FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO ÎN PLAY-OUT

"E haos" Altă rușine istorică la Dinamo » Suflă retrogradarea în geam! Ce s-a întâmplat în ultimele 48h în vestiar și ce bani a pierdut Dinamo prin necalificare în play-off

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2018 09:00

Pe Dinamo o prinde vara pe teren, gâfâind în play-out. ”Câinii” au rezultate negative cu 3 din cele 7 adversare din urna a doua valorică a fotbalului intern.

"Câinii" vor avea o primăvară lungă și neagră. Și vor încheia, probabil, cel mai rușinos sezon din istorie după ce vor împlini 70 de ani de existență. Ultima etapă din play-out este prevăzută a se încheia pe 4 iunie, cu 10 zile înaintea startului Campionatului Mondial din Rusia, când se pregătesc formațiile din play-off să se întoarcă din vacanță!

"Este haos". Cuvintele nu aparțin vreunui rival sau dușman al clubului, ci sunt expresia cel mai frecvent uzitată în ultimele 48 de ore de către oficialii grupării.

Au pierdut și vor mai pierde bani

În debandada instaurată la Dinamo, viitorul arată sumbru. În play-out-ul rușinii, "câinii" pornesc de pe locul 8, ceea ce înseamnă că deja au pierdut cel puțin 200.000 de euro din drepturile TV, prin ratarea locului 6, ultimului de play-off.
Iar pierderile financiare vor continua. Suma se poate dubla în cel mai bun caz. 200.000 de euro înseamnă o treime din prețul transferurilor lui Nedelcearu și Costache, doi jucători considerați de viitor.

Bulgării de zăpadă ce anunță despărțirea

La Giurgiu au venit aproximativ 1.500 de fani. "Cea mai frumoasă coregrafie, cea mai bună galerie, cea mai proastă echipă", cum spune un suporter stelist într-un comment pe GSP.ro. După minutul 80 și după injuriile adresate la adresa lui Ionuț Negoiță, dinamoviștii din tribună s-au pus pe Vasile Miriuță. L-au chemat la gard, chiar în timpul meciului, l-au apostrofat, i-au cerut demisia prin scandări și au aruncat cu bulgări de zăpadă în el.

La final, când o parte dintre jucători au sosit la salut, și ei au fost apostrofați de o parte a galeriei. În play-out, în "Groapa" din Ștefan cel Mare - Național Arena iese din discuție! - se anunță recorduri negative de asistență. "N-o să mai venim să vă susținem, adio!", le-au transmis ultrașii la plecare jucătorilor.

Debut cu Gaz

"Steaua, în play-off, ai încurcat-o cu noi!", anunța Miriuță în Gazeta de marțea trecută. Pare o glumă proastă. "Noi cu Lazio, voi cu Juventus... Colentina", a venit reacția lui MM Stoica.

Dinamo începe play-out-ul lunea viitoare cu Gaz Metan Mediaș.
Roș-albii nu sunt stăpânii părții secunde a clasamentului după rezultatele din sezonul regulat. Au strâns 9 victorii, 2 remize și 3 eșecuri. Cu Botoșaniul și cu Timișoara au duble negative, iar Chiajna i-a umilit chiar în Ștefan cel Mare!

Cine mai are chef să joace?

Dinamo se va despărți sigur de cel puțin 8 fotbaliști în vară, aflați la final de contract: Penedo, Brănescu, Marici, Nica, Romera, Monroy, Torje și Nemec. Niciunul nu-și va prelungi acordul cu "câinii".

Ieri, la antrenament, atmosfera era sumbră, nu vorbea nimeni și nici n-a încercat cineva să aducă optimism într-o echipă căzută. Cu toate că joi sunt "sferturile" Cupei României, cu meci pe noul "Ion Oblemenco", împotriva Universității Craiova, teoretic și practic, ultima șansă de a mai prinde cupele europene în acest sezon.

Cine va mai juca? Penedo are interes, pentru a fi pregătit de Campionatul Mondial, dar el nu va prinde finalul sezonului, pleacă la naționala Panama la începutul lunii mai. Nemec? Are leziune fibrilară, va sta departe de gazon 2-3 săptămâni în cele mai optimiste pronosticuri, alte variante fiind 5-6 săptămâni. E clar că slovacul de 32 de ani nu va accepta să mai evolueze și să-și pericliteze viitorul transfer. Mai ales că Gigi Becali încă îl are în vizor!

2 victorii au avut dinamoviștii cu echipele din play-off în sezonul regulat: 1-0 cu Viitorul și 2-1 cu Iașiul. În rest, 4 egaluri și 6 înfrângeri

17 străinia folosit Dinamo în acest sezon, cei mai mulți din istorie

4.755este media de spectatori la meciurile de acasă ale roș-albilor, dublată după ultimul Derby de România

"Eu și Cosmin Contra am lăsat-o pe Dinamo în etapa a 7-a, ce-au făcut după, în 19 meciuri? Se puteau corecta greșelile, dacă au fost. Dinamo n-a învins nicio echipă care a fost deasupra ei. Dinamo a fost extrem de apatică la Giurgiu, nu așa joci pentru play-off"
Adrian Mutu, ex-director general Dinamo

"E rușinos, dar nu ne putem pune cenunșă în cap. Aș fi venit și dacă știam că jucăm în play-out. E un moment trist în carieră, nu în viață. Vor mai fi și altele..."
Gabriel Torje, mijlocaș Dinamo

 

PALMARES / Jonglerii cu rușinea

Dinamo "luptă" să scape de o rușine istorică în palmaresul de 70 de ani al grupării. Locul 8 din prezent este similar cu cea mai slabă clasare all time a echipei, în edițiile 1948/1949, 1949/1950 și 1959/1960. De alte două ori, formația s-a clasat pe poziția a 7-a în prima divizie, 1971/1972 și 2014/2015.

DĂNCIULESCU / Deprimat

La finalul partidei de la Giurgiu, Ionel Dănciulescu a rămas minute bune pe banca de rezerve, înghețat. Miriuță s-a grăbit să plece spre vestiare, mai ales după ce a fost înjurat de fani. Directorul sportiv privea în gol, având din nou gânduri de plecare! "A ajuns și el să fie apostrofat de către suporteri, i s-au imputat lui rezultatele negative, deși nu el face echipa și nu este chestionat la transferuri", au comentat cei prezenți la stadion.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (143)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Februarie 2018, 15:41
Postat de 1745flo pe 26 Februarie 2018, 21:21

Multumim d.le Apostol pentru grija nețărmurită la adresa clubului și suporterilor dinamovist! ***!

Eu credeam ca e doar un nespalat, dar e chiar prost.

khal_37
khal_37  •  27 Februarie 2018, 00:50
Postat de geo.b. pe 26 Februarie 2018, 22:53

Iti dai seama cine poate fi,in momentul in care citesti titlul.Apostol sau Vranceanu,dintre cei care au obicetiul si curajul sa-si semneze articolul.

Omul spune doar adevarul.

geo.b.
geo.b.  •  26 Februarie 2018, 22:53
Postat de 1745flo pe 26 Februarie 2018, 21:21

Multumim d.le Apostol pentru grija nețărmurită la adresa clubului și suporterilor dinamovist! ***!

Iti dai seama cine poate fi,in momentul in care citesti titlul.Apostol sau Vranceanu,dintre cei care au obicetiul si curajul sa-si semneze articolul.

Vezi toate comentariile (143)
Comentează
Close