FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

UPDATE Craiovenii dau adevăratul motiv pentru care Becali a plătit aproape jumătate de milion de euro pe Andrei Vlad: "Nu e sumă de transfer" » EXCLUSIV Reacția impresarului

Articol de GSP - Publicat marti, 11 iulie 2017 10:52

Marcel Popescu, managerul general de la CS U Craiova, susține că suma plătită de Gigi Becali pentru transferul lui Andrei Vlad (18 ani) nu a fost sumă de transfer, ci prejudiciile cauzate oltenilor după ce fotbalistul a reziliat unilateral contractul.

update

Impresarul Anamaria Prodan a reacționat în urma afimațiilor făcute de Marcel Popescu și susține că nimic din ce a declarat acesta nu este adevărat.

"Marcel Popescu a afirmat ca Steaua a plătit daune pentru Andrei Vlad? Pe cât de neadevărat pe atât de penibil. Ne arată vreo hotărâre judecătorească prin care Steaua a fost obligată sa plateasca daune Craiovei? Cine a stabilit aceste daune?
Este foarte greu ca intr-o singura declarație sa spui atâtea aberații.

A făcut afirmația că la anul jucătorului îi expira contractul cu Craiova. Păi nici dacă se ocupa Marcel Popescu personal, nu se putea gestiona atât de prost situația acestui jucător de către Craiova încât el sa rămână liber la anul. Regulamentul FRF impune jucătorilor să mai semneze un contract pe o perioadă de 5 ani la sfârșitul perioadei junioratului. ART. 14 Alin. 2 din RSTJF al FRF, doar pentru amatori ca Marcel Popescu. Dacă devenea liber, de ce se mai plăteau 50.000 euro Craiovei anul viitor? Fractură de logică și incompetență.

Acest individ pus în fruntea Craiovei este o rușine. Pe lângă faptul că află ultimul de achiziții și plecări, nimeni nu îi cere vreodată părerea, face și greșeli majore și își pune clubul în situații jenante! Din ce afirmă, să înțeleg că U Craiova a comis acte nelegale? Că spală bani? Sau ce să înțeleg? Nu merita însă luat în seamă.

Transferul a fost negociat cu patronul oltenilor iar banii s-au trimis direct în contul clubului. Pe actele de transfer se poate verifica totul. Trebuie însă să ai ceva pregătire să poți să citești actele de transfer. El încearcă o diversiune față de suporteri", a spus Anamaria Prodan în exclusivitate pentru GSP.ro.

Știre inițială:

Oficialul Craiovei a dezvăluit că jucătorul ar fi putut pleca la orice echipă la finalul sezonului următor, când îi expira contractul, pentru doar 50.000 de euro.

"A fost o operațiune între agenții de jucători și cluburi. Jucătorul a fost o victimă. Suma plătită nu este o sumă de transfer, pentru că la finalul sezonului el devenea liber de contract, iar orice club care plătea 50.000 de euro îl lua.

Suma de 400.000 de euro consemnează daunele și prejudiciile care s-au adus clubului nostru. E o situație în premieră națională când un jucător component al naționalelor de juniori dezertează în felul acesta", a spus Marcel Popescu la TV Dolce Sport.

Andrei Vlad și-a reziliat unilateral contractul cu CS U Craiova, o premieră în fotbalul românesc, iar apoi a semnat cu FCSB, într-un transfer intermediat de impresarul Anamaria Prodan. 

1 mecia bifat Andrei Vlad la CS U în sezonul trecut

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
745522592288050
Dany Rusu  •  11 Iulie 2017, 13:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

timm
timm  •  11 Iulie 2017, 11:55
Postat de booboolina pe 11 Iulie 2017, 11:44

Paidaca pleca liber de contract de ce mi trebuia sa plateasca cineva 50k euro?

Asa spune REGULAMENT PRIVIND STATUTUL ȘI TRANSFERUL JUCĂTORILOR DE FOTBAL Articolul 21 - Compensatii de formare, promovare și solidaritate "Compensatia de formare se plăteşte de către clubul cu care un jucător amator în vârstă de până la 23 de ani a încheiat un contract de muncă sau o conventie civilă, schimbându-şi astfel statutul în profesionist sau ori de câte ori jucătorul se legitimează/transferă la un alt club de categorie superioară."

booboolina
booboolina  •  11 Iulie 2017, 11:44

Paidaca pleca liber de contract de ce mi trebuia sa plateasca cineva 50k euro?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează