FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dur cu Rădoi! Un fost mare jucător al Stelei critică strategia actualului antrenor al echipei: "Cum e posibil?!"

Rădoi are doar două victorii în actualul sezon al Ligii 1
Rădoi are doar două victorii în actualul sezon al Ligii 1

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2015 00:00

Mirel e pus la zid pentru modul în care face schimbările şi pentru cum a arătat jocul în ultimele meciuri.

Parcursul slab al Stelei din această vară provoacă primele critici la adresa celui care conduce staff-ul tehnic. Mirel Rădoi e găsit vinovat de unul dintre cei mai importanţi decari pe care i-a avut Steaua în istoria sa.

Basarab Panduru a analizat în termeni duri modul în care s-a prezentat campioana la ultimele jocuri, dar mai ales strategia aleasă de Mirel. Patru sînt capitolele la care Pandi a găsit carenţe modului în care Rădoi şi-a pregătit echipa.

1. Organizarea defensivă

"OK, dacă arbitrii îţi anulează pe nedrept două goluri pot înţelege că jucătorii sînt afectaţi, dar aş analiza şi alt lucru, şi anume aş căuta să văd cum adversarul marchează deşi e în inferioritate. Cum e posibil să primeşti gol cînd tu eşti în 10, iar Astra e în 9? Teixeira era accidentat şi era pe margine, iar tu iei gol deşi joci cu un om în plus", a spus Panduru la DolceSport.

2. Strategia de joc

"Apoi, cum e posibil ca la Belgrad, cînd tu ai 2-1, scor care te califică, în startul reprizei secunde, adversarii reuşesc să te surprindă fiindcă tu, Steaua, rămîi doi contra doi în propriul teren. OK, Papp greşeşte, dă mingea la adversar, dar uitaţi-vă cum stă Steaua în teren la acea fază, cînd tu trebuie să te închizi şi să nu iei gol. Lucrurile astea trebuie să dea de gîndit şi trebuie analizate" e părerea celui care a îmbrăcat tricoul Stelei între 1991 şi 1995, timp în care a cîştigat 6 trofee.

3. Schimbările şi pregătirea jucătorilor tineri

"Mai trebuie să dea de gîndit celor de la Steaua cum de vrei tu cu Mihalcea, care joacă 24 de minute tot campionatul, să intre în finalul derby-ului cu Dinamo şi să-ţi cîştige meciul. Deci, tu nu-l bagi de la început în nici un joc în care foloseşti echipa a doua, iar cu Dinamo apelezi la el şi aştepţi să fie decisiv? Trebuie să te întrebi dacă jucătorii ăştia pe care îi tot bagi reuşesc să vină şi ei cu ceva nou sau îi bagi aşa.... OK, ştiu, ăsta e lotul, din ăştia trebuie să aleg, dar dacă nu produc nimic nu poţi apela mereu doar la ei", a adăugat Pandi, care între 1995 şi 2000 a evoluat la Benfica şi FC Porto, unde a cucerit 3 trofee.

4. Discursul de după meciuri

Rădoi a spus după meciul cu Astra că "ar trebui mai mult respect pentru aceşti băieţi care sînt campioni, dar, din păcate, asta e România şi aşa se respectă valorile noastre". "Nu sînt de acord cu aşa ceva. Adică merită respectaţi doar ăia care sînt campioni? Păi şi ăia care au promovat, de exemplu, nu trebuie respectaţi? P-ăia să nu-i respecte nimeni? Toţi trebuie respectaţi, campioni sau de mijlocul clasamentului. Păi, noi care am promovat acum sîntem mai proşti sau cum?", s-a întrebat Panduru.

Chiar şi după derby-ul cu Dinamo, o declaraţie a lui Rădoi l-a iritat pe Panduru. "Dinamo n-a jucat nimic, pe teren a fost o singură echipă care a jucat fotbal, Steaua. Se bucurau de acest 0-0 de parcă au cîştigat campionatul", a spus Mirel, taxat de Pandi: "Păi, dacă adversarul a fost atît de slab, dacă au avut numai copii pe teren, dacă au stat numai pe jos, de ce nu i-ai bătut cu 5-0 şi rezolvai cazul. Nu i-ai bătut şi asta te deranjează, de fapt".

Parcursul e submediocru

Pînă acum, cu Rădoi antrenor, Steaua a disputat 11 meciuri oficiale, iar palmaresul echipei şi al noului tehnician e unul extrem de slab. Numai 3 succese, toate în deplasare, 2-0 cu Trencin, 3-0 cu Pandurii şi 1-0 cu Botoşani, în rest, 4 înfrîngeri şi 4 remize. Mai mult, pe teren propriu, din 5 jocuri, campioana n-a înregistrat nici o victorie, lucru pe care Steaua nu l-a mai bifat tocmai din sezonul 1972-1973.

Alte bile negre pentru Rădoi în acest sezon:

  • mai mult de o treime din meciuri, 4 din 11, s-au terminat fără gol marcat de către Steaua
  • are o medie de goluri marcate de doar 1,09 goluri pe meci, echipa înscriind de 12 ori în 11 meciuri
  • în acest moment, golaverajul general, în toate cele 11 meciuri, nu este pe plus: 12 goluri marcate, 12 goluri încasate
  • echipa e pe locul 6, loc pe care nu s-a mai aflat după primele 6 etape din sezonul 2011-2012, cînd antrenor era Ronni Levi, însă atunci Steaua strînsese 10 puncte, acum are numai 9
  • într-un singur meci din 11 Steaua a marcat în ambele reprize, cu Pandurii Tg. Jiu

"Da, admit că trecem printr-un moment greu şi că e foarte puţin pentru Steaua să aibă 3 victorii în 11 meciuri, dar eu sînt optimist fiindcă în fiecare meci am avut ocazii, am construit, am dominat, asta mă face să cred că vor veni şi rezultate bune"
Mirel Rădoi, antrenor Steaua

"Dacă mi se pare că Rădoi e mai susţinut de patron decît am fost noi sprijiniţi? Fiind finul lui Gigi Becali probabil au o relaţie mai bună, asta poate fi o explicaţie"
Laurenţiu Roşu, fost secund al lui Gâlcă la Steaua

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
cornelinoo
cornelinoo  •  15 August 2015, 18:57

MARELE STELIST Basarab Panduru plimbanduse cu un catel expirat CORNEL DINU

cornelinoo
cornelinoo  •  15 August 2015, 18:52

mai domnule Basarb Panduru de cand nu ai mai antrenat si tu o echipa ? pe sticla esti cel mai bun la fel ca si domnul Adi Matei . sttiti sa fiti profesionisti in fata camerelor de filmat . de aceea va cauta toata lumea sa antrenati macar o echipa de liga a doua .APROPO FACI O ECHIPA MINUNATA cu fosila de Cornel DINU

cornelinoo
cornelinoo  •  15 August 2015, 18:31

pai si normal can un om nu intra in CAN CANURI si are vorbele la el sicu toate astea mai este si atacat pe toate partile . un om precum a fost GALCA dar cu un pic mai vorbaret deranjaza pe toata lume a. echipa FCESB joaca din ce in ce mai bine . am fost pe stadion la meciul cu dinamo si am fost intrigat ca se videau fulare si tricouri cu steaua CSA . adica armata face incontinuare pebani lui becali . o mare parte din asa zisi galerie nici nu stiu ai carui supotri sunt . sa ai vedem cati bani vor obtine de la armata pentru ei . sau sa vedem cati din ei se vor duce in LIGA 4 pentru echipa steaua CSA fara interese . oameni buni steaua CSA va muri , sau ultrasi dinamovisti rapidisti olteni si care mai sunt vor plati la bugetul de stat ca STEAUA CSA SA AJUNGA MACAR IN LIGA A DOUA unde si acolo iti trebuie buget de mini 500 000 euro pe an

Vezi toate comentariile (17)
Comentează