FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAȘOV

Discordia Brașov! » Comisia de integritate investighează dacă banii împărțiți brașovenilor au venit de la Concordia

Articol de - Publicat miercuri, 03 iunie 2015 00:00

Horoba speră să fie retrogradată Chiajna și în Liga 1 să rămînă Gazul. Surse povestesc că fotbaliștii de la Brașov s-au revoltat după ce au aflat că s-ar fi primit 100.000 de euro, din care li s-au împărțit doar jumătate.

Scandalul Brașov- Gaz Metan se prelungește și se dezvoltă! Medieșenii au povestit că jucătorii Brașovului au primit bani în vestiar, imediat după meciul care i-a retrogradat matematic în Liga a doua. Iar Horoba sugerează că primele au venit de la Chiajna.

Retrogradează cineva?

Concordia era interesată să nu bată Gaz la Brașov ca să scape ea. "Ne pregătim pentru eșalonul secund, dar aștept ancheta Comisiei de integritate din FRF și dacă cineva a dat bani trebuie să plătească!", cere președintele de la Mediaș.

Regulamentul prevede excluderea din campionat în cazul în care un club premiază o altă echipă. Chiajna, dacă ar fi descoperită vinovată, s-ar duce în B, iar Brașovul, destinația banilor, în C!

Prime pentru ratarea salvării!

Brașovul se apără susținînd că premiile acordate fotbaliștilor au venit de la Vasile Dochița, un afacerist local, patron al unei brutării. "Am plătit 200.000 de lei, ca să-i motivez pe jucători să evite retrogradarea. Eu am scos banii din bancă, am dovada!", a zis Dochița pe sportnews.ro.

El nu e acționar, nici oficial al clubului. Iar primele s-au achitat, deși "Steagul" a picat! Jucătorii au primit cîte 2.500 de euro de fiecare. "A fost scandal și pentru că fotbaliștii au aflat că s-ar fi dat 100.000 de euro, dar la ei au ajuns doar jumătate din bani!", dezvăluie surse de la Brașov.

Cu remiza din ultima etapă, galben-negrii s-au dus în "B", au tras și Gazul după ei și s-a salvat Chiajna.

Declarațiile jucătorilor se bat cap în cap

După ce au fost audiați jucătorii de la Mediaș, au început să fie întrebați despre primele primite la pungă și fotbaliștii brașoveni.

"Declarațiile lor se bat cap în cap. Unii spun că știau de mai mult timp de prima pe care urmau s-o ia pentru meciurile cu Viitorul și cu Gaz Metan, alții susțin că au aflat abia în ziua partidei cu medieșenii, din ultima etapă. Există informații că jucători de la Brașov ar fi recunoscut că respectivii bani erau pentru a-i încurca pe cei de la Gaz Metan, ceea ce ar putea avea efecte devastatoare pentru ierarhia Ligii 1. În acest caz, evident că firul ar duce către Concordia Chiajna", susțin respectivele surse.

Sînt anchetate mai multe partide

Aceleași surse ale Gazetei afirmă că partida FC Brașov - Gaz Metan nu este singura aflată pe agenda Comisiei de integritate a FRF: "Sînt vizate mai multe meciuri din acest final de campionat, în care au existat suspiciuni că echipele scăpate de griji sau virtual rerogradate ar fi jucat unele partide pe prime de la alte formații implicate în lupta pentru rămînerea în Liga 1. Nu se discută despre ce meciuri sînt luate în vizor, dar sigur sînt mai multe și se strîng tot felul de informații despre ele".

"Banii s-au dat prin contul clubului, nu este nimic de ascuns"
Ioan Niculae, patron FC Brașov

"Domnul Niculae nu a știut, banii n-au trecut prin cont, fiindcă societatea e în insolvență. S-au plătit direct numerar"
Romică Pașcu, președinte FC Brașov

"Jucătorii vorbeau între ei pe teren. Ai noștri i-au întrebat de ce trag de timp, că egalul nu-i ajută. Li s-a răspuns: «Avem bani promiși, nu putem pleca în vacanță faliți, că salarii n-am luat de șapte luni!»"
Ioan Horoba, la DigiSport

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
tiberiu33
tiberiu33  •  23 Iunie 2015, 15:57

DAR JUCATORII AIA CARE II VROIA STEAUA INAINTEA MECIULUI DIRECT ????????????? ... Constantinescu , Budescu , Texeira , Cretu , Cernat , Veselovsky ??????????????????????? de ce nu au luat macar un jucator ?????

tiberiu33
tiberiu33  •  23 Iunie 2015, 15:48

BANII ERAU DE LA STEAUA SI DE LA PARIURI !!!!!!! ...cautati cai verzi

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Iunie 2015, 14:06

De Galati nu se pomeneste nimic. Deocamdata.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează