FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dică s-a supărat că nu e lăudat: ”Peste tot sunt antrenori mari, doar eu sunt slab!”

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2017 20:43

FCSB a terminat turul sezonului regulat la patru puncte în spatele lui CFR și e calificată în grupele Europa League. Datele parcursului pe care l-a avut echipa nu subliniază suficient meritele lui, crede Nicolae Dică. 

"4-0? Nu e meritul meu"

Antrenorul reacționează agresiv pentru prima oară de când e "principal" în Liga 1: "Peste tot sunt antrenori geniali, doar eu sunt slab, la Steaua nu e antrenor!".

Vicecampioana a bătut la Brașov cu 4-0, după ce câștigase cu același scor și acasă cu Gaz Metan Mediaș. Succesul cu Sepsi a fost primul repurtat în deplasare la o astfel de diferență după cinci ani.

"Nu urmăresc statisticile, am auzit că a trecut mult timp de la ultima victorie la diferență mare. Dar sunt coincidențe și 4-0 la Sepsi, și 4-0 cu Gaz Metan! Eu n-am niciun merit!", atacă antrenorul.

Dică, 37 de ani, a fost promovat în vară la FCSB de la FC Argeș, pe care o urcase în Liga a 2-a. El simte că munca pe care o face la clubul lui Becali e subevaluată: "Toți din campionat sunt lăudați când bat pe câte cineva. Dacă noi facem un egal, e jale! Suntem analizați și găsiți vinovați!".

"Asta e politica patronului!"

"La ce investiții s-au făcut la FCSB, lumea se așteaptă ca echipa să măture tot prin campionat! Nu să fie pe 2!" e provocat antrenorul.

"Nick", așa cum i se adresează jucătorii, are o explicație care face diferența între politica FCSB și a concurentei sale: "Pentru cine s-au făcut acele investiții? Au venit jucători foarte tineri, care ar putea să devină foarte buni la un moment dat! CFR a adus fotbaliști cu experiență uriașă, cu care vrea să câștige acum!

La Steaua ăsta e planul clubului, așa vrea patronul, să investim în tineri pe care să-i promovăm. Când faceți comparația între rezultate țineți cont și de detaliile astea!".

Ideea lui e confirmată de realitatea din ultima etapă a turului. FCSB a avut o formulă de start la Brașov cu media de vârstă 25,6 ani. CFR, 28,5 ani în partida cu Juventus. Ambele au câștigat, dar fiecare fotbalist al Clujului e, în medie, mai bătrân cu trei ani decât oricare stelist. În clasament, bătrânii au patru puncte peste tineri.

echipe

5 jucători sub 23 de ani au jucat pentru FCSB pe parcursul meciului cu Sepsi, dintre care 3 sunt sub 20 de ani, Coman, Man și Daniel Benzar

2 jucători sub 23 de ani au evoluat pentru CFR în partida cu Juventus, clujenii n-au avut niciun fotbalist sub 20 de ani

6.000.000 €a cheltuit FCSB pe transferuri. CFR a plătit doar 450.000 de euro, bani dați în schimbul lui Kevin Boli, de la Viitorul

"Sunt criticat și pentru că rotesc jucătorii de la un meci la altul, dar și Barcelona a folosit o formulă diferită în campionat față de cea din Champions League. Poate nu se pricep nici cei de la Barcelona!" Nicolae Dică, antrenor FCSB

"Sunt mulțumit de parcursul de până acum. Rezultatele din campionat au suferit fiindcă am avut de jucat și în Europa și s-a adunat oboseala, altfel am fi fost pe primul loc. Uneori am schimbat și zece jucători de la un meci la altul!" Nicolae Dică, antrenor FCSB

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (78)
1327993847215849
Cornel Drago  •  09 Octombrie 2017, 21:16

Dica , tu nu ai nevoie de laude . Te-ai angajat sa cistigi campionatul si sa ajungi in primavara europeana . Tine-ti promisiunea si vei primi si laudele . In momentul de fata tu ai cel mai bun lot din Romania . Ai practic 2 echipe de top pentru tara noastra si totusi echipa nu pare ca are o idee clara de joc si nici echilibru . Lucreaza la asta si lasa laudele !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Octombrie 2017, 12:10

Dica e pe locul 2 cu o echipa in care s-au bagat in ultimii ain peste 10 milioane euro. in conditiile in care toata liga 1 aduce doar gratis.

romeverest
romeverest  •  08 Octombrie 2017, 10:32

Dica....tu nu esti un antrenor slab, esti doar slujitorul "idiotului natiunii " !! Atata tot !!

Vezi toate comentariile (78)
Comentează