FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CSA vrea 21% din veniturile Stelei lui Becali » De ieri e oficial, generalii cer despăgubiri de aproape 37 de milioane de euro

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2016 00:00

Juristul Clubului Sportiv al Armatei a mers ieri dimineaţă la Tribunalul Bucureşti şi a depus cererea de chemare în Instanţă, prin care i se solicită clubului condus de Gigi Becali despăgubiri imense.

Aferente perioadei 2004-2014. "Cerem recuperarea prejudiciului cauzat de folosirea ilegală și frauduloasă a mărcii Steaua din partea FCSB în perioada 2004-2014", a declarat ieri Florin Talpan.

"Vom face cel mai mare bine din fotbalul românesc"

Suma pe care CSA o cere e de aproape 37 de milioane de euro. Mai precis 36.826.310 de euro. Reacţia lui Becali a fost dură.

"Este o tâmpenie. E ca și cum aș zice că dau în judecată pe cineva pentru că a zis numele meu la televizor. Și îi cer să îmi dea 70 de milioane. Cam aceeași speță este. Vezi Doamne, că le-am adus un prejudiciu că le-am folosit marca. Instanța le-a spus clar că marca e marcă și că reprezintă un produs material. Numele firmei e altceva, apare pe contractele semnate", a spus Gigi la Antena 3.

GSP l-a contactat ieri după-amiază pe Talpan pentru lămuriri suplimentare referitoare la această acţiune a Clubului Sportiv: "Cu ajutorul lui Dumnezeu putem face cel mai mare bine fotbalului românesc dacă vom câştiga acest proces. Sper să se facă, într-un final, dreptate şi FCSB să nu mai fie asociat ca fiind Steaua Bucureşti. Eu nu am nicio legătură cu cei de la FCSB, nu vreau să comunic cu ei, nu mă interesează ce fac și ce zic. Eu merg mai departe până înving pe linie juridică. Ce să vorbesc eu cu FCSB-ul? Mă și iubesc ei pe mine așa mult încât să stea cu mine de vorbă".
21% din venituri

Cât înseamnă cele 36,82 milioane de euro pe care CSA le solicită drept despăgubiri? Suma e imensă, raportată la ce valorează azi fiecare club din Liga 1, dar în cei 10 ani, 2004-2014, la care se face trimitere în solicitarea lui Talpan, societatea lui Gigi Becali a raportat venituri formidabile.

În total, 170 de milioane de euro, sursele fiind diverse: vânzări de jucători, bilete, bonusuri UEFA, sponsori. Practic, suma pe care o vrea CSA reprezintă 21% din toate intrările care au avut loc în conturile Stelei din 2004 şi până în 2014, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final: clubul lui Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua.

1 an și jumătatea trecut de când Steaua a jucat ultimul meci pe stadionul din Ghencea, care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua, mai precis în martie 2015, 4-1 cu Viitorul

18 aniau trecut de când Steaua a încetat să mai fie club departamental, în 1998-1999 având loc desprinderea de Ministerul Apărării Naţionale

11 trofeea câştigat Steaua cu Becali patron: 5 titluri şi câte două trofee în Cupa României, Cupa Ligii şi Supercupa României

5 calificăriîn primăvara cupelor europene a reuşit Steaua cu Gigi patron, iar în restul istoriei clubului s-au mai bifat alte 5 calificări

clipboard01

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
ticbis
ticbis  •  23 Septembrie 2016, 09:00
Postat de timm pe 22 Septembrie 2016, 19:28

FCSB doar 37 de milioane datorie.

Ai dreptate, esti prostul site-ului!

timm
timm  •  22 Septembrie 2016, 19:32

ticbis te amendeaza Gigi ca nu esti pe faza.

timm
timm  •  22 Septembrie 2016, 19:28

FCSB doar 37 de milioane datorie.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează