FOTBAL  »  Superliga  »  PREZENTARE OFICIALĂ

Dan Petrescu spune că Viitorul, Steaua şi Dinamo sunt peste clujeni în acest moment: "Nu suntem favoriţi la titlu!" 

Foto: Marius Mărgărit
Foto: Marius Mărgărit

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2017 09:00

După 8 ani, Dan Petrescu s-a întors acasă. A semnat pe doi ani cu CFR. Mai alb la păr, dar mai slab, mai slim fit. Președintele Iuliu Mureșan îl laudă: "E un vis împlinit să-l avem pe Dan Petrescu antrenor".

În sacou bleumarin, cu un tricou negru și blugi, tehnicianul scrutează jurnaliștii. Se vede că are emoții. "Sunt bucuros că după atâția ani mai țin o conferință de presă în limba română", începe el. 

Recunoaște că "laudele pe care mi le-a adus președintele Mureșan pun și mai mare presiune pe mine. Dar știu că, în meseria mea, nu contează cine ai fost, ci numai rezultatele".

A cerut puteri depline

Deși se anunță investiții, obiectivul principal a rămas calificarea în play-off. Dan explică: "Avem obiective mărețe, dar să vedem dacă le putem atinge. Eu cred că Viitorul, Steaua şi Dinamo au mai multe şanse la titlu decât noi".

De ce a acceptat oferta celor de la CFR? "Fiindcă am simțit că am fost dorit, fiindcă e un proiect interesant. Am vrut ca eu să pot să decid ce jucători vin, ce program să fac. În străinătate e mai greu. E normal să vrei să ai puteri depline, dar mereu mă voi consulta și cu cei din conducere. Eu promit că voi fi dedicat total 7 zile din 7, 24 de ore pe zi. Am un salariu normal pentru România. Nu am clauză să plec dacă apare o ofertă mai bună. Dacă ar apărea de la națională? Nu știu ce să spun, grea întrebare! Dacă ar fi curând, mâine, aș zice «nu», mi-am dat cuvântul aici. Pe viitor, nu se știe". 

Vrea 25 de jucători

Subțiat de plecări, lotul lui CFR este deocamdată "slab numeric, în formare", a spus Dan Petrescu. Iar astăzi, la cererea sa, se pleacă în primul cantonament, unul de acomodare. Cel mai probabil și fără Bud și Antal, cărora li se termină contractele.

"E o mare problemă că nu am tot lotul de la începutul pregătirilor, dar mi-am asumat asta. Vor veni mulți jucători, tineri, cu experiență, români, străini. Îmi doresc un asemenea mix, ca să ne putem atinge obiectivele. Nici Hagi nu a avut doar tineri. Vreau un lot de 25 de jucători", a mai spus tehnicianul.

Oficialii din Gruia au dezvăluit că șase jucători au semnat deja cu CFR Cluj Saşa Balici, Ovidiu Hoban, Alexandru Vlad, Marius Coman, Urko Vera și Yasin Hamed. În schimb, portarului Traian Marc i-a fost reziliat contractul.

"Dacă era să aleg banii, am avut oferte și ieri, și alaltăieri, dar promisesem că vin aici. Vineri m-a ofertat echipa de pe locul doi din Polonia, Jagiellonia, dar am refuzat"
 Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

"Au mai trecut anii, am mai căpătat experiență. Sper să nu mai am ieșirile pe care le aveam. Nu voi intra în polemici"
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează