FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

DINAMO // EXCLUSIV Cornel Dinu, rechizitoriu dur: „Nistor să vorbească mai rar” + „Uhrin e o victimă colaterală”

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 09:00

Cornel Dinu (71 de ani) a făcut un rechizitoriu dur dinamoviștilor, nu-i iartă nici pe conducători, nici pe jucători. Mister a prezentat „teoria bijuteriei” în fotbal și are un mesaj pentru căpitanul roș-albilor, Dan Nistor (31 de ani, mijlocaș ofensiv).

- Domnule Dinu, mai are Dinamo vreo șansă să prindă play-off-ul? 
- Eu de vreo lună și jumătate vă zic că nu, nu de acum! Problema este că la Dinamo n-a existat nicio minte limpede, cu experiență, care să fi construit ceva de când a venit Ionuț Negoiță. Eu am stat două luni la începutul „erei" sale, apoi mi s-a spus că nu se plătește trecutul. E adevărat, trecutul nu are preț! Bine, dragă, în România totul este întâmplare, întâmplarea conduce România.

- De ce sau de cine ar fi nevoie ca să redevină Dinamo măcar o echipă de play-off? 
- De ce? De cine? Tu crezi că merge să dai mărgăritare la porci? Mi-aduc aminte de o discuție de când am fost la Roma la bijutierul lui Mussolini, iar el îi făurea o brățară Silviuței mele dragi, Dumnezeu s-o ierte! „Domnule ministru, vedeți asta? E o brățară pură, eu trebuie să-i dau valoare! Trebuie să așez diamantele ca să fie un tot perfect". Trebuie să le așezi într-un anume fel ca să fie o bijuterie. La fotbal, îți trebuie un staff competent. Și-apoi, te pui pe muncă. De exemplu, am stoperi? Nu. Atunci hai să-i caut sau să-i cresc. Și mai departe, pe celelalte posturi. La Dinamo? A tunat și-a fulgerat! Cei ce au ales jucătorii pentru Dinamo nu au făcut nimic pentru club.

„Nistor? Maximum o propoziție de 4 cuvinte"

- Va fi o pierdere uriașă pentru echipă plecarea lui Dan Nistor? 
- Nimeni nu e de neînlocuit, dar depinde cu ce înlocuiești. Dan este un jucător bun, înfiorător este că a fost pictat pe autocar, dar asta e o gândire de schimbător de viteze... Nistor ar face bine să vorbească mai rar, maximum o propoziție de 4 cuvinte, apoi să-și țină celelalte păreri pentru el. Întrucât are doar tentative de umor.

- Dusan Uhrin este victimă colaterală sau atât poate ca antrenor? 
- Este și o victimă colaterală, dar el e prea legat de concepția mult prea serioasă față de realitatea din fotbalul românesc.

- Florin Prunea și Ionel Dănciulescu pleacă de la Dinamo?  
- Nu, nu cred. Nu asta ar fi soluția de redresare.

- Dar care ar fi soluția de redresare? Că Dinamo o caută de ani buni și nu găsește nimic. 
- Numai în timp ar putea fi descoperită, minimum doi ani de pregătire, cu profesioniști pe probleme tehnice, serioși, cu finanțiști, cu juriști. Dar la noi a dispărut elocința, e doar spiritul de gașcă al unor venetici ce vor să pună mâna pe putere. De aceea s-a ajuns la situația ca Ionuț Lupescu, de exemplu, să poată preda fotbal antrenorilor brazilieni la ei acasă, iar în România să nu fie căutat de nimeni! Informativ, Ionuț a susținut o prelegere în fața copiilor lui Carlos Alberto și Jairzinho. Tatăl lui le-a fost adversari părinților celor doi la Mondialul din Mexic. Cum e viața...

„În România, oricine știe orice, dar, în realitate, habar n-are de nimic. Avem specialiști de carton, nu oameni capabili de fapte" 
Cornel Dinu

SONDAJ GSP.RO » Poate prinde Dinamo play-off-ul în acest sezon?

  • Nu: 64%
  • Da: 36%
  • Total: 40.000 de voturi

VEZI ȘI:

Gheorghe Hagi răspunde după dezvăluirile lui Dragomir » Ce s-a întâmplat la „națională” în 2001: „Am intrat în hotel și era ceva care n-avea legătură cu sportul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
anastasiu
anastasiu  •  17 Decembrie 2019, 22:53
Postat de Dragos Bargaoanu pe 16 Decembrie 2019, 21:42

Asta e culmea tupeului! A ajuns Pongo să vorbească despre ELOCVENȚĂ! Ăsta bate câmpii cu grație și e cu gâsca la raze tot timpul. Se strofoacă să scoată o glumiță d'aia ostășească de zici că e din brigada artistică de haz a cazarmei. Dacă te m'âncă în fund să te apuci de citit vreun articol de al meșterului, după trei fraze, îți scade glicemia din cauza încâlcelilor logice. Pfff!

Simplu! Nu mai citi ce scrie Dinu!

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  16 Decembrie 2019, 21:42

Asta e culmea tupeului! A ajuns Pongo să vorbească despre ELOCVENȚĂ! Ăsta bate câmpii cu grație și e cu gâsca la raze tot timpul. Se strofoacă să scoată o glumiță d'aia ostășească de zici că e din brigada artistică de haz a cazarmei. Dacă te m'âncă în fund să te apuci de citit vreun articol de al meșterului, după trei fraze, îți scade glicemia din cauza încâlcelilor logice. Pfff!

394966434424757
Mihai Dinu  •  16 Decembrie 2019, 13:27

D-le...parpalache, referitor la Bratu si numai la Bratu, am si eu o parere: sunt intru totul de acord cu ceea ce a facut si cum juca echipa pana la finalul campionatului, dupa pregatirea din vara si apoi in campionat echipa arata altfel, era "varza"si asta o pun si pe asocierea cu A.M.Prodan aducand la Dinamo jucatori slabi - nu sau impus ulterior nici la echipe mai slab cotate -bulversand echipa!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează