FOTBAL  »  Superliga  »  LITIGIU

EXCLUSIV A venit verdictul FIFA în privința depunctării Rapidului! Primele reacții

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2016 13:11

Comisia de Disciplină a FIFA a anunțat FRF să nu mai depuncteze Rapidul, informează azi surse GSP.ro. Astfel, giuleștenii sunt în Liga 1 cu acte în regulă!

update 

FRF a emis un comunicat oficial prin care confirmă informația GSP.RO cu privire la decizia luată de FIFA în cazul depunctării Rapidului.

"Luni 30 mai 2016, pe adresa Federaţiei Române de Fotbal a sosit răspunsul final al FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid Bucureşti. În decizia oficială transmisă forului federal, FIFA a comunicat că, în urma analizării documentelor trimise de părţile implicate, sancţiunea de şase puncte aplicată clubului Rapid Bucureşti va fi anulată.

Din decizia iniţială, clubul bucureştean a rămas cu amenda de 7.500 de franci elveţieni şi va trebui să achite cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elveţieni.

Ca urmare a acestei decizii, Rapid Bucureşti a obţinut promovarea în Liga I, în timp ce Dunărea Călăraşi va participa la barajul ocupantelor locurilor 2 din play-off, în care se va duela cu UTA Bătrâna Doamnă" FRF

UPDATE 

Prima reacție după informația anunțată în premieră de GSP.ro. "Da, este adevărat, FIFA nu ne-a penalizat. Rămânem doar cu sancțiunea de depunctare pentru sezonul viitor din Liga 1", a declarat președintele Rapidului, Dănuț Perjă, pentru site-ul Gazetei. 


Scandalul a izbucnit pe 27 aprilie, după ce Rhema Obed, fost fotbalist al alb-vișiniilor, a depus un memoriu la FIFA pentru neplata unor restanțe financiare. Tot pe 27, dar seara, mijlocașul englez s-a înțeles cu oficialii giuleșteni și conflictul a fost stins.

Problema a fost însă că actul prin care s-a ratificat înțelegerea dintre părți nu a fost și el trimis ulterior Comisiei de Disciplină a forului mondial.

Membrii acesteia au judecat cazul în lipsa documentului și au apucat să dicteze o depunctare de 6 puncte pentru sezonul abia încheiat din liga secundă. Fără acestea, Rapid ar fi trebuit să dea baraj ca să poată spera la Liga 1. 

Totul s-a lămurit între timp, după ce înțelegerea a ajuns la FIFA, iar Comisia de Disciplină a FIFA a comunicat azi Federației Române că nu mai e cazul să depuncteze Rapidul. 

3titluri are Rapid în palmares (1966-1967, 1998-1999, 2002-2003

RĂMÂNe DEPUNCTAREA PENTRU LIGA 1

Rapid a scăpat de o problemă, dar mai are încă o depunctare la activ, dictată zilele trecute de Comisia de Licențiere a FRF pentru viitorul sezon al Ligii 1. Giuleștenii vor începe cu un minus de 3 puncte din cauza unor datorii către angajați. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (97)
sooos1ck
sooos1ck  •  31 Mai 2016, 11:28
Postat de sooos1ck pe 30 Mai 2016, 20:32

Nu conteaza ca o sa se bata la titlu sau la retrogradare, tot derby ramane, orgoliile nu tin cont de locul din clasament, o sa fie meciuri frumoase!

Ah, ok, corect, sunt mai putine derby-uri ca nu se califica Rapid in play-off....my bad, am inteles tarziu

iobag
iobag  •  31 Mai 2016, 01:03
Postat de rapid_forever_1923 pe 30 Mai 2016, 19:33

In sezonul 1997-1998, in ultima etapa la Craiova, Marinescu suteaza la fel ca D.Munteanu in meciul cu Bulgaria, mingea loveste bara transversala, intra in poarta 1 m dar "marele" tusier Grigorescu, trimis cu dedicatie la acel meci, se face ca nu vede golul, astfel fcsb-ul mai ia un titlu cu cantec...de titluri "pierdute" in ultima etapa de Rapid "la golaveraj" nu are rost sa mai vorbesc, cine stie cunoaste, sunt peste 10, in special in fata cateilor,intr-un fotbal curat si intr-o altfel de Romanie, palmaresul Rapidului ar fi aratat altfel dar nu intotdeauna cel mai bun castiga, nu pe plaiurile mioritice dar nu-i bai, nu ne plangem , singuri impotriva tuturor...felicitari si fratilor de la Timisoara pentru ca au reusit sa puna pe picioare acolo un proiect unic si performanta promovarii ASU Politehnica in liga 2 e senzationala, o echipa sustinuta 100% de polisti, din toate punctele de vedere...

Zici de meciul ala in care doar ganea si inca cativa au fost singurii olteni care n au jucat pentru rapid si au condus cu 2 0?de meciul ala in care ganea a insirat fundasii ca in curtea scolii? Sigur golu ala anulat prin minutul 20 e de vina .

doct
doct  •  30 Mai 2016, 22:40
Postat de pedro_nr1 pe 30 Mai 2016, 21:45

nici nu a inceput noul sezon si rapid are deja -3 in clasament hhahahahahahhahaahhahahahahahahhahahahaha :)

cat de penibil poti sa fii !!! hahaha

Vezi toate comentariile (97)
Comentează