FOTBAL  »  Superliga  »  CE S-A PETRECUT ÎN SPATELE UŞILOR ÎNCHISE ALE CCA ŞI ALE COMISIEI DE DISCIPLINĂ

Dedesubturi

Articol de - Publicat duminica, 30 martie 2008 00:00

Mircea Dridea a fost singurul din comisie care a propus ca rezultatul să nu fie decis la , însă hotărîrea a fost luată în unanimitate

Gazeta vă dezvăluie ce s-a petrecut în cele peste 13 ore în care s-a decis soarta derbyului suspendat. CCA a discutat vineri dimineaţă preţ de 3 ceasuri decizia lui Deaconu, iar Comisia de Disciplină a început şedinţa vineri după-amiază, la ora 17:00, şi a anunţat verdictul după miezul nopţii, la 01:49: Rapid pierde meciul la "masa verde" cu 3-0, e amendată cu 53.500 lei şi joacă două partide acasă cu porţile închise, iar stelistul Lovin e suspendat 4 etape.

Mircea Dridea a fost singurul din comisie care a propus ca rezultatul să nu fie decis la , însă hotărîrea a fost luată în unanimitate

Gazeta vă dezvăluie ce s-a petrecut în cele peste 13 ore în care s-a decis soarta derbyului suspendat. CCA a discutat vineri dimineaţă preţ de 3 ceasuri decizia lui Deaconu, iar Comisia de Disciplină a început şedinţa vineri după-amiază, la ora 17:00, şi a anunţat verdictul după miezul nopţii, la 01:49: Rapid pierde meciul la "masa verde" cu 3-0, e amendată cu 53.500 lei şi joacă două partide acasă cu porţile închise, iar stelistul Lovin e suspendat 4 etape.

Aerianul Grigorescu!
Întîmplare tragicomică la şedinţa Comisiei Centrale a Arbitrilor. În sală se aflau Gheorghe Constantin, Marcel Lică şi Dan Petrescu, ultimul invitat pentru că fusese observator. Al patrulea, Nicolae Grigorescu, venit cu ceva întîrziere, a şocat din start: "Pe mine de ce m-ai chemat, frate? Nici măcar n-am văzut meciul, nu ştiu ce s-a întîmplat". Membrii CCA au crezut că timişoreanul glumeşte, dar s-au convins repede că nu e aşa. S-au închinat larg, apoi au fost nevoiţi să-i pună lui Grigorescu imagini de pe DVD pentru a fi şi el la curent cu cazul.

"De unde să ştie Grigorescu ce s-a întîmplat la Rapid - Steaua, că în cazinourile din Timişoara nu au băgat televizoare?! Dacă un vicepreşedinte al CCA e aşa informat, nu mă mai mir că arbitrajul e unde e"
Observator FRF

Asul din mîneca Rapidul
Avocatul "giuleştenilor", Florea Gheorghe, a marşat puternic, încă de la începutul şedinţei Comisiei de Disciplină, pe celebrul caz din Spania, de la partida Valencia - La Coruna, cînd, deşi meciul a fost întrerupt pentru că arbitrul a fost lovit, s-a decis reluarea lui din acel minut. Întreg dosarul, de 23 de pagini, a fost prezentat de preşedintele Uniunii Avocaţilor din România, solicitarea sa fiind: "Judecarea prin asemănare a speţei din Giuleşti".

Cernat a deliberat vorbind cu soţia
După două ore de discuţii pe marginea cazului din Spania, preşedintele Daniel Cernat a solicitat tuturor persoanelor din sală, mai puţin colegilor săi, să iasă pentru a putea delibera şi a răspunde memoriului Rapidului. Imediat după ce au rămas doar cei 5 membri, plus secretarul comisiei, Cernat şi-a sunat soţia, cu care a vorbit preţ de cîteva minute, în timp ce Dridea, Cicu şi ceilalţi analizau. După 20 de minute, comisia a decis să respingă solicitarea Rapidului.

"Domnule Manea, sînteţi obraznic"
Cel mai tensionat moment al şedinţei s-a petrecut aproape de miezul nopţii. În sală, tensiunea a crescut brusc în momentul în care a fost audiat Nicolae Manea, directorul tehnic al Rapidului. "De ce ne ţineţi aici atîta vreme? Nu puteţi să vă uitaţi clar pe raport să vedeţi că a scris acolo că a oprit jocul pentru aruncarea brichetei?! Ce e aşa greu? Tot staţi şi răsfoiţi regulamentul ăla de l-aţi zăpăcit", le-a zis Manea, moment în care Daniel Cernat s-a înfuriat "Domnule Manea, sînteţi cam obraznic, ia poftiţi dumneavoastră afară!". Manea a ieşit imediat din sală.

Tactica Stelei: docili şi respectuoşi
Dacă Manea a reacţionat nervos şi nici Constantin Zotta n-a fost foarte calm pe parcursul şedinţei, reprezentanţii Stelei au avut alt comportament. Apropiaţi ai lui Valeriu Argăseală susţin că a fost una dintre tacticile puse la punct înainte de şedinţă. Argăseală şi avocatul roş-albaştrilor, Cătălin Ciubotă, au decis să fie docili, să nu vorbească peste membrii comisiei şi să respecte întocmai indicaţiile celui care conducea şedinţa.

Dialog aprins Zotta-Deaconu
Înaintea, dar şi în timpul şedinţei, Zotta şi Deaconu au fost protagoniştii unor dialoguri aprinse. Mai întîi, pînă ca părţile să fie audiate, arbitrul a fost luat în colimator pe holul de la LPF. "De ce rîzi, mă?!", i s-a adresat Zotta lui Deaconu, care însă nu l-a băgat în seamă. "Uite ce bine dispus e ăla", a continuat, ca pentru sine, Zotta.

Apoi, în mijlocul audierilor, Zotta a luat cuvîntul:
Zotta: "Domnule preşedinte, vreau să-l întreb ceva pe domnul Deaconu"
Daniel Cernat: "Vă rog!"
Zotta: "Domnule Deaconu, în baza cărui articol aţi oprit jocul?"
Deaconu: "Domnule preşedinte, nu vreau să răspund la întrebarea asta"
Daniel Cernat: "Nu vrea să răspundă!"
Zotta: "Pentru că dacă ar spune de ce l-a oprit şi-ar contrazice raportul şi ar fi deranj"

"Sînt total dezamăgit de atitudinea lui Deaconu. Înaintea începerii şedinţei, rîdea cu gura pînă la urechi pe holurile Ligii"
Constantin Zotta

Orbit şi Algocalmin
Membrii comisiei au avut nevoie şi de medicamente în timpul şedinţei. În dreptul preşedintelui Cernat, pe masă, a stat toată seara o folie cu 10 tablete de Algocalmin, pastile împotriva durerilor de cap. Pentru a se calma, cei 6 care au judecat au apelat şi la conţinutul celor două pachete de gumă de mestecat Orbit.

Pe messenger la 01:00 noaptea :)
Nu doar pastilele de cap sau guma de mestecat i-au relaxat pe judecători. La o oră după miezul nopţii, într-o pauză, unul dintre membrii comisiei a ieşit din sală, a intrat în biroul său, şi-a deschis calculatorul şi s-a conectat la Yahoo Messenger, pentru a schimba cîteva vorbe cu prietenii. "Nu mai terminăm dracu', odată aici, că m-am plictisit de nu mai pot", a scris el.

De 5 ori 0-3
La 20 de minute după miezul nopţii, membrii comisiei au rămas singuri pentru a delibera. A fost momentul-cheie al şedinţei. Cernat a propus 3-0 la "masa verde", la fel şi Neguţ, Ghiţă şi Cicu. Mircea Dridea, singurul dintre toţi membrii comisiei care a jucat fotbal la un nivel înalt, a zis: "E mare păcat că anulăm munca fotbaliştilor". În sală s-a lăsat liniştea pentru cîteva secunde. Apoi, preşedintele Cernat şi ceilalţi au ridicat din umeri. S-a trecut la vot. Unu, două, trei...5 voturi pentru decizie. Inclusiv cel al lui Dridea. De 5 ori "0-3"!

"E o decizie aproape regulamentară. Nu înţeleg de ce au avut nevoie de atîta timp"
Dumitru Dragomir

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (133)
 •  30 Martie 2008, 23:28

Vrei SUPER adidasi?Comanda on line si plateste-i dupa ce-i incerci!!! DemySport.ro DemySport.ro DemySport.ro DemySport.ro DemySport.ro DemySport.ro DemySport.ro

 •  30 Martie 2008, 22:33

Milogilor de la STEAUA. BRICHETARILOR! V-am F----. Pomanagiilor. Hotilor. Bine ca v-am dat-o cu Dinamo, sa puteti sa regizati alte si alte scenarii. Lepadaturilor

 •  30 Martie 2008, 20:53

AZI LIVE VIDEO ora 22:00 Real Madrid x Sevilla pe onlinescore.uv.ro

Vezi toate comentariile (133)
Comentează