FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Acum e clar! Dică e OUT de la FCSB! El e favorit să-l înlocuiască » Becali mai are 6 variante de rezervă

Articol de - Publicat miercuri, 09 mai 2018 00:00

Gigi Becali l-a sunat ieri dimineață pe Mircea Rednic și i-a propus să preia FCSB din vară ♦ Antrenorul va face anunțul după ultima etapă din Liga 1.

Nicolae Dică a intrat în ultimele două săptămâni ca antrenor principal la FCSB! Eșecul de la Iași face din CFR Cluj principala favorită la câștigarea campionatului! Iar antrenorul de 37 de ani și-a asumat vina pentru că a pierdut prima poziție a clasamentului în weekend, cu un gol marcat de Cristea, deși ieșenii erau în zece oameni. "Nu avem nicio șansă să luăm campionatul! Normal că-mi reproșez multe, sunt principalul vinovat pentru situația de la Steaua. Jucătorii n-au avut caracter!", a spus Nick la finalul partidei din Copou.

Contractul antrenorului expiră în această vară, iar Becali continuă să susțină că Dică va rămâne la FCSB dacă va aduce cel de-al 27-lea titlul din istoria echipei. A făcut-o și ieri dimineață, în direct, la televizor, dar doar de fațadă! Realitatea din culise este cu totul alta și e dezvăluită de oamenii de încredere ai patronului! Becali e decis să nu-l mai țină pe Dică la echipă, chiar dacă ar câștiga titlul. Și e în căutări serioase de antrenor de la mijlocul lunii martie. Discuțiile pentru preluarea postului de "principal" se dau în Palatul de pe Aleea Alexandru și există informații certe, confirmate de oameni din interiorul echipei, că Becali vrea să scape de Dică cu orice preț.

Telefonul decisiv de ieri dimineață!

Dacă în ultima vreme patronul a purtat discuții cu mai mulți tehnicieni, în acest moment o singură pistă rămâne deschisă: Mircea Rednic, 56 de ani! "L-am sunat pe Rednic și mi-a zis că se gândește dacă vine la Steaua!" era declarația pe care Becali o făcea în fața unor apropiați. Din momentul în care Gazeta a publicat această informație în martie, Becali și Rednic au ținut legătura aproape săptămânal, au discutat despre jucători și transferuri, despre jocul echipei și despre ce trebuie schimbat din vară. Însă ambele părți s-au ferit să vorbească deschis despre asta, un eventual anunț al acordului dintre cei doi urmând a fi făcut la finalul acestui sezon competițional.

Din informațiile pe care ziarul le are, Becali și Rednic au discutat inclusiv ieri dimineață, după ce Gigi avusese o convorbire cu Cosmin Olăroiu, căruia i-a cerut sfaturi în ceea ce privește un nou antrenor al echipei. Rednic se afla în Belgia, ieri, iar fostul antrenor al lui Dinamo și Rapid ar fi dispus să lucreze cu Becali la FCSB. L-ar ajuta și fiica sa, Luana, agent de jucători, cea care a intermediat, alături de Anamaria Prodan, transferul lui Gnohere de la Dinamo la FCSB și a primit 25.000 de euro, conform contractului de reprezentare. 

PERFORMANȚĂ
A adus ultimele titluri la Rapid și Dinamo!
Antrenorul de 56 de ani a condus până acum cele două mari rivale ale roș-albaștrilor, pe Rapid în trei mandate și pe Dinamo în două rânduri. Ultima mare performanță în cazul ambelor formații, titlul în Liga 1, i se datorează lui Rednic. Giuleștenii au fost campioni ultima dată în 2003, iar Dinamo în 2007! 

6 trofeea câștigat antrenorul Rednic: campionatul României (Rapid 2003, Dinamo 2007), Cupa României (Rapid 2002), Supercupa României (Rapid 2002, Rapid 2003), Cupa Azerbaidjanului (Hazar Lankaran 2011)

CE VARIANTE MAI ARE BECALI PENTRU ANTRENOR

1. Marius Șumudică
Declaraţiile lui din ultima perioadă lasă clar să se înţeleagă că ar fi dispus să vină la FCSB. "Singurul om din Liga 1 cu care aș lucra e Gigi Becali! Și garantez că dacă se va întâmpla asta, voi câștiga titlul de campion la pas!", spunea tehnicianul în martie. Acesta are o relație foarte strânsă cu patronul echipei, vorbesc aproape în fiecare zi la telefon despre jucători și meciurile din Liga 1. "Chiar dimineață m-a sunat Șumi să-mi zică: «Băi Gigi, nu-l da pe Alibec! O să vezi că iei 10 milioane pe el!". Dezavantajul principal ar consta în faptul că nu e acceptat de directorul sportiv al echipei, MM Stoica.

2. Edward Iordănescu
După ce și-a dat demisia de la Astra, fiul lui Anghel Iordănescu a primit mai multe oferte atât din țară, cât și din străinătate, dar le-a refuzat pe toate sau nu a dat încă un răspuns final, cerând timp de gândire. A mai fost dorit de către Becali și în vara anului trecut, dar atunci nu au ajuns la un acord, iar pe banca FCSB a venit Nicolae Dică. Marele dezavantaj pentru realizarea acestei mutări ar fi faptul că Edward a pozat mereu într-un tehnician care nu acceptă niciun fel de imixtiune din partea patronului. "Am condiţiile mele, iar pentru o colaborare trebuie să fie compatibilitate şi respect", spune Edi.

3. Laurențiu Reghecampf
Situaţia la Al Wahda e una bună după ce-a câștigat două trofee și a terminat campionatul pe locul 2, o poziţie mult peste ce a însemnat această formaţie în anii trecuţi în Emiratele Arabe Unite. Dacă antrenorul nu va mai fi păstrat în Golf, devine favorit să revină la FCSB, are o relaţie foarte bună cu Becali, una apropiată şi cu majoritatea jucătorilor din actualul lot, cu care a mai colaborat, dar şi cu directorul sportiv. Reghe a fost antrenorul cu cele mai bune rezultate pe banca FCSB în era Becali.

4. Ilie Dumitrescu
Analistul celor de la DigiSport este unul dintre oamenii de încredere cu care Gigi Becali vorbește și se sfătuiește asupra anumitor lucruri pe care trebuie să le facă la echipă. "Gigi nu a încercat niciodată să mă convingă să vin acolo. Eu prefer să rămân prieten cu cineva. Nici el nu poate să lucreze cu mine, dar nici eu cu el, dar pot să spun că a fost visul meu să antrenez Steaua. Gigi Becali e o persoană complicată. E un tip extraordinar, dar un personaj complex. El primește ce vrea", a declarat Ilie în decembrie 2017. 

5. Cristiano Bergodi
În urmă cu două săptămâni, antrenorul italian de 52 de ani a fost pentru două zile la București și a fost văzut la reședința din centrul Capitalei a patronului FCSB. "Dacă primesc vreo ofertă, mă voi întoarce cu plăcere în România! Nu vreau să se facă acum niciun fel de speculații pentru că nu are niciun sens. Dacă cineva mă dorește, iar clubul vrea să facă performanțe, atunci sunt dispus să discutăm și să vedem ce vom face. Nu-mi vine să cred că cineva m-a văzut când am ieșit de la Palatul lui Becali", spunea italianul.

6. Devis Mangia
Numele italianului de pe banca Universității a apărut în discuție chiar înaintea meciului direct de la București, din play-off. Întrebat despre o posibilă venire la FCSB, Mangia s-a rezumat să spună: "Când un om care lucrează în fotbal e lăudat de alții, pot spune doar mulțumesc celor care vorbesc frumos. Îl respect foarte mult pe Dică, respect munca pe care o depune la FCSB". Becali a replicat imediat: "La început îmi era antipatic, nu mi-a plăcut. Acum mi-e simpatic. Ascult cu drag declarațiile lui".

Dica e out from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (74)
bradut
bradut  •  09 Mai 2018, 15:07

Io cred ca-l oferteaza pe Talpan ptr postul de antrenor.

2039302892985557
Viorel Tatu  •  09 Mai 2018, 14:56

Rednic !? Cu el nu vom mai avea nevoie de Arena Nationala, caci cu doua-trei sute de suporteri joci si pe Autobuzul......

564351217065972
Stefan Nica  •  09 Mai 2018, 13:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează