FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Credit » Dinamo a primit o palmă de goluri de la Viitorul, însă Mircea Rednic vrea să continue pe mîinile lui Iustin Popescu

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2015 00:00

Iustin Popescu a  fost privit ca al doilea portar, dar tinde să devină opțiunea numărul 1

Iustin Popescu, 22 de ani, a primit cinci goluri de la Viitorul, în noaptea de coșmar pentru "cîini", însă portarul n-a fost blamat de către Mircea Rednic și, mai mult, ar putea deveni opțiunea numărul 1 pentru primul "11".

Craioveanul l-ar putea trimite pe termen mai lung pe banca de rezerve pe Vitautas Cerniauskas, 26 de ani, întrucît "Puriul" vrea să-i dea credit în continuare. Deși a fost văzut ca portar de rezervă, folosit doar în competițiile secundare, Cupa României și Cupa Ligii, Iustin Popescu are posibilitatea să devină titular.

Olteanul ar putea avea soarta lui Florin Niță, goal-keeperul Stelei, care a început ca rezervă a lui Valentin Cojocaru la formația lui Mirel Rădoi, însă a devenit titularul dintre buturi.

Sîmbătă, la Timișoara, acolo unde Dinamo caută să spele rușinea înainte de Derby de România, Popescu este prima opțiune. Dacă va apăra bine, atunci poate apăra în Derby de România, de la mijlocașul lunii noiembrie.

Ce-a spus Mircea Rednic despre el? "Popescu a apărat foarte bine, cu el nu s-a pierdut în meciurile pe care le-a jucat, mai puțin cel cu Viitorul. Nu e numai vina lui Popescu la goluri. E un portar cu calități, o să-i acordăm în continuare încredere". Cerniauskas plătește și fiindcă n-a arătat siguranță la mai multe meciuri cu miză, precum cele cu CFR Cluj (0-2), cu Astra (0-1) și cu Craiova (0-3).

9 goluria primit Popescu în 5 meciuri la Dinamo. 4 în Cupa României și 5 în campionat

13 goluria primit Cerniauskas în 15 meciuri, toate bifate în Liga 1

"Am luat niște goluri, după părerea mea, foarte ușor. Va rămîne o seară neagră pentru mine, dar sper să vină nopți mai fericite. Am avut și eu partea mea de vină la unele goluri, în special la primul. Îmi cer scuze față de colegi"
Iustin Popescu, portar Dinamo

Gnohere atenționat

Harlem Gnohere a fost convocat la "naționala" statului Haiti pentru două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, pe 14 noiembrie cu Costa Rica și pe 17 noiembrie cu Jamaica. Atacantului de 27 de ani, cu dublă cetățenie, franceză și ivoriană, i s-a transmis să aibă grijă să nu se accidenteze și să nu rateze întoarcerea, pentru a fi apt de joc pentru Derby de România, de pe 22 noiembrie.

Apărarea a devenit șvaițer

Defensiva lui Mircea Rednic trece printr-o perioadă neagră. Erorile individuale și colective ale grupului au făcut ca echipa "Puriului" să încaseze un sac de goluri. Dacă în Cupa României atacul a avut mai multe reușite, iar Dinamo a învins Pandurii cu 3-2, în schimb, în campionat, "haita" a ajuns la nivelul de a-și periclita locul în play-off. "Cîinii" au pierdut în Bănie, 0-3, după care au fost umiliți de Viitorul, 1-5, deși înaintea acestor două etape aveau a doua defensivă din Liga 1. Între timp, Dinamo a ajuns să aibă a 8-a apărare a campionatului, cu 18 goluri încasate, pînă și "lanterna roșie", Petrolul, are mai puține goluri primite.

Revin doi, intră direct titulari

Pentru confruntarea de pe Bega, de sîmbătă, Dinamo se poate baza pe doi fotbaliști suspendați contra formației lui Hagi, pe Paul Anton și pe Dorin Rotariu. Amîndoi, vor reveni în primul "11", primul, căpitanul echipei, urmînd să joace în fața apărării, al doilea în banda stîngă.

Şansă pentru Andrei Marc

Erorile lui Andrei Marc din meciul cu Craiova (0-3) l-au scos din echipă, deși a fost titular în turul campionatului. A fost rezervă cu Pandurii (3-2), în Cupa României, intrînd doar un minut pe gazon, iar cu Viitorul (1-5) a fost doar pe bancă. Moldoveanul va beneficia acum de suspendarea pentru o etapă a lui Miha Mevlja și va juca din primul minut. Șansa lui de a reintra în grațiile lui Rednic pentru Derby de România. Marc a marcat de două ori în 16 meciuri în acest sezon.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
craioveanu91
craioveanu91  •  05 Noiembrie 2015, 14:57

daca si asta ajunge fotbalist inseamna ca mihai costea a fost zidane. se vede pe el ca nu are stofa de portar , respinge mingile in fata de zici ca joaca la curtea scolii

zecs93
zecs93  •  05 Noiembrie 2015, 14:47

sa ne lase cu popescu ca e slab rau de tot, sa intre Cerniauskas sau de ce nu chiar Abraham ca nu l-am vazut niciodata in prim 11 lui Dinamo !!! La Otelul a aparat bine !!!

444001919101397
Florean Andrei  •  05 Noiembrie 2015, 13:43

Portarul ăsta stă cu poza lu popa boca legionarul în poartă. De aceea, mingea se loveşte de el, mai rău ca de colţu mesei !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează