FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR, DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

EXCLUSIV Aruncat în groapa cu lei » Delegarea de-a dreptul explozivă care dinamitează derby-ul Dinamo - CFR Cluj de duminică!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 noiembrie 2017 21:00

După ce a provocat scandalul finalului de an în fotbalul european, facilitând calificarea Elveţiei la Mondiale, Haţegan primeşte credit total din partea CCA şi va arbitra derby-ul Dinamo - CFR, fix echipele de care se leagă trecutul său controversat. 

Cuplul Vassaras - Deaconu, preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, şochează! La o săptămână distanţă de meciul în care Haţegan a declanşat un scandal imens în fotbalul de pe continent, gafa impardonabilă de la Irlanda de Nord - Elveţia 0-1, când a inventat penalty-ul din care oaspeţii au marcat, îl trimit pe "centralul" arădean la cel mai important meci al etapei de Liga 1.

Haţegan va conduce Dinamo - CFR Cluj, o partidă care se anunţă din start cu grad ridicat de risc pentru brigada de arbitri. Mai mult, pe lângă faptul că partida vine la foarte scurt timp după ce Haţegan a produs o gafă de proporţii, la un nivel foarte ridicat, cele două echipe pe care le va arbitra duminică seara sunt exact cele care, de-a lungul timpului, au fost considerate că l-ar avea ca arbitru de casă pe centralul din Arad.

Adrian Porumboiu a fost vocea cea mai vehementă în această direcţie şi a acuzat că ambele cluburi îl aveau la mână pe cel pe care chiar el îl lăudase după primul meci în Liga 1, chiar dacă debutul s-a produs la o înfrângere a Vasluiului, în deplasare cu Bistriţa. "Am pierdut, dar am văzut un arbitru de clasă, care poate ajunge mare de tot, are talent cât cuprinde", spunea atunci Porumboiu, însă ulterior s-a transformat în principalul contestatar şi acuzator al lui Haţegan.

Şi UEFA îl premiază: a primit meci de Ligă!

Nu doar CCA a decis să mizeze în continuare pe Haţegan, ci şi Comisia de Arbitri de la UEFA, prezidată de italianul Collina, are în continuare încredere în el. Ovidiu a primit confirmarea că va conduce un meci de Champions League în ultima etapă din faza grupelor, adică la jumătatea primei săptămâni din decembrie. Singura diferenţă faţă de decizia CCA e că UEFA apucase să informeze arbitrii de delegare înainte ca Haţegan să oficieze la Belfast, dar nici n-a revocat-o în săptămâna care a urmat.

Va pierde Mondialul?

Astăzi, Comisia de Arbitri a FIFA va avea o şedinţă importantă, în care se va discuta inclusiv pe marginea componenţei listei de arbitri care vor oficia vara viitoare la Campionatul Mondial din Rusia.

Preşedintele comisiei e elveţianul Massimo Busacca, iar el e acum pus sub o presiune mare pentru a-l scoate din corpul arbitrilor de Mondial pe Haţegan, tocmai pentru a nu se interpreta că "centralul" arădean ar urma să primească o răsplată pentru că a greşit pro-Elveţia! Orice arbitru care merge la CM primeşte un bonus de 50.000 de euro, la care se adaugă şi diurnă, dar şi indemnizaţie pentru fiecare meci pe care îl va oficia acolo.

Porumboiu, Haţegan şi axa CFR-Dinamo

"Gândurile vechi îl macină pe Hațegan. Cred că ar fi mai bine pentru viitorul lui, când e delegat la CFR şi Dinamo, să se dea lovit. A avut nişte legături tenebroase în trecutul lui şi nu se uită astea. E bine pentru el şi pentru CCA să nu mai arbitreze aceste echipe"
Adrian Porumboiu, în martie 2017

"Antecedentele cu cele două echipe le puteţi verifica în timp. E păcat, la nivelul la care a ajuns. Nu are voie să greşească la astfel de meciuri. Să nu fie ca-n dragoste: prima dragoste nu se uită, dar rămâi tot timpul cu ultima"
Adrian Porumboiu, în martie 2017

"El are modificări în ADN, are porniri de a ajuta anumite echipe. E crescut în laboratorul CFR-ului și cu o contribuție mică a lui Dinamo, când Borcea controla chiar și vântul"
Adrian Porumboiu, în noiembrie 2017

"Am simțit și eu pe pielea mea, când a direcționat campionate către CFR. Modificarea ADN-ului îi asigura spatele și nu-l deranja nimeni"
Adrian Porumboiu, în noiembrie 2017

Două penalty-uri, două titluri pentru CFR

Două dintre cele trei campionate pe care clujenii le-au câştigat în ultimul deceniu îl au în prim-plan pe Haţegan.

În ultima etapă a sezonului 2007-2008, Ovidiu a dictat penalty-ul din care CFR a marcat golul victoriei cu U Cluj, gol care a făcut-o campioană. În decursul acelui campionat, CFR l-a avut de 4 ori la centru pe Haţegan. Rezultatul? 4 victorii! Apoi, în finalul sezonului 2009-2010, CFR urma să joace un meci capital cu Craiova, în deplasare. Avea nevoie de victorie pentru a nu pierde primul loc. Craiova a condus 2-0 până în minutul 63, când clujenii au marcat primul gol. Au egalat în minutul 83, iar în minutele de prelungiri Haţegan a dictat penalty pentru CFR, transformat de Cadu. CFR a câştigat şi în ultimele două etape şi a devenit campioană.

Palmares aproape identic

CFR cu Haţegan în Liga 1: 34 de meciuri
36% victorii
44% remize
20% înfrângeri

Dinamo cu Haţegan în Liga 1: 36 de meciuri
36% victorii
42% remize
22% înfrângeri

Meciuri tari în România arbitrate în 2017
Craiova - FCSB 1-2
Craiova - Dinamo 0-0
Viitorul - FCSB 3-1
Dinamo - FCSB 2-1
Viitorul - Dinamo 0-1
Craiova - Dinamo 2-2
CFR - FCSB 1-1

Meciuri tari în Europa arbitrate în 2017
Partida Competiţia
Juventus - FC Porto 1-0 Optimi Champions League
Schalke - Ajax 3-2 Sferturi Europa League
Manchester United - Celta Vigo 1-1 Semifinale Europa League
Ţara Galilor - Austria 1-0 Prelim. CM
Sporting - Barcelona 0-1 Grupe Champions League
Porto - Leipizg 3-1 Grupe Champions League
Irlanda de Nord - Elveţia 0-1 Play-off pentru CM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  17 Noiembrie 2017, 16:31
Postat de mosvasile pe 17 Noiembrie 2017, 13:23

Mdaaa "Cuplul Vassaras - Deaconu socheaza" ca-l deleaga pe Hategan! Pe cine socheaza? Cum pe cine?Pe cuplul comico-penal GG si MM si evident pe purtatorii de olita de la GSP! Ce fel de arbitru mai e si Hategan asta?! Auzi,auzi,sa nu dea el penalti ori de cate ori cade Tanase-chiar si la centrul terenului?Nici nu pune botu la "dolaari" si nici nu face pe el de frica cand zbiara GG sau cand "pune presiune" celalalt artist!

Delegare in stil becaloid! El va fi principalul beneficiar... Care cine?? Mafiotul din Pipera! Deaconu a percutat la moment.......

kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  17 Noiembrie 2017, 16:29

Hațegan va martela pe Dinamo! Veti vedea....Lasati *** la o parte......!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  17 Noiembrie 2017, 16:09

a promis ca va acorda 11 metri de-acum in colo pentru *** pentru fiecare *** fie ea chiar si a celor de pe banca de rezerve.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează