FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBAL POLITIC

EXCLUSIV Caz incredibil în Liga 1: un atacant a semnat cu clubul, apoi a fost anunțat că primarul a anulat transferul! "Am căzut de papagal!"

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2017 11:16

Scapată de la retrogradare în mod senzațional, Poli Timișoara încearcă să se întărească pentru sezonul viitor, numai că deciziile în privința transferurilor sunt luate în afara clubului.

Mai exact, omul care are ultimul cuvânt este primarul Timișoarei, Nicolae Robu!

El este cel care a decis că atacanții Dan Roman și Bojan Golubovic nu sunt potriviți pentru Poli.

Asta deși Roman, rămas liber de contract după expirarea înțelegerii cu CFR Cluj, semnase deja contractul în prezența oficialilor clubului!

‘Duminică seara, am vorbit cu Radu Birlică (n.r. manager marketing ACS Poli) și am convenit ca luni să merg la Timișoara să semnez contractul. Am plecat de la Cluj, 400 de kilometri, am mers la sediul clubului și am semnat pe un an. Eu am mers pe încredere, nu am cerut numărul de înregistrare. Birlica mi-a zis că președintele clubului, Drăgoi, este plecat din țară, dar că nu va fi nicio problemă! Mi-a spus că toată lumea la club mă vrea”, a povestit Roman pentru Gazetă.

dan roman contract 1
Prima filă a contractului cu Poli, semnată de Dan Roman

Întors la Cluj, atacantul de 31 de ani a fost sunat a doua zi de același Radu Birlica: “M-a anunțat că primarul nu e de acord să vin la Poli. La fel a zis și de Golubovic. Mi-a explicat că a încercat să-l convingă pe primar. Ce să-l convingă? Cum adică să-l convingă pe primar? Am căzut de papagal în povestea asta. M-au mai și rugat să vorbesc cu Vașvari, cu Batin, cu Eric, cu Trtovac să vină la Timișoara”.

Contactat, Radu Birlică a declarat: “Dan are dreptate și îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Din alte motive, independente de mine și de președinte, transferul nu s-a putut efectua”.

Sunat de Gazetă, primarul Nicolae Robu și-a explicat decizia: "Eu nu m-am referit la un jucător anume, nici nu prea îi știu pe jucători. Câți ani are? 31!? Câte goluri a dat? Puține!? Noi nu aducem atacanți bătrâni, am stabilit niște principii. Trebuie să le dăm șanse copiilor de la centrul nostru. Dacă ne decidem să aducem din afară, trebuie să respecte principiile astea. Să dea goluri și să fie tânăr. Mai avem un criteriu, pretențiile financiare. El a căzut la unul dintre cele trei criterii, nu mai știu la care". 

dan roman 5
Conform Transfermarkt.com, Dan Roman a marcat 20 de goluri în 132 de meciuri jucate în Liga 1

Mare amator de fotbal, Nicolae Robu este primarul Timișoarei din 2012, reales în 2016. În 2015, potrivit unui raport al Curții de Conturi Timiș, clubul ACS Poli Timișoara - născut din inițiativa lui Robu - a fost finanțat ilegal de Consiliul Local și de Consiliul Județean Timiș.

15.400.000 €este limita maximă a finanțatării către sport pe care o poate oferi Consiliul Local din Timișoara în 2017, în urma Ordonanței de Urgență 38/2017 aprobată de guvernul Grindeanu în luna mai

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
368023036732853
Iuga Mircea  •  22 Iunie 2017, 08:54

Se pare ca Dl. Robu nu vrea sa ramanem in prima liga!!!!!î

368023036732853
Iuga Mircea  •  22 Iunie 2017, 08:48

Neaparat ne trebuie un fundas central mai ales daca pleaca Scutaru !!!!!!!!

polistul68
polistul68  •  21 Iunie 2017, 21:25

Da...ideea de a creste juniori e buna...dar cum ti se pare ideea ca primarul se baga la alcatuirea lotului ? Sa fim seriosi....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close