FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCSB

Ei vor să bată FCSB diseară! Antrenorul și portarul-erou din Covasna au fost colegi la echipa care uda terenul cu apă minerală

Foto: Ștefan Constantin +1   FOTO
Foto: Ștefan Constantin

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2017 17:49

Deși e diferență de 15 ani între ei, portarul Bela Fejer, remarcatul acestui tur la Sepsi, și antrenorul său, surpriza Valentin Suciu, au fost colegi la echipa care uda terenul cu apă minerală, Zagon

Doi dintre jucătorii remarcați la Sepsi în sezon curent, portarul Fejer, 22 de ani, și antrenorul Suciu, au fost colegi în urmă cu mulți ani.

Inspirat, tehnicianul l-a introdus pe Bela în locul lui Niczuly după ce a mizat pe cel de-al doilea în primele etape. Iar Fejer l-a răsplătit. A apărat extraordinar cu Iași,  când a fost notat cu 8 de Gazeta Sporturilor (2-0 în Copou), iar apoi a repetat evoluțiile bune și cu Poli Timișoara (0-0).

Colegi în satul Ecaterinei Szabo

E puțin știut că, în sezonul 2012-'13, Fejer și Suciu au fost colegi. Deși este o diferență de 15 ani între ei, Valentin Suciu împlinind 37 de ani în septembrie, cei doi au evoluat pentru divizionara terță la primul ei sezon în Liga a 3-a. Gazeta Sporturilor a făcut, atunci, un reportaj în satul în care s-a născut marea Ecaterina Szabo, gimnasta de aur a României din anii '80.

Cei doi pregăteau primul an al covăsnenilor în liga a treia. La 17 ani, Bela era considerat deja o mare speranță. "Îl vrea Hagi la Academie", spuneau oficialii echipei.

734 de minute fără gol primit

Aceiași șefi de la Zagon prezentau un obicei mai puțin întâlnit. "Avem multe izvoare de apă minerală pe aici, o folosim ca să udăm suprafața de joc. De aceea arată așa de bine!", se mândreau aceștia.

Nu doar cu gazonul. Îl vindeau și pe Fejer în 2014. Însă nu la Academie, ci la vicecampioana României, ASA Târgu Mureș. Nu înainte ca portarul să bifeze 734 de minute fără gol primit. Nu a încasat nimic din prima rundă și până în etapa a 9-a a sezonului 2013-'14, când Chindia a învins chiar la Zagon cu 3-0!

Primul la alergări

De partea cealaltă, Valentin Suciu, deși era unul dintre veteranii echipei de-atunci, având 31 de ani, era primul la alergări. Mai mult, acesta a și antrenat echipa din Zagon înainte să plece la Sfântu Gheorghe. Trupă la care a continuat până când a promovat-o în Liga 1.

FC Zagon nu mai există azi. Fotbalul în comună e continuat de două echipe de Liga a 4-a, Stăruința Zagon și FC Păpăuți. Însă legătura mai puțin cunoscută sudată aici a adus, luni seară, 3 puncte din Copou în Covasna. 

90de minute a apărat Bela Fejer la ASA Târgu Mureș, însă are un trofeu în palmares: a fost pe bancă la Supercupa României câștigată în fața FCSB (2015)

7partide a jucat Fejer în acest sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chris_bu67
chris_bu67  •  01 Octombrie 2017, 21:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează