FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cum arată Cristi Borcea după trei ani de închisoare » Impecabil şi neschimbat. Dialog incendiar cu Mititelu: ”Într-o lună sunt și ei acolo, cu tine”

În sala de judecată, Borcea (47 de ani) a fost extrem de bine dispus // FOTO Facebook +1   FOTO
În sala de judecată, Borcea (47 de ani) a fost extrem de bine dispus // FOTO Facebook

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2017 00:00

Audiat ieri la Curtea de Apel, Borcea a apărut neafectat de cei 3 ani de închisoare. Mititelu vrea să îl reclame la DNA pentru mărturie mincinoasă.

După 4 tentative de citare eşuate, ieri, chiar de Ziua Femeii, instanţa Curţii de Apel a reuşit să-l audieze, ca martor, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, pe fostul finanţator de la Dinamo.

Cristi Borcea, cel care, şi din închisoare, face ravagii printre doamne. A fost prima sa apariţie în public de la arestarea în Dosarul Transferurilor, pe 4 martie 2014.

Mitică l-a salutat primul

După 3 ani, regimul de încarcerare n-a lăsat parcă nicio urmă. Borcea, proaspăt bărbierit şi tuns, cu părul negru tăciune, parcă mai slim fit decât în 2014, a apărut în sala de judecată impecabil, într-un costum gri, cu vestă, cămaşă bleu, cravată bleumarin, un ceas mare la mână şi pantofi negri.

Poliţiştii l-au descătuşat, după care a început să zâmbească de mai multe ori spre Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu. Fostul şef al Ligii l-a salutat primul: "Să trăieşti, Cristi!".

Dialog cu Mititelu

Mititelu: "Te-am auzit pe înregistrări cum cereai dezafilierea noastră!"
Borcea: "Nu, ziceam de Pandurii"
Mititelu: "Banditule! Banditule! Şi mie îmi era milă de tine...". Apoi, văzând că Borcea zâmbea spre Dragomir şi Sandu, i-a mai spus: "Stai liniştit, într-o lună sunt şi ei acolo, cu tine!"

Cum l-a ratat pe Chiricheş

Deşi avocaţii săi tot anunţau, la precedentele termene, că nu poate fi prezent în instanţă din cauza numeroaselor probleme de sănătate şi a unor intervenţii chirurgicale, Borcea a stat două ore în picioare, plin de vervă:

"În 8 iulie 2011, când s-a discutat prima dată de cazul Craiovei în Comitetul Executiv, eu am vorbit despre unul asemănător, pe care Dinamo îl avea cu Pandurii, la transferul lui Ilie Iordache. Ei ne dăduseră în judecată în instanţele civile, deşi aveau să ne dea 500.000 de euro. Am vrut să văd ce se poate face. Ulterior era vorba să ni-l dea pe Vlad Chiricheş, dar până la urmă au plătit banii. La Comitetul Executiv, când domnul Stângaciu, juristul FRF, ne-a explicat că se încalcă grav normele UEFA şi FIFA şi a zis de excludere, atunci am spus «Să aplicăm regulamentul!»".

Una caldă pentru Mitică

Apoi a adăugat: "Domnul Mitică Dragomir a şi zis: «Fraţilor, ne nenorocim, se anulează contractul cu televiziunile, nu mai vin bani la fotbal, și fotbalul românesc moare! Dezafilierea Craiovei să fie ultima soluție!»". Tabăra Dragomir-Sandu era mulţumită. Cei ai lui Mititelu îşi făceau cruce, dar zâmbeau.

Ca şi Gigi Becali, Borcea a spus că "puneam clauze de reziliere de milioane de euro unor jucători, dar nu plecau neapărat pe acele sume. Unii au plecat pe nimic sau le dădeam bani să plece".

La final, şi-a pus ochelarii şi şi-a citit declaraţia. I-a explicat judecătorului că "acum sunt bine, dar n-am putut să vin la precedentele citaţii fiindcă am avut patru intervenţii". A vorbit puţin cu o avocată, dintr-un alt caz, apoi a plecat, încătuşat.

"La Comitetul Executiv din 20 iulie 2011, când s-a decis dezafilierea Craiovei, nu am fost. Eram în SUA, unde am stat 7-8 luni, timp în care mi-am pregătit ieşirea de la Dinamo"
Cristian Borcea, fost finanţator Dinamo

"Borcea a minţit ca un birjar! Deşi are atâtea condamnări, se vede că nu s-a îndreptat. Îi facem plângere penală la DNA, pentru mărturie mincinoasă"
Adrian Mititelu, ex-patron U Craiova

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
fcu1948
fcu1948  •  09 Martie 2017, 19:24
Postat de larisa_i pe 09 Martie 2017, 13:26

Cand o sa invatati si voi ca nu dna.ul trebuie sa se pronunte, ci justitia. Dna, adica procurorii d.nei doctor docent codruta fac doar acuzatii...

Mai pune mâna pe niște almanahe și citește, abia apoi fă afirmații. Din moment ce o persoană depune la DNA o plângere penală, cine crezi că se pronunță dacă are sau nu competență materială să cerceteze aspectele din respectiva plângere? Gen pălărie-ntr-un picior, ghici DNA ce e????

radu876
radu876  •  09 Martie 2017, 13:50

slim fit, nu slim feet, ca din fericire nu era descaltat ca sa vedem.

larisa_i
larisa_i  •  09 Martie 2017, 13:26
Postat de fcu1948 pe 09 Martie 2017, 09:56

Lasa DNA-ul sa se pronunte daca are sau nu competenta msteriala in domeniu. Oricum, pedepsa nu este mare pt marturie mincinoasa. Interesat este ca 2 olteni (borcea si dragimir) s-au implicat activ in distrugerea Universitatii Craiova.

Cand o sa invatati si voi ca nu dna.ul trebuie sa se pronunte, ci justitia. Dna, adica procurorii d.nei doctor docent codruta fac doar acuzatii...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează