FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV Botoșănenii răspund după acuzele de după meciul cu Chiajna: "NU am intrat niciodată în jocuri murdare!" » Noi oferte pentru Moruțan + decizie surpriză legată de antrenor

Articol de GSP - Publicat joi, 01 iunie 2017 13:53

Victoria Concordiei Chiajna în fața celor de la FC Botoșani, scor 2-1, a strâns multe controverse și a pus semne de întrebare cu privire la evoluția gazdelor, care a fost foarte bună în prima parte a jocului și destul de slabă în a doua repriză. 

Președintele moldovenilor, Cornel Șfaițer, a avut o discuție cu Leo Grozavu după acest meci și a povestit pentru GSP.RO ce s-a întâmplat. A dezvăluit că sunt șanse ca antrenorul să nu-și prelungească înțelegerea, dar a anunțat că Olimpiu Moruțan a intrat în atenția unor cluburi din Anglia și Italia. 

- Domnule Șfaițer, cum explicați înfrângerea de la Chiajna după o primă repriză pe care ați controlat-o fără emoții?
- Am fost cu Leo și am făcut analiza meciului cu Chiajna. Noi am avut probleme la acest meci. Ce voci să apară când Cucu a cerut schimbarea la pauză pentru că s-a accidentat, Moruțan a jucat foarte bine, dar lumea nu știe că a avut o entorsă și a fost la un pas de a nu juca acel meci. A putut o singură repriză, apoi a fost schimbat. Atât a putut să ducă! Toți suntem supărați că am pierdut jocul.

- Ați văzut că au apărut tot felul de discuții după acest meci... 
- Îmi tot sună telefonul să mă întrebe toți pentru că s-au vehiculat tot felul de lucruri. În 20 de ani de când sunt aici Botoșani, echipa nu a fost implicată în astfel de lucruri. Nu am intrat niciodată în jocuri murdare, nici când am promovat și nu o facem nici acum.

- Urmează meciul cu Pandurii, unul decisiv pentru gorjeni...
- Noi vrem să câștigăm fiecare meci, dar nu ne-a ieșit în ultima vreme. E ultimul meci, nu putem lăsa capul jos în fața suporterilor care vor veni la stadion. Să fie clar asta! Noi am atacat și la mecul cu Chiajna și nu e primul meci pe care-l pierdem după ce conducem. Dacă înscia Herghelegiu când era 1-1 sau Moruțan făcea 2-0, ce mai discutam acum? Am avut și o bară, ce să facem în situația asta? Ultimul meci e foarte important! Tot timpul noi am încheiat bine sezonul, vom trata meciul cu mare atenție. Vrem victorie, nu ne interesează celelalte echipe! Tocmai de asta jucătorii și-au primit banii înaintea acestor ultime meciuri, pentru a fi motivați. Suntem la zi! Nu avem nici o datorie! Mai sunt doar mici restanțe la prime, dar salarial ne-am achitat. A fost dorința staff-ului.

- Discuțiile au apărut pentru că au fost două reprize total diferite...
- Prima parte a fost excelentă! Dar noi am avut două ocazii mari și în repriza a doua! Am avut 6 ocazii tot meciul, nu ne poate spune nimeni nimic. Nu ni s-au dat două penalty-uri evidente, mai ales cel la Moruțan. Păi ce să mai facem? Din păcate în ultimele meciuri am pierdut deși avem o grămadă de ocazii. Nu poți acuza o echipă cu 6 ocazii clare.

- Porneați drept una dintre favorite la câștigarea play-out-ului, însă terminați destul de jos sezonul...
Nu ne așteptam să avem acest parcurs slab în play-out! E o primăvară ștearsă, chiar dacă am jucat fotbal meci de meci, rezultatele nu ne ajută. Toți ne respectă, tuturor le e frică de noi, dar am avut mult ghinion. Aici am suferit! Nu am fost dominați de niciun adversar primăvara asta, chiar dacă nu am adunat multe puncte. Nici Dinamo la București! Nici cu Steaua în toamnă. Unde am jucat, am arătat un fotbal frumos.

- Ce se va întâmpla cu Moruțan? Se tot vorbește despre el...
Moruțan e cel mai talentat fotbalist din România la ora acuală. Steaua și CFR și-l doresc. Mai sunt oferte și din străinătate. El mai are nevoie de Botoșani. Știe asta! E un bun național, dar trebuie să avem grijă de el. Și impresarii mă sună! Stați, domnilor! E la școală încă, să ia și el BAC-ul. Noi nu vom ceda ușor! Dacă va fi vreo ofertă de nerefuzat, adică de la un milion de euro în sus, discutăm. 

- FCSB dă 500.000 de euro pentru el...
- Nu-l vom da ușor, dar nici nu facem licitație. 500.000 ce oferă Steaua e prea puțin! Toți sunt înnebuniți să-l ia pentru că are calitate și este foarte tânăr. Se pot baza deja pe el. În afară de Hagi și Dinamo, toate celelalte nu au jucători tineri de asemenea calitate. Se interesează și echipe de afară de el. Există oferte din Belgia, Italia și Anglia. E bine că el nu este disperat să plece.

- Ce se va întâmpla din vară? Parcursul modest va aduce schimbări la Botoșani? 
- În vară vor fi schimbări! Asta e clar! Și cu Leo suntem în discuții, e posibil să nu mai rămână. După ultimul joc vom discuta mai multe detalii, atât ce ține de jucători, cât și de antrenor.

8 este locul
cel mai bun pe care a terminat FC Botoșani. S-a întâmplat în sezonul 2014-2015

2014
este anul în care Leo Grozavu a venit la Botoșani. 6 ianuarie este data la care a fost instalat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  01 Iunie 2017, 18:37

Faptul ca Leo Grozavu a fost demis... spune totul! Jucatorii botoseneni vor arata noului antrenor de ceea ce sunt in stare, astfel ca in mod sigur Pandurii va retrograda pentru ca Poli Timisoara va scoate cel putin un punct la Medias iar la Pitesti va fi un meci intre doua echipe bugetate de aceiasi primari PSD.

blatistu49
blatistu49  •  01 Iunie 2017, 17:16

asai cindpromovezi niste comune ptr jaf la bani publici fara nici un obiectiv interesul lor e Cota buna la Pariuri CHIAJNA e un bastion de ani de zile

sakamoto
sakamoto  •  01 Iunie 2017, 17:05

Nuuuu, n-a fost blat! Gazdele au prins o zi formidabila-cind itzi iese totul, inclusiv arbitrul-iar oaspetzii-bata-i norocul sa-i bata de baietzi buni-au avut diaree. Deranjament la stomac. La pauza au schimbat echipamentul si si-au pus pampersuri. Se intimpla si la case mai mari. Exemplu Juventus-Barcelona 3-0. Nimic suspect! Totul a fost curat...murdar! Important este sa-i tamponam pe leshi, la dinshii acasa. In rest ii bine si la vara o fi cald!Hai Romania! Facetzine bucuroshi baietzi. Ciao!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează