FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dezvăluiri despre suferința lui Alibec: "Cauza principală o constituie antrenamentele defectuoase" » Șumudică dă vina pe Dică

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 11:47

Denis Alibec n-a făcut deplasarea în Elveția, pentru meciul Lugano - FCSB, din pricina pubalgiei care-l chinuie de câteva luni. Afecțiunea îi provoacă dureri din cauza cărora nici nu poate să joace la capacitate maximă.

Denis Alibec nu mai e fotbalistul de la Astra. Vina o poartă și o problemă medicală, nu doar schimbarea echipei. Atacantul suferă de câteva luni de pubalgie. Pe scurt, e vorba despre un dezechilibru al musculaturii din zona pubiană.

Un medic sportiv cu experiență mare explică de ce se ajunge la așa ceva:

"Cauza principală o constituie antrenamentele defectuoase. Afecțiunea dă dureri mari, supărătoare și nu trece de la sine. Nu ca ruptura musculară, la care iei o pauză și mușchiul se vindecă. La pubalgie e nevoie de tratament, repausul ajută prea puțin. Se poate sta și trei ani cu boala asta dacă tratamentul nu e corect și dacă nu sunt eliminate cauzele problemei. Staff-ul trebuie să-i programeze lui Alibec un antrenament special, individualizat în funcție de afecțiunea asta". 

S-a prins că nu poate

Durerile cauzate de pubalgie sunt simțite și la șuturi, și la mișcările bruște din timpul partidelor. Ceea ce constituie o explicație pentru prestațiile sub așteptări pe care le-a avut Denis în acest sezon. El încă nu a marcat niciun gol cu doar o etapă înainte de finalul turului!

Dică nu l-a inclus în lotul deplasat în Elveția. Durerile din ultimele zile îl împiedicau oricum să evolueze în meciul cu Lugano. Sau, dacă ar fi forțat, nu ar fi arătat mai bine decât în jocurile recente. Cu Dinamo a rezistat pe teren doar în prima repriză. A fost schimbat imediat după pauză cu Gnohere și, pentru prima oară, a acceptat decizia antrenorului fără să comenteze, conștient că nu mai era capabil să influențeze în bine jocul echipei. 

4 goluriare în acest sezon din Liga 1 Gnohere, înlocuitorul lui Alibec în partida cu Lugano. Denis nu a marcat niciodată în campionat

Și Budescu a pățit-o

Alibec nu e primul fotbalist care suferă din cauza pubalgiei. S-a chinuit din același motiv și Budescu, partenerul lui tradițional din atac. Budi a avut chiar o formă gravă de pubalgie, o afecțiune a osului pubian. Clubul din China cu care semnase la începutul anului 2016 i-a reziliat contractul din cauza asta, când a realizat că pubalgia îl împiedica să joace la nivelul normal. Budescu s-a întors la Astra, unde evoluțiile sale au fost mai slabe, tot din pricina durerilor. În timp, Budescu și-a revenit datorită tratamentului, a scăpat de probleme. 

Șumudică dă vina pe Dică

Denis a avut cea mai bună perioadă din carieră sub comanda lui Șumudică, la Astra. Marius crede că lipsa de experiență a lui Dică poate constitui o explicație pentru regresul atacantului în vârstă de 26 de ani. "Nu pot să spun că Dică nu e un antrenor bun, el e pasionat și implicat, se văd lucrurile astea. Poate nu are suficientă experiență și din cauza asta nu-l valorifică pe Alibec", a comentat Șumi la TV Digi Sport.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
dinamo100
dinamo100  •  27 Septembrie 2017, 13:59

Interesant e ca articolul asta vine acum, dupa demiterea lui Daum. Acum cateva saptamani era grozavia-grozaviilor ca Daum nu l-a convocat pe Alibec! Sunt convins ca Daum stia destul de multe despre starea lui Alibec... Dar la noi toata lumea se pricepe la fotbal!

vasglo
vasglo  •  27 Septembrie 2017, 12:57

Absolventul "renumitei" Universitati Bioterra din Strada Garlei loveste din nou!..Auuuuu!!!.-:)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează