FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență din Spania // 5 surprize mari în primul "11" al lui FCSB din 2018 » Dică și-a făcut echipa: o singură dilemă

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat marti, 30 ianuarie 2018 09:00

Nicolae Dică are o singură dilemă în preajma startului oficial 2018: dacă să joace în atac cu Florin Tănase sau cu Denis Alibec. 

Roş-albaştrii joacă diseară ultimul amical înaintea debutului oficial din acest an, care se va derula sâmbătă la Mediaş, cu Gaz Metan. De la ora 17:00, astăzi, Steaua întâlneşte pe NK Osijek (locul 3 în Croaţia) într-o partidă de final a stagiului iberic. Nicolae Dică şi-a creionat primul "11" pentru startul campionatului, mai are o singură mare necunoscută. Să înceapă echipa cu Florin Tănase sau cu Denis Alibec în ofensivă, ca vârf împins? În condițiile în care Gnohere e suspendat în primele 3 partide, deci iese din calcule.

În mod normal, dacă Alibec va putea fizic la Mediaş, va intra titular: Tănase va trece în banda stângă, iar Teixeira fie lângă Pintilii, în locul lui Filip, fie pe bancă, dacă Nick vrea să joace cu doi închizători puri. Cu toate că amicalele de până acum au relevat faptul că Teixeira nu ar trebui să lipsească din primul "11". Sosirea lui Găman şi prezenţa lui Pintilii dau destulă siguranţă pentru defensivă.

Incertitudinea vine din starea fizică a lui Denis. "Şeptarul" roş-albaştrilor plăteşte prețul antrenamentelor intense pe fondul pierderii forţate a greutăţii, are probleme la gambă, nu se antrenează liniar. Şi ieri a încercat să facă programul normal, dar n-a putut şi s-a pregătit separat cu Bălaşa, care nici el nu şi-a revenit total după accidentare. Alibec ar putea să fie menajat şi diseară, cu croaţii.

Cum va arăta primul "11" al lui fcsb:

  1. Niţă * Goalkeeper-ul titular al Stelei rămâne numărul 1, oferă mai multă siguranţă, vorbeşte, are prestanţă. Andrei Vlad, preferatul lui Becali, este necopt. Puştiul de 18 ani a greşit flagrant la golul stupid luat de Steaua cu chinezii. N-a comunicat deloc cu Artur Jorge, care, bezmetic, a trimis mingea înapoi greşit, iar adversarul a marcat simplu, cu poarta goală.
  2. Benzar * E cursiv, oferă siguranţă, e mai atent pe faza apărării şi oferă soluţii pe atac. Concurentul său Enache nu pare să mai aibă șanse la titularizare.
  3. Găman * Superachiziţie pentru Steaua! "Ministrul apărării", evoluează de zici că e cel mai vechi din echipă, deşi a sosit de două săptămâni. Foarte calm, cu discernământ şi cu vorbele la el, îi obligă şi pe ceilalţi să comunice. Aşază defensiva, are calităţi de lider şi amintește de reluările cu capul ale lui Dorin Goian, care aduceau victorii mari. Îl mai ordonează şi pe Planici.
  4. Planici * Încă e şubred după recuperare, greşeşte mult, cum nu făcea în toamnă, e moale în intervenţii, pare şurubul slab din defensivă, însă tot e considerat mai sigur decât Larie. Bălaşa e încă fragil fizic, o zi se antrenează normal, alta separat, plătind pentru problemele medicale.
  5. Momcilovici * El e titularul pe stânga, e mai agresiv decât Junior Morais şi mai incisiv spre poarta adversă.
  6. Pintilii * Echilibru şi prestanţă, încredere pentru coechipieri, ordonează jocul şi închide bulevardele adversarilor spre propria poartă.
  7. Lucian Filip * Chiar dacă a fost rezervă cu Jiangsu, l-a înlocuit la pauză pe Ovidiu Popescu, fiindcă ultimul vrea multe şi realizează puţine. Filip e mai tare pe picioare, bagă materiale, nu se duce "sanie" ca să fie depăşit, se completează bine cu Pintilii. Şi are şi tupeul experienţei, permiţându-şi să-i bage mâna-n gât lui Ramires, care câştigă în 12 luni cam cât ar lua Filip în 108 ani!
  8. Man * Probabil cel mai de viitor tânăr fotbalist al României, extrema de 19 ani are şi gleznă fină, şi rapiditate. Comparaţia cu Gareth Bale l-a cam dat peste cap, fiindcă se complică mult, încearcă un dribling în plus, să intre în centru să caute golul. Când joacă simplu, poate fi letal.
  9. Budescu * Iluzionist, scoate capodopere din joben, aduce acel altceva într-o echipă. Dar se vede că e român get-beget, după hattrick şi superpase, continuă călcâiele la nesfârşit! Mai altruist şi mai disciplinat tactic decât în trecut.
  10. Teixeira * Se ştia de ce Gigi Becali a insistat atâţia ani să-l transfere, dar Filipe pare mai bun cu cât trece timpul. La fel de vital pentru echipă precum Budi, doar că lusitanul imprimă şi forţă, şi mişcare, şi educaţie tactică printre coechipieri. Dă randament mare pe extremă, se completează bine cu Budescu.
  11. Florin Tănase sau Denis Alibec * Căpitanul echipei a fost o soluţie bună ca vârf împins, chiar dacă n-a ieşit el prea mult în evidenţă. A creat culoare, a tras adversarii în lături, pentru ca tridentul Man - Budi - Teixeira să urce şi să aibă posibilităţi de finalizare. Alibec se remarcă doar atunci când pe gazon mai sunt foştii colegi de la Astra, Budescu şi Teixeira. Dar încă n-a marcat în 2018! Îi lipseşte golul. A contribuit cu două pase decisive în cele două "amicale" în care a jucat. 

"Cine se va concentra mai mult în play-off acela va ieşi campion. Are şanse şi echipa care va pleca în play-off de pe locul 6!"
Mihai Pintilii, mijlocaş FCSB

"Şi în toamnă, şi-n alte perioade am jucat din trei în trei zile, care e problema? Ne motivează să jucăm o serie cu CFR Cluj, Lazio, Dinamo, Lazio. Eu visez să mai prindem primăvara europeană, chiar şi să jucăm în grupele Champions League"
Mihai Pintilii, mijlocaş FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
hmmmm
hmmmm  •  30 Ianuarie 2018, 15:15

De fapt dilema este JJ...

john_milne
john_milne  •  30 Ianuarie 2018, 12:50
Postat de arsenie_b pe 30 Ianuarie 2018, 11:27

***

Ce tot zici mai? Ce tot zici acolo? E codul morse, ce sunt stelutele alea? FC fcsb este o porcarie de echipa, dar pe 7 martie va bate gongul apocalipsei pt aceasta mizerabila adunatura.

john_milne
john_milne  •  30 Ianuarie 2018, 12:48
Postat de catalynn pe 30 Ianuarie 2018, 12:10

Care Steaua bai saraciilor!? Steaua e la Forban si va juca sâmbăta un amical la Câmpina ... In plus suntem mândri de convocarea lui Pădureț la lotul U19 al României, prima oară ca un fotbalist al Stelei ajunge la Nationala dupa 15 ani! Vine el si 7 Martie ala odata, mult a fost putin a rămas! :-))))

Corect! Iar au incurcat astia echipele.. Desigur este vb de FC fcbs vs NK Osijel! AMR 36! Hasta la Vista Jijele!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează