FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Emil Grădinescu, audiat la CNA pentru că l-a criticat pe Gigi Becali: „A durat 10 ore, am aflat totul despre ursul Arthur”

Emil Grădinescu
Emil Grădinescu

Articol de , , - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 15:42 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 15:43

Emil Grădinescu a fost reclamat fiindcă a spus că "patronul FCSB conduce clubul după principii zootehnice" și a trebuit să aștepte sute de minute pe aplicația Zoom, unde au loc audierile CNA, pentru că înaintea lui a fost dezbătut modul în care televiziunile au acoperit evenimentul produs de împușcarea ursului Arthur în luna mai.

Comentatorul de evenimente sportive de la Telekom Sport și Look, Emil Grădinescu, a fost convocat zilele trecute, într-o ședință online, pentru a da explicații și pentru a fi audiat în urma unei reclamații făcute pe adresa lui la Consiliul Național al Audiovizualului. Sesizarea a fost făcută în urma meciului Sepsi - FCSB, disputat în primăvară, în play-off-ul sezonului precedent.

"Reclamația viza anumite lucruri pe care eu le-am spus despre Gigi Becali și despre FCSB. Și anume, am zis că patronul clubului e paralel cu fotbalul, că el conduce având principii zootehnice și că din acest motiv, de 6 ani de zile, echipa n-a mai câștigat titlul în Liga 1. Una peste alta, îl tăvăleam pe Gigi Becali și s-a făcut o sesizare, dar nu știu de către cine fiindcă nu mi s-a spus", a dezvăluit Grădinescu pentru gsp.ro.

CSA Steaua, război cu Emil Grădinescu! Sesizare la CNA după FCSB – Dinamo
CSA STEAUA
CSA Steaua, război cu Emil Grădinescu! Sesizare la CNA după FCSB – Dinamo

Cum arată o astfel de audiere, în care un comentator al meciurilor de fotbal are o reclamație că nu a respectat legea audiovizualului? "Având în vedere că e pandemie și nu se mai poate merge la sediul CNA, eu am primit un link, pe care să-l accesez într-o anumită zi și la o anumită oră, pe aplicația Zoom. Și acolo erau conectați toți membrii CNA care analizau cazul respectiv", spune Grădinescu, care a dat detalii și despre modul în care au decurs discuțiile.

„Mircea Toma a întrebat: comentatorul nu e ca un moderator?”

"Am fost întrebat care a fost scopul acelor comentarii ale mele și eu am explicat că un comentator relatează un eveniment, adică meciul, în care am evocat o conjunctură în care el are loc, mai ales că e de notorietate ceea ce face Becali, lucru reflectat de întreaga presă din România. Iar ceea ce face este rău, din punctul meu de vedere. 

Acela a fost momentul în care domnul Mircea Toma, membru CNA, a pus o întrebare, și anume dacă nu cumva comentatorul nu e și nu trebuie să se comporte exact ca un moderator TV. 

Din punctul meu de vedere, comentatorul nu e moderator și, în cele din urmă, concluzia a fost că nu trebuie să se ia nicio decizie, practic fapta nu există. Nu mi s-a dat nicio sancțiune, nici măcar o recomandare, fiindcă am văzut într-un alt caz audiat că s-a făcut o astfel de recomandare din partea membrilor CNA", a adăugat Emil Grădinescu.

Comentatorul dezvăluie însă și o parte mai puțin plăcută a audierilor la care a trebuit să participe: "Nu vă imaginați că totul a decurs foarte repede. Nu se respectă programul stabilit și am pierdut cam 10 ore, în două zile, pentru a termina acest subiect. 

În aplicația Zoom erau logați toți cei care urmau să fie audiați în ziua respectivă și s-a început cu cazul ursului Arthur, relatările televiziunilor de la momentul respectiv. Vă imaginați că am aflat cam tot despre ursul Arthur stând în fața laptopului și ascultând, acum pot să recunosc că sunt la curent sută la sută cu acest subiect".

În plus, Emil Grădinescu a aflat că va trebui să revină în perioada următoare pentru a da explicații și în urma altor reclamații pe care le-a primit: "În primul rând, e vorba despre cea de la meciul FCSB - Dinamo, făcută de cei de la CSA Steaua fiindcă am rostit numele Steaua, apoi mi s-a spus că s-a trimis o sesizare și după derby-ul Olteniei, de duminica trecută. 

Mi se reproșează că le-am zis celor două echipe Craiova lui Rotaru și Craiova lui Mititelu și că de ce nu i-am spus Universitatea Craiova clubului patronat de Rotaru. Păi, dacă ambele sunt Universitatea, cum să le deosebesc pentru telespectatori? Mai ales că mai aveau și tricouri aproape identice din punct de vedere cromatic". 

Urmează să fiu audiat și pentru reclamația CSA Steaua. Te umflă râsul când o citești, serios! M-au sunat mulți prieteni, amici, care exact mi-au zis că nu s-au mai amuzat de multă vreme atât de tare cum au făcut-o când au văzut ce solicitare au cei de la CSA Steaua. Conținutul reclamației e produsul unor minți prea înfierbântate. Orice om de bună-credință realizează că ceea ce se invocă în ea sunt doar aberații
Emil Grădinescu

30 de aniau trecut de când Emil Grădinescu a debutat în meseria de comentator, în octombrie 1991 a comentat primul meci, la TVR

Schimb de replici între Ovidiu Ioanițoaia și George Ogăraru: „Ai jucat la FCSB! Ai două titluri de campion acolo”

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB are cel mai slab Budescu din istorie » „Artistul” n-a fost niciodată într-o formă atât de proastă!
FCSB
FCSB are cel mai slab Budescu din istorie » „Artistul” n-a fost niciodată într-o formă atât de proastă!
Cine e singurul fotbalist român inclus de The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri din lume » În 2018 a refuzat să semneze cu FCSB!
TOP
Cine e singurul fotbalist român inclus de The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri din lume » În 2018 a refuzat să semneze cu FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
whiteredarad
whiteredarad  •  15 Octombrie 2021, 11:06

Daca s-ar transmite un posibil meci intre Dinamo Bucuresti si Dinamo Zagreb...cele doua echipe ar putea fi numite la fel ( numele fiind identice) ? 1. parerea mea este ca : 1 lui Talpan i se da prea multa importanta si ca Justitia romana intra in discutii ce nu ar apartine de jurizdictia sa- ci a FRF. Armata nu trebuie sa aiba "Club Sportiv" si 2. CNA se baga in seama , un comentator nu jigneste nici FCSB , nici clubul armatei ( ce urat suna...fotbalul armatei ! Armata are alta menire nu sa faca cluburi profesioniste de fotbal). CNA sa isi vada de menirea lui sint atatea lucruri aparute in programele TV, care ar trebui sa ii deranjeze. oameni platiti de stat care se ocupa de...aiureli, in loc sa nu permita jigniri, minciuni, afirmatii neadevarate ale comentatorilor si invitatilor lor.

835260323234578
Biziche Marin  •  09 Octombrie 2021, 18:24

Emil Gradinescu este un comentator sportiv care merită respect pentru că a avut curajul sa spună adevărul

popescu222
popescu222  •  09 Octombrie 2021, 13:11

Un comentator foarte bun, cu inteligenta, abordare nepartinitoare (vezi disperatii de la Digi care sunt in extaz cand ia gol Dinamo), cunoasterea sportului, si o voce placuta. Respect. Off topic oarecum, mie imi place si Bogdan Cosmescu, dupa aceleasi criterii pe care le-am enumerat. Si sunt consumator de sport de 40 de ani.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează