FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL

Dorit de Dinamo și Steaua, Florin Cernat vrea să ia o decizie abia la finele lunii mai: ”Prioritară este străinătatea”

Cernat a jucat în străinătate la Dinamo Kiev, la Hajduk Split, la Karabukspor și la Rizespor
Cernat a jucat în străinătate la Dinamo Kiev, la Hajduk Split, la Karabukspor și la Rizespor

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2015 00:00

”Diamantul” a recunoscut pentru Gazeta Sporturilor că a negociat atît cu Dinamo, cît și cu Steaua, dar vrea să analizeze întîi ofertele de afară.

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat de trei săptămîni, Florin Cernat, 35 de ani, este una dintre prioritățile "cîinilor" pentru mercato de vară. Și Steaua a pus ochii pe mijlocașul de creație care a făcut senzație în tricoul Oțelului în acest campionat. Ce spune fotbalistul?

- Florin, ce alegi, Dinamo sau Steaua?
- Mai am oferte și din străinătate, din cîteva țări, pe care le iau în calcul, mai ales că am transmis și oamenilor cu care am discutat din țară că un transfer afară este prioritar. Trebuie să mă gîndesc la tot ceea ce este mai bine pentru mine și pentru familia mea. Ca să-ți răspund, am discutat și cu oficialii de la Dinamo, și cu cei de la Steaua, dar aș spune că a fost o convorbire amicală. Atît.

- S-a ajuns la negocieri despre sume, tu ce-ai prefera între cele două?
- Prioritatea este străinătatea, repet, cu cei de la Dinamo și de la Steaua n-am trecut la detalii, nu pot spune ce prefer, fiindcă nu am răspunsul la această chestiune. Oricum, le-am transmis celor două cluburi din România că voi oferi o replică fermă și clară pînă la finele sezonului. Pînă atunci, voi vedea ce se rezolvă cu cluburile din străinătate care mă doresc. Trebuie să iau o decizie importantă, fiindcă acolo unde voi merge din vară îmi voi lua și familia cu mine.

- Cît crezi că vei mai rezista la nivel înalt de performanță?
- Atît cît mă vor ține picioarele. Eu sînt serios, mă antrenez și muncesc cu pasiune, așa că nu mă gîndesc deja la ceea ce aș putea să fac după ce-mi pun ghetele în cui.

"Și din respect pentru Oțelul Galați, fiindcă vreau să mă concentrez la ultimele meciuri, chiar dacă soarta este pecetluită privind retrogradarea, mă interesează doar acest club pînă la finele sezonului"
Florin Cernat, mijlocaș Oțelul

"Din Liga 1, avem trei jucători în vizor, o să vedem în perioada următoare dacă îi vom aduce. 70 la sută din lot va fi format din fotbaliști români. Aducem străini doar de calitate"
Dinu Gheorghe, director general Dinamo

6 goluriși 3 pase decisive sînt trecute în palmaresul lui Cernat în 24 de meciuri în tricoul Oțelului în campionat

1 titlu,în 2000, are Florin alături de Dinamo, plus alte două Cupe ale României, în 2000 și 2001

2 goluria marcat Cernat pentru "cîini" în perioada 2000-2001 în 25 de partide

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
halpinus.drogatus
halpinus.drogatus  •  21 Mai 2015, 16:57

cat vei mai juca? atat cat ma vor tine picioarele :)))))

faxx
faxx  •  21 Mai 2015, 13:56

daca te duci la fcsb 2003 iti ratezi sfarsitul cariera ... pleaca afara sau ramai acolo unde esti

gabonne1982
gabonne1982  •  21 Mai 2015, 11:22
Postat de fcotelulgalati pe 21 Mai 2015, 10:40

Ramai la Galati Florine. Bani ai, deci nu se mai pune problema ca trebuie sa ai grija de familie. Ajuta-ne sa revenim in Liga I.

ar trebui sa-i oferiti si voi cu un post de antrenor jucator,o campanie de transferuri care sa dea sperante unei reveniri dupa doar un sezon in Liga I,stabilitate financiara daca vreti sa ramana la voi.Este inspre binele vostru,pentru ca mai mult ca sigur cu noi o sa va bateti anul viitor pentru promovare.Sper sa nu va desfiintati pana atunci.Au disparut prea multe echipe de traditie si n-as vrea sa dispara si Otelul Galati

Vezi toate comentariile (4)
Comentează