FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV » Cornel Dinu o atacă din nou pe Carmen Dan! ”Alo, duduie, opriți elucubrațiile!”

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iulie 2017 18:27

Legenda dinamovistă Cornel Dinu i-a făcut un rechizitoriu dur ministrului de interne, Carmen Dan, într-o scrisoare deschisă pe care Gazeta Sporturilor o publică integral.

Mister are un verb acid, din nou, la adresa omului politic, iar săgețile lui n-o vizează doar pe Carmen Dan.

"Deși nu îmi mai doream, sunt nevoit să cobor iar la nivelul de răutate ignorantă al duduii ministrese vremelnice de la Interne. Pentru că iar s-a referit la soarta Stadionului Dinamo, dar și pentru că a pus în mișcare o cohortă de subordonați să cerceteze și, eventual, să mă trimită și pe mine la DNA!

În cazul în care, ca preşedinte al CS Dinamo, până în 1999 aş fi avut un rol incriminant în prima hotărâre de Guvern Isărescu din acel an. Care trecea în folosinţa SC FC Dinamo unele spaţii din clubul sportiv. Ca o consecinţă a deciziei UEFA de a obliga cluburile să nu mai aibă legături cu instituţii guvernamentale şi să devină societăţi comerciale sau pe acţiuni. Procedură pusă în aplicare şi la cluburile de fotbal Steaua şi Rapid de Ministerul Apărării şi cel al Transporturilor. Ei bine, ca preşedinte al Clubului Sportiv nu am făcut altceva decât să pun în aplicare o hotărâre în acest sens a Consiliului Director al FC Dinamo aprobată de Minister. Ca subordonat. Transformată apoi în hotărâre de Guvern. Trimiteţi-i pe cei care făceau parte atunci din acest for de conducere şi al ministerului. Dudu Ionescu ca ministru (bun) şi încă vreo 10 generali, şefi de arme ai ministerului la DNA! 

Mai mult decât atât, aveți confirmarea că la discuția respectivă n-am participat, delegând pe cei doi șefi vicepreședinți ai clubului și pe șeful logistic. Sunt un om sincer și asta mi-a adus mari suferințe în această lume încă barbară. Nu împărtășeam amploarea împărțelii ce urma să se decidă.

Se spune, duduie, că ați avea și studii juridice!? Probabil vreo patalama în acest sens eliberată de vreo distrugătoare facultate particulară. Se poartă! Numai că Dreptul pe care credeți că îl posedați este tare rău faultat prin ceea ce susțineți de stângăcismul incompetenței sfidătoare exprimate. Astfel ați spus că ați înaintat deja o sesizare la DNA, de tip penal, în paralel cu deschiderea unei acțiuni în civil, pentru aceeași ilegalitate crezută de matale, contractul de asociere. Alo, duduie, sper să ai măcar prin preajmă un jurist cât de cât care să-ți oprească elucubrațiile!

Firesc ar fi ca și la noi să nu se fi uitat principiul din Dreptul Civil "Electo una via". Adică mai întâi una sau alta. Adevăr șoptit și bietului Mititelu de la Craiova și de care el a ținut cont!
Mai mult decât atât, n-ați avut iarăși pe nimeni să vă spună că în privința contractului de asociere justiția s-a pronunțat deja, respingând acțiunea de contestare inițiată de o altă calamitate a acestor vremuri ce ne e dat să le suportăm, fosta președintă la fel de vremelnică, analfabeta Elisabeta Lipă. Și a repus în drepturile firești societatea domnului Badea, așa cum o numiți. Care de fapt nu e a lui, ci a fotbalului. Dacă spuneați că în anularea hotărârii existente, mai mergea. Și nimeni nu pleacă cu banii acasă, așa cum înfierați cu mânia proletară de care credeam că am scăpat. Apropo, mai bine pronunțați-vă asupra celor care au înstrăinat, chipurile pe gratis, tabla pentru eventuala acoperire a Tribunei I din Ștefan cel Mare și sediul clubului nautic din Herăstrău. Acestea sunt cu adevărat de DNA!

Să nu uit: se vorbește, desigur pe surse, cum se practică abject în ziua de azi, că ați avea niscaiva interese imobiliare în Parcul Dinamo. Cel mai central și mai mare din Europa, dar și cel mai prost îngrijit și condus în continuare.

Iar acum, la noi "boborul", bietul de el, nu e pregătit să discearnă ceea ce i se inoculează, suportând tot felul de rebuturi de competență ce-i decid soarta, sper să nu fie valabilă și pentru noi reflecția unicului Fănuș Neagu: "Un popor de oi naște un guvern de lupi". Mai ales că ați afirmat că ați fost colegă cu Anita, fata marelui scriitor. Ea știe carte! Ca o concluzie, așa merităm să ni se întâmple și să pătimim când o simplă "duduie" este unsă doar sentimental cu mirul puterii decizionale asupra unor treburi ale statului. Sângele albastru n-a făcut totuși această imensă eroare...".

Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul purtătorului de cuvânt Monica Dajbog, n-a putut fi contactat pentru a-și exprima opinia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  14 Iulie 2017, 13:12

Cornel Dinu, un mare fotbalist dar un zero ca si caracter. Modul cum îl apără pe Badea, nu îi face cinste. O face analfabetă pe Lipă dar a acceptat ca Nicu Gheară să fie nașul de căsătorie al fiului său, purtându-se la festivitate cu un servilism ieșit din comun față de un interlop care a nenorocit multă lume. Trecem peste scenele și angoasele pricinuite de succesul în viață al lui Mircea Lucescu dar pentru mine, acest om a devenit infect și îl cataloghez ”putregai infatuat”după ce a acoperit de noroi imaginea marelui Gheorghe Dinică despre care a spus printre altele că era în stare de orice slugărnicie ca să îi facă cinaste cu băutură Fănuș Neagu și altele câte ți mai câte. Chiar dacă lucrurile ar fi fost adevărate, aceste lucruri nu se spun public și cu atât mai mult nu se scriu într-o carte.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

485809194904413
Costel Tudor  •  14 Iulie 2017, 09:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gilos
gilos  •  14 Iulie 2017, 09:08

Nea Cornele, noi vrem sa se modernizeze stadionul, sa se faca unul nou !! Chiar nu ne intereseaza cine e de vina FC, AFC, CS, FCM, CSM sau cate mama dreac' de asociatii or fi. Chiar nu pricepeti ca daca nu reusim sa prindem acest tren cu fonduri europene, atunci nici papa Pius de la Roma nu mai construieste stadion in Stefan cel Mare ?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close