cam ca in cazul reclamatiei contra rapidului)

Vezi toate comentariile (23)
Comentează