FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamoviștii dau gol doar din careu » Mai au un pic și intră cu mingea în poartă

Gnohere și superexecuția de la primul gol din cele două izbutite de el în partida de la Chiajna, cîștigată de dinamoviști cu 3-1
Gnohere și superexecuția de la primul gol din cele două izbutite de el în partida de la Chiajna, cîștigată de dinamoviști cu 3-1

Articol de , - Publicat joi, 22 octombrie 2015 00:00

”Cîinii” lui Rednic au punctat în campionat exclusiv din apropierea buturilor adverse. Și-n celelalte competiții e la fel. Cu o singură excepție, amuzantă, un autogol.

Doar din careu! Nici un gol din afara suprafeței de 16 metri. Dinamo a punctat în acest sezon numai din apropierea buturilor adverse. Toate cele 17 goluri!

Cum s-au marcat:

  • 15 reușite din acțiune, două din faze fixe
  • 9 goluri au fost reușite cu piciorul drept, 5 cu stîngul și 3 cu capul
  • 7 goluri au fost înscrise pe final de primă repriză, atunci cînd "cîinii" și-au eficientizat acțiunile ofensive, în intervalul de minute 31-45

Nu doar în campionat se marchează din careul advers. Și-n cele trei partide din Cupa României și Cupa Ligii, elevii lui Rednic au punctat tot "din interior". Cu o singură excepție: autogolul ilar al lui Filippetto din meciul cu Pandurii, 2-0. În rest, Gnohere (3), Palici și Rotariu au înscris doar din preajma porții adversarilor.

Fazele fixe nu mai sînt un coșmar

Dacă în atac situația îi mulțumește pe cei din staff-ul tehnic, în apărare "Puriul" pare să fi rezolvat una din marile probleme ale echipei, cu care s-a confruntat și el în trecut, pierzînd chiar calificări ce puteau fi istorice, cu Benfica, respectiv cu Lazio, ambele în primul mandat.

Dinamo nu mai este la fel de permeabilă la fazele statice ale adversarilor. Din totalul de 10 goluri încasate în campionat, doar două au fost primite din astfel de situații.

"Nu întotdeauna jocul oferă satisfacții, dar rezultatele contează, mai ales în acest sistem competițional. Uneori, apare lipsa de luciditate dată de oboseala competițională. Important e că punctăm și cu atacanții, și cu fundașii"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

6 etape,din 14, a bifat Dinamo fără gol primit în acest campionat. Prima într-un asemenea clasament este Pandurii, cu 7 runde

Marcatorii "cîinilor"

Jucător Post Număr de reușite
Gnohere atacant 5
Essombe atacant 3
D. Rotariu mijlocaș 3
C. Matei mijlocaș 2
A. Marc fundaș 2
P. Petre mijlocaș 1
St. Filip fundaș 1

Oltenii sînt buni pe final

Confruntarea orgoliilor din Bănie, de duminică, dintre CSU și Dinamo, este privită cu atenție de ambele formații. "Cîinii" vor să-și securizeze diferența față de locul 7, ocupat chiar de către olteni, pentru a-și asigura prezența în play-off.

În schimb, juveții trag să-l prindă. Elevii lui Săndoi au excelat în golurile marcate pe final de meci. Sînt cei mai buni din campionat la capitolul reușite înscrise în intervalul de minute 76-90, 9 goluri din totalul de 15 fiind izbutite atunci.

Un amănunt care le dă fiori roș-albilor: Dinamo a încasat cele mai multe goluri, 4 din 10, tocmai în acel interval!

"Trebuie să batem!"

Oltenii și-au propus victoria în meciul cu rivalii din Ștefan cel Mare, mai ales că stadionul Extensiv urmează a se umple. Mijlocașul Alexandru Mateiu a punctat pentru Gazeta Sporturilor: "Trebuie să batem, mai ales că e vorba de o confruntare cu Dinamo. Sînt sigur că suporterii noștri vor umple arena și vor reprezenta al 12-lea jucător pentru Universitatea. Noi sîntem datori să le oferim bucuria unui succes".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
zecs93
zecs93  •  23 Octombrie 2015, 21:05
Postat de andyandrei2015 pe 22 Octombrie 2015, 21:17

cu arbitrii ati castigat aproape toate meciurile,dadada

vorbeste unu care echipa lui a fost tinuta in brate de hotzii aia in negru !!!

andyandrei2015
andyandrei2015  •  22 Octombrie 2015, 21:17
Postat de zecs93 pe 22 Octombrie 2015, 19:34

ce conteaza cum au fost marcate atat timp cat a intrat in poarta si am castigat meciu ???

cu arbitrii ati castigat aproape toate meciurile,dadada

zecs93
zecs93  •  22 Octombrie 2015, 19:34

ce conteaza cum au fost marcate atat timp cat a intrat in poarta si am castigat meciu ???

Vezi toate comentariile (9)
Comentează