FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

EXCLUSIV Budescu nu e jucătorul FCSB! Astra refuză să semneze acordul de transfer. Cine ia țeapă? Reacția lui Becali

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat vineri, 30 iunie 2017 11:48

Budescu joacă deja pentru FCSB în amicale, însă - necunoscut publicului - nu este oficial jucătorul clubului finanțat de George Becali. Astra refuză să semneze actul care îi dă dreptul mijlocașului să se legitimeze și să joace în meciuri oficiale, iar cele două cluburi au ajuns în fața comisiilor! 

Pe 10 iunie, Constantin Budescu a semnat un contract cu FCSB pe o perioadă de 4 ani. În același timp, clubul finanțat de George Becali a activat clauza de reziliere aflată în contractului jucătorului cu Astra, plătind 750.000 de euro.

De atunci au trecut trei săptămâni, perioadă în care Budescu a plecat cu echipa lui Dică în cantonamentele din Slovacia și Olanda, jucând și marcând două goluri, joi seară, în primul amical al verii (7-0 cu Team Regio Arnhem).

Cu toate acestea, Budescu nu este oficial jucătorul FCSB!

Deși au încasat banii pe jucător, oficialii clubului Astra au refuzat să semneze acordul de transfer care oficializează o tranzacție între două cluburi. La începutul acestei săptămâni, după multe zile de tratative eșuate, FCSB a acționat în judecată clubul Astra la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor.

Contactat de Gazetă, George Becali a confirmat disputa:

“Am dat banii și toate actele sunt semnate. Cei de la Astra nu vor să înregistreze ca transfer. Dacă e transfer, trebuie să plătească o clauză de solidaritate. Ei se duc la Comisie și spun că jucătorul nu a plecat prin sumă de transfer, ci prin reziliere unilaterală, că să nu mai plătească. Dar nu e așa. El a plecat unilateral, dar prin sumă de transfer. S-a achitat clauza de reziliere. Și e tot aia. Dar în regulament nu se prevede asta. Astra se leagă de niște chestii prin regulament, ca să nu plătească 20-30.000 de euro. Dar nu e treaba noastră”.

Petre Buduru, președintele Consiliului de Administrație de la Astra, s-a eschivat atunci când a fost rugat să comenteze cazul: “Întrebați-l pe Dani Coman. El știe mai bine ce s-a făcut sau nu s-a făcut. Nu știu dacă s-a semnat acordul de transfer”.

Dani Coman nu a putut fi contactat.

În cazul unui transfer, clubul cumpărător trebuie să achite un procent de cinci la sută din suma de transfer către cluburile la care fotbalistul a evoluat până la 21 de ani.

Până la acea vârstă, Budescu a fost legitimat la Petrolul, iar clauza de solidaritate aferentă transferului său la FCSB este de 37.500 de euro!

Gruparea din Ploiești a intrat, însă, în faliment în urma finanțării lui Dan Capră, iar actualul club proaspăt promovat în liga a treia a fost reînființat de suporteri pe o societate nouă. 

Întrebarea este cine are dreptul să încaseze clauzele de solidaritate rezultate din transferurile fotbaliștilor înregistrați la Petrolul înainte de dispariția temporară a echipei. 

Contactat de Gazetă, Cristi Vlad, președintele nou înființatului club Petrolul, a declarat: "Asta e o întrebare extrem de complicată pentru mine. E o chestiune juridică la care nu mă pricep. Probabil, firma de insolvență și de administrare a falimentului are dreptul la banii ăștia". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (123)
sasha8777
sasha8777  •  01 Iulie 2017, 07:22
Postat de valiza.epo pe 01 Iulie 2017, 07:06

Pai, Becali nu s-a dus la TAS tocmai pentru ca o expresie din regulament nu este suficient de clara pentru un ***?!

Cumetre Ciobanul a mers la TAS din cauza regulamentului competitional incomplet si pe motiv ca daca ar castiga are traseu mai usor spre UCL, in concluzie face totul pt bani. Cazul de fata este cu totul altceva si nu are legatura cu FCSB. Te depaseste inteligenta sau doar ai mintea intunecata de ura pt cioban?

valiza.epo
valiza.epo  •  01 Iulie 2017, 07:06

Pai, Becali nu s-a dus la TAS tocmai pentru ca o expresie din regulament nu este suficient de clara pentru un ***?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sasha8777
sasha8777  •  01 Iulie 2017, 07:02

Hurmuzache te'a lovit canicula fix in sfertul ala de neuron semifunctional ? Ce soarta are Budescu prostacule de te'ngrijorezi in halul asta? Nu te duce inteligenta sa discerni ca Steaua sau FCSB cum ii spui tu nu are nici o treaba cu datoria Astrei catre clubul formator, ori esti mai redus in gandire si postezi sa te bagi si tu in seama? Indiferent din ce motiv postezi ne'ai intarit convingerea ca esti cu iq ul ft scazut si ai mentalitate de turma ....

Vezi toate comentariile (123)
Comentează