FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 1-1

Reacție venită de la nivel înalt după scandalul gazonului de pe „Arcul de Triumf”: „Au posibilitatea să se ducă și să joace pe alte stadioane. Nimeni nu-i obligă să joace aici”

Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 12:09 / Actualizat duminica, 27 august 2023 12:32

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă (58 de ani), a reacționat, după ce antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă (43 de ani), s-a plâns de starea gazonului de pe stadionul „Arcul de Triumf”, la finalul partidei dintre „câinii roșii” și Petrolul, scor 1-1. 

Prezentă la Campionatul Național de canotaj pe mare, organizat la Constanța, Elisabeta Lipă a comentat afirmațiile celor de la Dinamo, legate de starea suprafeței de joc de pe „Arcul de Triumf”. Complexul sportiv „Arcul de Triumf” se află în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă. 

Mihai Bendeac l-a imitat pe Gigi Becali la finalul partidei Dinamo - Petrolul: „Facă-se voia Împăratului Hristos! În Giulești dăm cu tămâie!”
DINAMO - PETROLUL 1-1
Mihai Bendeac l-a imitat pe Gigi Becali la finalul partidei Dinamo - Petrolul: „Facă-se voia Împăratului Hristos! În Giulești dăm cu tămâie!”

Elisabeta Lipă a spus că, dacă sunt nemulțumiți de starea gazonului de pe stadionul din centrul Bucureștiului, dinamoviștii pot alege să joace meciurile pe alte arene, acolo unde iarba se prezintă în condiții bune, nefiind obligați să fie gazde pe „Arc”. 

Reacția Elisabetei Lipă, după ce dinamoviștii s-au plâns de starea gazonului de pe „Arcul de Triumf”: „Au posibilitatea să se ducă și să joace pe alte stadioane”

„Dacă nu este bine îngrijit gazonul de către stat, cei de la Dinamo au posibilitatea să se ducă și să joace pe alte stadioane, unde terenul se prezintă mult mai bine. 

Să nu uităm că avem temperaturi foarte mari, iar gazonul nu are cum să nu sufere, având în vedere că acolo se desfășoară și meciuri de fotbal, și antrenamente de rugby, pentru că naționala va începe Cupa Mondială

Gazonul este foarte folosit și nu are timp să-și revină, date fiind temperaturile ridicate și folosirea excesivă a acestuia. Asta nu înseamnă că între pauzele competiționale gazonul n-o să fie revigorat. 

Deci, cui nu-i convine... Statul român are terenuri, privatul la fel, au posibilitatea să joace unde vor ei. Nimeni nu-i obligă să joace pe «Arcul de Triumf»”, a declarat Elisabeta Lipă. 

VIDEO. Ovidiu Burcă, după Dinamo - Petrolul: „Ne iau chirie, suprafața e cum e. Ne întreabă cineva dacă vrem banii înapoi, că nu sunt condițiile optime?”

La conferința de presă de la finalul partidei cu Petrolul, Ovidiu Burcă a vorbit în termeni duri despre modul în care suprafața de joc de pe „Arc” este îngrijită. 

„Sentimentul l-am trăit de dimineață, când am venit să văd terenul. Le-am spus de atunci, era foarte greu. Am încercat să ne adaptăm puțin jocul, din păcate am făcut o eroare pe care nu o facem de obicei. Una peste alta, nu prea e de vorbit despre fotbal. A fost o luptă, o încercare a jucătorilor de a se ține în echilibru.

+8 FOTO

Ce să mai întreb? Ne iau chirie, suprafața e cum e. Ne întreabă cineva dacă vrem banii înapoi, că nu sunt condițiile optime? Iar o să se supere lumea pe mine când spun că statul nu e bun administrator, nu e bun manager.

Avem stadioane frumoase, nu știm să întreținem gazonul. Oamenii care întrețineau înainte suprafețele de joc, eu îi cunosc, trăiau acolo, vorbeau cu iarba, veneau dimineața, când vedeau o ciupercă dădeau cu ceva. 

Trebuie să ai pasiune, să simți că ai responsabilitate. Acum avem fel și fel de firme, contracte, uitați ce se întâmplă”, a răbufnit Ovidiu Burcă.

Florin Pârvu, după Dinamo - Petrolul: „E un gazon foarte prost pe «Arcul de Triumf»”

De starea gazonului s-au plâns și cei de la Petrolul, prin vocea lui Florin Pârvu (48 de ani), antrenorul echipei, și Valentin Țicu (22 de ani), căpitanul „lupilor galbeni”. 

„Știam că urmează un meci foarte dificil, cred că și gazonul a contribuit la asta. E un gazon foarte prost pe «Arcul de Triumf», dar nu vreau să găsesc o scuză. Cred că a fost un rezultat echitabil”, a spus Pârvu. 

„A fost un teren impracticabil, nu știu de ce ne lasă să jucăm pe un asemenea teren. E risc de accidentare, dar nimănui nu-i pasă de noi, că ne rupem picioarele pe asemenea teren”, a declarat Țicu la Orange Sport 1.

Citește și: 

Sergiu Hanca, huiduit de fanii lui Dinamo » Reacția fostului mijlocaș din „Ștefan cel Mare”: „Nu reprezintă clubul”

Viorel Moldovan a vorbit despre colaborarea dintre Marius Șumudică și Adrian Mititelu: „Sunt temperamente asemănătoare!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
sofronie.parpanghel
sofronie.parpanghel  •  28 August 2023, 10:40
Postat de Vasi86 pe 27 August 2023, 15:16

Doamna Lipa, Dinamo vrea sa joace pe National Arena, stadion facut din bani publici care detine un gazon foarte bun, de ce nu ati lasat sa se desfasoare meciul acolo? ca strica Dinamo gazonul? da ce, Dinamo intra cu tancurile pe teren?

Lipă deși are cunoștințe numai la vâsle, văd că încearcă să performeze și la gazon! Ii reamintim ilustrei că gazonul din fata casei nu e la fel cu cel din terenul de fotbal sau rugby! Chestie de nuanță! Cică este plătită și o firmă în acest sens! Sa nu facă nimic, probabil....

sofronie.parpanghel
sofronie.parpanghel  •  28 August 2023, 10:37

De parcă Dinamo este vinovată de faptul că semnalează o realitate, un gazon execrabil!!... Lipă ne spunea mai bine ce a făcut firma care întreține gazonul, ca să nu arate așa!.... Și eu, fără cunoștințe în domeniu, îl întrețineam mai bine! Doar dacă-l uzi seara și dimineața și tot arata mai bine că acum! Sa ne spună lipă cat costa firma pe lună, că nu suntem chiar așa de proști cum ne cred ei pe noi toți!Zău așa!!

Domnul
Domnul  •  27 August 2023, 17:39

Bună ziua! Statul român nu are un minister al sportului ci doar o agentie ! Ce e aceea o agenție? Vinde bilete pt tramvai? CE Guvernanți și parlamentari prosti avem. ! Cum mă nerușinaților sportul e trecut la o agenție? Acum pentru d-na Lipa pe care o respect pt tot ce a făcut că sportivă și nu numai. Răspunsul nua fost ok! Să meargă în altă parte dacă nu le place gazonul! Răspunsul corect era altul;sunt probleme cu gazonul și vom lua masuri pt remedierile necesare . Aveți dreptate.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează