FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Anghelache: "Am fost lucrat de oameni din interiorul clubului!"

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2015 22:30

Constantin Anghelache dezvăluie pentru GSP.ro motivele care l-au făcut să plece de la Dinamo. Fostul conducător al roș-albilor spune că înjurăturile fanilor la adresa sa au cîntărit foarte greu şi consideră că aceștia au fost instigaţi de angajaţi ai clubului din Ştefan cel Mare.

Mai mult, Anghelache critică politica de transferuri din iarnă a clubului şi povesteşte un episod de la înfrîngerea cu FC Braşov, neştiut pînă acum.

Domnule Anghelache, de ce aţi plecat de la Dinamo?
- Dacă eraţi în locul meu aţi fi procedat la fel! De mai multă vreme eu eram vinovatul de serviciu la Dinamo. M-am săturat să tot aud ba că eu sînt la butoane, ba că eu fac şi desfac totul la Dinamo, că eu dau afară şi pun antrenori şi aşa mai departe. Şi cel mai mult m-a deranjat că am fost înjurat încontinuu de suporteri. N-am mai suportat să îmi spună colegii mei profesori, doctori şi aşa mai departe că mă compromit, că întinez distincţiile mele academice, fiind înjurat la fiecare meci. Vă daţi seama că mi-a ajuns şi mie răbdarea "mai sus".

"N-am fost de acord cu transferurile"

Nu aţi mai luat nici o decizie?
- Nu domnule! Nici vorbă! Eu n-am mai luat nici o decizie la Dinamo din iarnă. M-am limitat să îmi exprim părerea şi atat, dacă au ţinut cont bine, dacă nu, iarăşi, bine.

- Adică nu dumneavoastră l-aţi dat afară pe Teja?
- Nu! Nici nu l-am adus şi nici nu l-am dat afară pe Teja, aşa cum nici nu l-am adus înapoi pe Stoican. La aducerea lui Stoican le-am spus că nu dă bine să îl aducem înapoi aşa repede. Nici cu cei 12 jucători aduşi nu am fost de acord pentru că ştiam că se va rupe vestiarul în două. Am fost de acord doar cu Marius Niculae, Machado, Serginho şi Andrei Marc.

- De ce nu aţi spus mai devreme aceste lucruri?
- Nu am vrut să ies cu aceste lucruri pentru a nu destabiliza echipa. Bine, normal şi bărbăteşte era să iasă cei responsabili şi să zică: "Domnule, nu Anghelache a adus 12 jucători, nu el l-a adus şi dat afară pe Teja, nu Anghelache l-a readus pe Stoican". Nimeni din club nu a luat o poziţie fermă şi să îşi asume greşelile făcute. Bine, oricum, fanii au fost manipulaţi să mă înjure...

- La ce vă referiţi?

- Ştiu sigur asta! Eu am fost "lucrat" de trei persoane din club, cărora le ştiu numele, dar nu vreau să le divulg. Aceşti trei le-au spus încontinuu fanilor că eu tai şi spînzur la Dinamo.

"Cu Brașov știam că avem șanse minime"

Totuşi, e normal ca suporterii să fie supăraţi. Echipa a pierdut cu Chiajna, Braşov şi a făcut egal cu CFR, echipe aflate la retrogradare.
- Da, dar nu e vina mea, nu eu am stat pe bancă lîngă antrenor şi nu eu am luat deciziile dar totuşi numai eu am fost înjurat. Dacă aţi adus vorba de aceste meciuri, vă dau un exemplu. La meciul cu Braşov, văzînd primul "11" pentru acea partidă, am considerat că sînt şanse minime să cîştigăm. După meci erau toţi supăraţi pe mine, că de unde ştiam eu asta?! E simplu: nu poţi să faci linia de mijloc numai cu jucători care nu au fost împreună în viaţa lor măcar într-un meci! O partidă se cîştigă la mijlocul terenului, acolo te aperi şi tot de acolo construieşti atacul. În tribună la Braşov, pe cine au contestat iar fanii? Pe Stoican şi desigur că tot pe Anghelache. De ce sînt eu înjurat dacă deciziile au fost luate de alţii?! E normal?

- Cu procesul de insolvenţă ce se va întîmpla?
- Se respectă programul. Eu mai rămîn o perioadă scurtă în Consilul de Adminitraţie pînă iese echipa din insolvenţă, ca să termin ce am început pentru că ăsta a fost principalul meu obiectiv de cînd m-am întors aici, să fac tot ce pot ca Dinamo să fie din nou un club sănătos din punct de vedere financiar şi reconstrucţia echipei. Prima parte a mers, partea sportivă a bătut pasul pe loc în ultima perioadă.

- Multă lume spune că echipele aflate în insolvenţă ar trebui retrogradate. Şi echipa din Ştefan cel Mare e în situaţia asta...
- E o prostie! Legea insolvenţei se referă la societăţile comerciale, iar atunci cînd clubul e societate comercială, mă supun legii şi am două variante. Ori intru în faliment, ori mă redresez. Şi cu asta am încheiat discuţia! Veţi vedea în scurt timp că, aplicînd strict prevederile legii, Dinamo va reveni ceea ce a fost odată.

- Chiar nu mai există varianta să vă întoarceţi?
- Nu! De dimineaţă i-am spus lui Ionuţ Negoiţă: «Ionuţ, te rog să nu mai contezi pe mine, cădem de acord amiabil să rupem legătura, ia pe cine vrei tu, dar eu nu mai pot suporta aşa ceva pentru că am şi eu copii, nepoţi, familie şi nu e normal aşa. Am şi eu o demnitate».

"L-am sprijinit pe Lucescu să construiască cea mai bună echipă din istoria lui Dinamo"

- Insistaţi cu faptul că aţi fost înjurat, dar totuşi, pînă la urmă nu sînteţi singurul om de fotbal înjurat de fani...
- Domnule, sînt la vîrsta senectuţii, nu sînt un copil, să avem discuţii la modul "Da, domnule, am greşit". Pentru mine aceste probleme sînt de mare profunzime. Mai ales cînd mă gîndesc la ce am făcut eu pentru Dinamo de-a lungul timpului. Aceşti tineri din tribune care mă înjură, dacă mi-ar citi cărţile, ar afla ce am făcut eu pentru acest club. Nu mai zic că l-am sprijinit pe Mircea Lucescu să construiască cea mai bună echipă din istoria lui Dinamo şi poate a României, dar eu vă garantez că nu va mai reuși nimeni să facă ce am reușit eu aici.

- Are vreo legătură plecarea dumneavoastră cu cea a lui Daniel Stanciu?
- Nu ştiu cum şi în ce condiţii a plecat Stanciu, dar nu e problema mea din moment ce nu eu l-am adus la Dinamo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (93)
alinusdinamo
alinusdinamo  •  28 Aprilie 2015, 11:53

Asa cum a si recunoscut ,singurul care ia deciziile la Dinamo este negoita.Ca are angajati,consilieri,etc asta e altceva.Este ca si cum cei care critica mandatele lui basescu,ar spune ca vinovati sunt consilierii si nu el.Acum intelegeti cat sunteti de prosti cand il criticati pe anghelache pentru situatia de la Dinamo ? Ce jucatori vin liberi si pe salarii de 1-2 mii euro ?Normal ca cei mai slabi din Romania.Singurul vinovat pentru rusinea in care e Dinamo e negoita,cu politica lui de a aduce cei mai ieftini jucatori.Si-a batut joc de acest club.

fcsb.86
fcsb.86  •  28 Aprilie 2015, 10:50

Sper sa nu deranjez cu un comentariu aici, dar cine are impresia ca un "securist" taie si spanzura in zilele noastre cu patroni se inseala amarnic. La toate cluburile deciziile apartin patronilor 100%. Sunt jucariile lor si nimic mai mult.

oviatapentrusteaua
oviatapentrusteaua  •  28 Aprilie 2015, 10:30

Securistii mint cum respira, doar cei care nu au trait in puscaria Romania pana in 1989, nu inteleg asta. Este asta profesor universitar cu limbajul asta de lemn criptocomunistosecurist asa cum era si Leana CoDoi, savant de renume mondial, regina polimerilor.

Vezi toate comentariile (93)
Comentează