FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Dinamo îl vrea înapoi pe Ganea!

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

Pentru Dinamo, Timişoara arată ca nişte rafturi burduşite cu marfă. După ce l-au luat pe Torje, "cîinii" pregătesc o nouă mutare-surpriză: Ionel Ganea!

Surse autorizate susţin că atacantul de 34 de ani este foarte aproape de o revenire în Ştefan cel Mare, după ce transferul senegalezului Gueye Mansour (22 de ani) a intrat în impas.

De ce îl vor înapoi?
Principalul motiv pentru care roş-albii îl doresc pe Ionel Ganea este acela că fotbalistul Politehnicii este un adevărat lider în teren, plus că ştie foarte bine cum să-şi impulsioneze colegii în timpul meciurilor. În turul campionatului 2006-2007, "Ganezul" a avut o evoluţie extraordinară în tricoul alb-roşu, reuşind să înscrie 16 goluri în cele 30 de partide disputate în toate competiţiile. Un alt motiv este şi criza din ofensivă, plus posibila cedare a lui Claudiu Niculescu din Ştefan cel Mare, care aşteaptă zilele acestea o ofertă concretă de transfer.

De ce e nehotărît
Oficialii campioanei au avut deja o discuţie cu atacantul bănăţenilor, însă Ganea evită să dea un răspuns concret. Fostul internaţional este nehotărît pentru că la începutul sezonului a primit din partea patronului Marian Iancu întreg contractul, în valoare de 300.000 de euro, iar în cazul în care ar pleca de la Poli ar trebui să restituie întreaga sumă. Şefii dinamovişti speră să-l convingă să revină în tricoul alb-roşu, fiind dispuşi să achite către timişoreni cei 300.000 de euro.

A plecat cu scandal
Pînă să semneze cu Rapid, Ionel Ganea a avut un tur de foc în sezonul 2006-2007. Şi pe teren, şi în afara lui. Atacantul a intrat de nenumărate ori în conflict cu Cristi Borcea şi cu ceilalţi acţionari. "Mă vînează, mă vrea afară ca să-l aducă pe Marius Niculae, preferatul lui. Nu e corect, să nu uite cum dansează pe golurile mele şi ale echipei", spunea Ganea înaintea meciului cu Beşiktaş, din Cupa UEFA. Fostul internaţional l-a atacat şi pe Vasile Turcu, după ce acesta îl certase că a izbucnit nervos în public: "Eu nu-i fac lui Turcu analiza cum pune cărămizile, să nu-mi facă nici el cînd dau goluri pentru Dinamo!".

În conflict cu N&D
Relaţia dintre Ganea, Niculescu şi Dănciulescu nu era una strălucită în toamna lui 2006. Ei vorbeau strictul necesar, doar victoriile, evoluţiile şi golurile marcate ţinînd ascuns un conflict mocnit. La un moment dat, Ganea s-a simţit lezat de faptul că Dănciulescu n-a venit la ziua de naştere a fiicei sale, deşi "Corbul" i-a explicat că fetiţa lui, Diana, era răcită. Şi Niculescu a fost vizat, fiind înjurat de Ganea în momentul în care a finalizat pe cont propriu o fază de atac.

Şi-a ispăşit pedeapsa de 16 etape
În etapa a 5-a, pe 26 august, în minutul 69 al meciului dintre Poli Timişoara şi Rapid (1-1), la o semnalizare a tuşierului Dorin Mudura, Ganea a fost eliminat după un contact cu Săpunaru. Jucătorul gazdelor şi-a pierdut cumpătul, s-a repezit la arbitru, l-a apucat de gît şi chiar l-a lovit pe arbitru. Iniţial a fost suspendat timp de 22 de etape, apoi pedeapsa i-a fost redusă la 16 şi a fost amendat cu 14.000 RON. Ganea şi-a ispăşit ultima etapă de suspendare, putînd evolua în prima partidă oficială din 2008.

Varianta B
În cazul în care nu vor reuşi să-l convingă pe Ionel Ganea să revină în Ştefan cel Mare, "cîinii" mai au pregătite şi variante de rezervă. Zilele următoare este aşteptat, în cantonamentul din Cipru, un atacant argentinian, plus internaţionalul moldovean, Igor Bugaev (23 de ani).

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (61)
starschild
starschild  •  22 Iulie 2012, 04:38

Sa vina inapoi

starschild
starschild  •  22 Iulie 2012, 04:38

Sa vina inapoi

starschild
starschild  •  22 Iulie 2012, 04:38

Sa vina inapoi

Vezi toate comentariile (61)
Comentează