FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență GSP din Turcia » Atac distrugător după plecarea de la FCSB: "Conducerea face rău Stelei. Din cauza asta a căzut Alibec"

Boldrin a lăsat o impresie mai mult decât bună în România, cât a jucat pentru Chiajna, Astra şi FCSB, acum pune umărul la ascensiunea lui Kayserispor // FOTO: Raed Krishan
Boldrin a lăsat o impresie mai mult decât bună în România, cât a jucat pentru Chiajna, Astra şi FCSB, acum pune umărul la ascensiunea lui Kayserispor // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2018 11:13

Brazilianul Fernando Boldrin, în prezent la Kayserispor, creionează un rechizitoriu dur şi fără menajamente foştilor şefi pe care i-a avut la FCSB făcându-i vinovaţi de disensiunile din lot şi de regresul unor vedete.

În momentul când au semnat cu FCSB, pe 13 august 2016, Gigi Becali era în culmea fericirii: "Boldrin şi De Amorim sunt ucigaşii ucigaşilor. Îi spulberăm în pase pe toţi". Vremea a trecut, iar brazilienii aduşi pe un milion de euro de la Astra au ajuns indezirabili. Mai întâi, Fernando, în vară, apoi William, acum, au făcut pasul din nou către Marius Şumudică, la Kayserispor de această dată. Boldrin a povestit pentru Gazeta Sporturilor că a lăsat prieteni în urmă, dar nu numai.

Alte priorităţi

Chiar dacă spune că nu este afectat de ceea ce i s-a întâmplat la FCSB, Ricki nu a uitat pe deplin momentele negre din tricoul roş-albastru. Şi el a intrat în colimatorul patronului şi s-a simţit părăsit de ceilalţi când ar fi avut nevoie de sprijin.

"Eu respect România, dar nu ţin legătura cu foştii colegi de la Steaua. Ba am fost cu gândul doar la campionat în Turcia, apoi în vacanţă acasă, în Brazilia, n-am avut timp, nici unii, nici alţii. Steaua rămâne o amintire pozitivă. Nu mă refer la patron sau la alte persoane, ci doar la club, la jucători, la suporteri", şi-a început povestirea mijlocaşul de 28 de ani.

"Am vorbit doar un minut cu Gigi Becali, atât"

Cuvintele sud-americanului sunt acide la adresa lui Gigi Becali. De fapt, îi întoarce vorba fostului şef: "Nu a existat presiunea patronului asupra mea, nu există pentru mine ce face Becali în fotbal. Dar nu ai cum să-l schimbi. Afectează foarte mult echipa, mă refer la declaraţiile pe care le dă, însă nu se va schimba niciodată. Pe jucători îi vorbeşte şi de rău, nu doar de bine, dar acesta e Becali. Nu m-a afectat relaţia cu el. N-am avut nicio relaţie, doar o dată am fost la club, am vorbit un minut şi gata! Asta a fost, fără supărare".

"Nu e bine pentru echipă sau pentru antrenor"

Ce înţelege un fotbalist din ieşirile în media ale patronului echipei, ia din personalitatea antrenorului, strică mecanismul lotului? "Nu e bine pentru echipă, nu e bine pentru antrenor. Am avut un tehnician foarte bun acolo, mă refer la Reghe, dar dezvăluirea echipei înainte de meciuri nu este OK. Ne mira şi pe noi, fiindcă nici antrenorul nu ne spunea primul "11" şi venea patronul la televizor şi zicea cine joacă.

Dar acesta e Becali, nu poţi să-l schimbi. Nu sunt supărat pe el, n-am cum să fiu, a fost corect cu mine, ce a promis a făcut. Dacă el crede că e mai bine aşa pentru club...", a continuat Boldrin.

Comparaţie

Relaţia, foarte scurtă, de-un sfert de vară, cu Nicolae Dică, este trecută diplomatic cu vederea, iar fotbalistul se ajută de un ricoşeu inteligent: "N-am plecat din cauza lui Dică. Am avut o oportunitate din Turcia şi-am ales să vin sub comanda unui om pe care-l cunosc. Şumudică e un antrenor foarte bun şi el îşi face singur echipa, nu lasă pe nimeni să comande la lot în faţa lui sau să se bage peste el. Are personalitate foarte puternică, el decide cine intră pe teren. Dă încredere tuturor jucătorilor, îi ridică la nivel mare, de aceasta are rezultate bune".

"Detaliile care distrug echipa"

Plecat de la roş-albaştri, Ricki spune lucrurilor pe nume şi dezvăluie că părerea lui ar fi împărtăşită şi de foştii săi colegi pe care i-a lăsat la cea mai titrată echipă din România:

"După eşecuri, nu e normal să fie scos unul sau altul vinovat din echipă. Nu e normal să vii imediat la interviu cum se termină meciul şi să dai vina pe jucători. OK, a greşit unul, dar cum să vorbeşti despre unul, apoi despre altul, cum uneşti echipa? Când se pierde dai vina pe Denis sau pe Boldrin, sau pe Amorim. Cum să mai fie linişte şi unitate? Toate aceste detalii au distrus echipa. Puteţi să-i întrebaţi pe toţi jucătorii de la Steaua, nu ştiu dacă vor zice, dar îmi dau dreptate. Eu am jucat acolo şi ştiu că s-a stricat atmosfera!".

"Dacă a căzut, Alibec a căzut din cauza lor"

Unul dintre subiectele arzătoare nu doar la vicecampioni, ci în fotbalul intern: Denis Alibec. "E cel mai bun din România. Nu fac comparaţie cu Budescu, spun că Alibec este cel mai bun. Dacă a căzut, Denis a căzut din cauza lor! I-au făcut mult rău! Cine? Conducerea! Nu mă refer la o singură persoană. Cu Reghe, Alibec a dat zece goluri. Şi-acum? A venit Budescu, l-au criticat pe Alibec, nu e normal. Nu vreau să dau nume, să aduc vinovaţi în faţă, mă refer la cei de la club", a comentat Boldrin.

"Ei reprezintă Steaua pentru mine"

Epilog: "Eu sper ca Steaua să câştige campionatul. Am lăsat prieteni acolo. Vreau să câştige campionatul, doar pentru jucători şi pentru suporteri. Normal, patronul e patron, dar ei reprezintă Steaua pentru mine!"

0 goluri
are Alibec în 12 meciuri în Liga 1 în actualul sezon şi două goluri în cupele europene

9 goluria marcat Alibec în sezonul precedent cu Laurenţiu Reghecampf antrenor

1.200.000 €i-a costat pe cei de la Kayserispor achiziţionarea lui Boldrin. FCSB plătise pe el un sfert din această sumă

1 golîn 20 de meciuri are brazilianul pentru echipa lui Şumudică

8 goluri
şi 6 assist-uri a strâns Boldrin pentru FCSB în 39 de partide

3 idei de la Fernando Boldrin:

- "Toată lumea în România ştie că şefii vorbesc mai mult decât jucătorii, dar ce putem face?! E echipa lui, face ce vrea! E Steaua, un club mare, pentru mine contează că am jucat pentru nişte suporteri minunaţi. Ei contează, ei şi foştii colegi"

"Mă simt bine la Kayseri, deşi mi-a fost un pic mai greu la început. Dar m-am adaptat la stilul echipei. Suntem o echipă cosmopolită, foarte unită şi cu multe calitate"

" E diferenţă uriaşă faţă de România, multe echipe care se bat pe primele 7 locuri din clasament, formaţii foarte tari. Kayseri cred că ar putea face legea în Liga 1, s-ar bate la titlu fără probleme, chiar ar putea câştiga uşor campionatul

"Am făcut câteva greşeli campionatul trecut, l-am pierdut la acea remiză, 1-1, acasă cu Viitorul. Am avut multe ocazii, n-am mai dat un gol şi-am fost egalaţi. Am controlat meciul pe care trebuia să-l câştigăm"
Fernando Boldrin, mijlocaş Kayserispor

"Steaua are şansa ei cu Lazio. Dacă stă bine în teren şi poate surprinde pe contraatac, poate furniza o mare surpriză"
Fernando Boldrin, mijlocaş Kayserispor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
221919891674530
Stefan Patrascu  •  10 Ianuarie 2018, 16:04
Postat de poison pe 10 Ianuarie 2018, 14:41

Pana si fostii jucatori stiu ca infractorul creditor al FC FCSB este un personaj toxic..

Ce a spus Boldrin -despre care eu am o parere buna- acum, am tot spus/scris eu, de cel putin 12ani. Când iei cu chirie un apartament si dai inițial ceva in plus apoi mai faci cate o îmbunătățire , in locuinta, NIMENI siNIMIC nu te exonerează de plata chiriei pe un an de zile sau mai mult ! Personajul GB , de altfel, un tip slobod la gura, si plin de tupeu, arogant si fățarnic, bigot de fațada si fariseu cat cuprinde, din cauza uriașelor carente educaționale, face rău altora care nu ii împărtășesc ideile, chiar daca uneori răul făcut se răsfrânge si asupra lui si asupra celor pe care-i iubește (daca intr-adevar poate iubi pe altcineva in afara propriei persoane- lucru de care eu, sincerma îndoiesc) si nu tine cont decât de satisfacerea propriului orgoliu, lucru in total dezacord cu principiile călăuzitoare ale bisericii, sau, si mai grav, cu învățăturile Domnului IISUS , pe care are impresia ca le-ar respecta !!!!

balauru48
balauru48  •  10 Ianuarie 2018, 15:56
Postat de jalabert pe 10 Ianuarie 2018, 13:29

Opinia lui boldrin e clara: fcsb e steaua.

Esti unul dintre cei mai mari prosti din istoria gsp, e clar!

poison
poison  •  10 Ianuarie 2018, 14:41

Pana si fostii jucatori stiu ca infractorul creditor al FC FCSB este un personaj toxic..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează