FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Duel cu Lewandowski » Ivan a fost premiat și a primit convocarea pentru meciul cu Polonia. Vătăjelu a fost din nou omis

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2016 00:00

Andrei Ivan a revenit la echipa națională! Atacantul de 19 ani a fost recompensat de selecționerul Christoph Daum pentru ultimele evoluții.

Clubul din Bănie a primit asigurări din partea FRF că Andrei va face parte din lotul cu care naționala va aborda partida cu Polonia de pe 11 noiembrie, programată pe Național Arena.

Ivan a impresionat în ultima săptămână, marcând de două ori în meciuri electrizante, la 2-1 cu Dinamo și la 2-2 cu Gaz Metan. "Sunt fericit și mai motivat. Intru pe teren pentru a ajuta Universitatea să se lupte sus în clasament și să mă ajut și pe mine să revin la prima reprezentativă, acolo unde este onorat să joace orice român. Fiecare apreciere, fiindcă să fii convocat la națională este motiv de apreciere, mă face să muncesc și mai mult", a comentat Andrei pentru Gazeta Sporturilor.

Doar Italia, nu și Franța

Vârful juveților n-a mai fost la prima reprezentativă de la stagiul de pregătire din Italia, din luna mai. Totuși, el n-a fost selecționat de Iordănescu în lotul de 23 pentru Euro 2016, ceea ce i-a provocat o mare dezamăgire lui Ivan. Andrei are 3 prezențe pentru "tricolori": 5 minute la 2-2 cu Italia, 32 de minute la 1-0 cu Lituania și 24 de minute la 0-0 cu Spania (0-0). În turneul din Italia, Iordănescu n-a mizat deloc pe jucătorul de 19 ani, în amicalele cu Congo, 1-1, și cu Ucraina, 3-4.

Vătăjelu, când?

În schimb, în lotul lărgit pentru meciul cu leșii n-a fost inclus căpitanul Băniei, Bogdan Vătăjelu, care a fost lăudat și de specialiștii angajați la televiziunile ce transmit Liga 1. Fundașul stânga a avut evoluții extrem de apreciate în această primă jumătate a sezonului, doar că Daum l-a trecut iar cu vederea. Au fost convocați ca fundași stânga Toșca (Steaua), Filip (Dinamo) și Latovlevici (Karabukspor).

4 goluriși un assist are Ivan în 12 etape în acest sezon, reușind un gol la 243 de minute jucate

2 goluriși 2 pase decisive are Vătăjelu în acest campionat, în 13 partide

8este nota acordată de Gazeta Sporturilor lui Ivan în fiecare dintre meciurile cu Dinamo și cu Mediaș

"Acum, nu sunt mulțumit"

Mulțescu a făcut analiza primelor 13 etape: "Dacă mă întrebaţi înainte de începerea campionatului dacă aș fi mulţumit cu locul 2 la finalul turului aș fi spus că sunt foarte mulţumit. Acum însă, după modul cum s-a desfăşurat prima parte, nu sunt. Puteam face mai mult, deși n-am avut soluţii prea multe pe bancă. Avem potenţial, mai ales dacă îmbunătăţim lotul. E visul meu să câştigăm titlul şi sperăm să-l materializăm".

Pe mâna copiilor

Oltenii joacă mâine la Sfântu Gheorghe în "16-imile" Cupei României. Au spus că sunt interesați de câștigarea acestui trofeu, doar că Mulțescu va acorda momente de pauză mai multor titulari, bazându-se și pe cei folosiți mai puțin în ultima perioadă. Vor fi menajați Calancea, Acka, Ivan, Vătăjelu, printre alții, urmându-se a se acorda credit tinerilor Popescu, Vlădoiu, Screciu și Manea.

Lotul României pentru meciul cu Polonia

  • Portari: Tătărușanu, Pantilimon, S. Lung, Cojocaru

  • Fundași: Săpunaru, Benzar, Chiricheș, Dr. Grigore, Moți, Țîru, Toșca, St. Filip, G. Enache, Latovlevici

  • Mijlocași: Bicfalvi, Prepeliță, Hoban, Al. Maxim, Ad. Popa, N. Stanciu, R. Marin, Chipciu, Nedelcu

  • Atacanți: B. Stancu, Grozav, Fl. Andone, Alibec, Rotariu, A. Ivan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
deuxex
deuxex  •  25 Octombrie 2016, 16:54

Tosca si Steliano Filip sunt convocati constant (?!!!), desi Tosca e mai mult rezerva, iar Filip e iesit din forma. Iar Vatajelu e cel mai bun fundas stanga din campionatul intern, dar herr Daum nu are ochi sa-l vada. Recomand un control la oftamolog...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close