FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Calvarul lui Florin Tănase! Prin ce chinuri trebuie să treacă atacantul Stelei pentru a reveni pe teren

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 10:13

Florin Tănase, 21 de ani, s-a operat recent la genunchi după ce-a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior, plus o leziune a celui colateral intern la genunchiul stâng.

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor prezintă în exclusivitate programul lui Florin Tănase, pe care atacantul trebuie să-l respecte în următoarele 5 luni. Recuperarea acestuia se va face în 7 pași, iar în aprilie, Tănase va reveni pe terene.

PASUL 1: 11-20 octombrie

În aceste zece zile își va petrece marea majoritate a timpului în pat, iar în fiecare zi, cel puțin o dată, va fi nevoit să-și pună pe picior o pungă cu gheață pentru a reduce în mod natural inflamația genunchiului. Nu este nevoit să mai ia antibiotice sau antiinflamatoare. În plus, în fiecare zi va avea parte de exerciții de stimulare electrică a mușchiului pentru ca acesta să nu se atrofieze.

PASUL 2: 21 octombrie - 4 noiembrie

Asistenții profesorului Mariani îi vor scoate firele de la operație. Atunci va avea primul control amănunțit, i se va face un RMN și i se va întocmi un nou dosar medical. Imediat după aceste proceduri va începe primele exerciții de mișcare a piciorului și primele exerciții de fizioterapie și kinetoterapie, cu doi specialiști italieni. Acesta e momentul în care Tănase va putea să meargă, dar numai cu ajutorul cârjelor.

PASUL 3: 5 noiembrie - 4 decembrie

Pe 5 noiembrie fotbalistul va renunța la cârje și va fi obligat de către medici să calce în picior cu toată forța, chiar dacă simte dureri. Va avea parte de un control amănunțit al doctorului Pier Paolo Mariani, i se vor modifica exercițiile pe care le are de făcut, la o intensitate superioară decât cele de până atunci și va merge la înot pentru întărirea mușchilor.

Citește materialul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală și află care sunt ceilalți 4 pași pe care Tănase îi va avea de făcut pentru a reveni pe teren.

Alte subiecte exclusiv print:

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (5)
10202925648180625
Eugen Qy  •  12 Octombrie 2016, 04:19
Postat de zizu pe 11 Octombrie 2016, 12:19

ar fi fost bine sa fi prezentat si calvarul lui ardelean si cel al baiatului lovit de gardos.....nu numai fcsb isti...

Daca ai fi fost mai atent ai fi remarcat desigur ca a fost facuta , la timpul respectiv o radiografie amanuntita a calvarului lui Ardelean si nu nuai !! Dar ca sa stii astea ar fi trebuit sa citesti Gazeta cu atentie !!!

polistul68
polistul68  •  11 Octombrie 2016, 14:42

Imi pare rau de acest baiat, el nu are nici o vina..dar asa povesti lacrimogene....sa fim seriosi, cind iti alegi viata de sportiv, trebuie sa iei in calcul si asa ceva...la citi bani iau, acest risc trebuie asumat. Si nicidecum nu trebuie prezentati ca niste victime. Sunt alti oameni, care sufera operatii maig rele, si nu iau acesti bani. Pierderea formei sportive pe timp indelungat si lipsa lui teren, astea sunt marile probleme....

zizu
zizu  •  11 Octombrie 2016, 12:19

ar fi fost bine sa fi prezentat si calvarul lui ardelean si cel al baiatului lovit de gardos.....nu numai fcsb isti...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close