FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER RATAT

EXCLUSIV Cum a stricat Becali transferul lui Alibec în Anglia: detaliile secrete ale negocierilor purtate în ultimele ore de mercato

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2017 13:43

Joi, 31 august 2017, a fost ultima zi în care cluburile din Anglia puteau să facă transferuri. La ora 11:00, un impresar britanic a sosit la București pentru a demara negocierile cu FCSB în vederea transferului lui Denis Alibec la clubul de Championship (liga a doua), Wolverhampton Wanderers.

Echipa aflată în acel moment pe locul 4 în clasament, cu 10 puncte din 5 etape, avea drept țintă achiziționarea unui atacant valoros. Antrenorul portughez Nuno Espirito Santo dorea să aducă cel puțin un jucător într-un departament, atacul, format din doar doi fotbaliști specializați pe acest post: nigerianul Enobakhare și brazilianul Bonatini. Împreună, cei doi au marcat până acum doar două goluri.

Țintele lui Wolverhampton erau românul Denis Alibec (26 de ani) și olandezul Jurgen Locadia (23 de ani) de la PSV Eindhoven.

Din cauza timpului extrem de scurt rămas din perioada de transferuri, conducerea clubului englez a pus la punct toate detaliile celor două tranzacții pentru a preveni un dublu eșec. Câte un impresar agreat de club a mers în România și Olanda pentru a negocia termenii transferurilor, iar Wolverhampton avea pregătite variante de urgență pentru ca Alibec sau Locadia să efectueze vizita medicală înainte de miezul nopții.

Agentul venit la București a intrat imediat în discuții cu Valeriu Argăseală, oferta fiind de 10 milioane de euro din care 10 la sută urmă să revină impresarilor. În cazul în care FCSB era de acord cu suma, Wolverhampton avea pregătită o ofertă scrisă.

Alibec era de acord cu termenii personali (un salariu săptămânal de aproape 25.000 de euro) care i-ar fi adus un venit de cinci ori mai mare decât în România!

Discuțiile au durat până în jurul orei 19 (ora 17:00 în Anglia), însă au intrat în impas din cauza cererii lui George Becali. Finanțatorul a ridicat prețul la 15 milioane de euro, cu 50 la sută mai mult decât ce oferise Wolves.

25.000.000 €este clauza de reziliere a lui Denis Alibec, stabilită în contractul său cu FCSB

Contactat de Gazetă, impresarul lui Alibec, Florin Lovin, s-a mulțumit să confirme tratativele cu Wolverhampton, fără a oferi detalii: “E adevărat, dar a fost totul pe ultima sută de metri”.

Informați despre blocarea negocierilor din România, șefii lui Wolverhampton au urgentat transferul lui Jurgen Locadia. Adus la ora locală 19:00 cu un avion privat în orașul minier din West Midlands, atacantul de la PSV se afla în plină vizită medicală în momentul în care și transferul său a picat!

Antrenorul lui PSV, Phillip Cocu, a decis să-l păstreze pe Locadia din cauza eșecului negocierilor cu un atacant ales să-l înlocuiască pe jucătorul de 23 de ani.

Astfel, clubul englez a ratat al 13-lea transfer al verii, însă a reușit să-l împrumute în ultima clipă pe mijlocașul defensiv Alfred N’Diaye de la Villarreal.

Alibec a rămas la FCSB după o vară în care a fost în discuții doar cu cluburi din Anglia: Stoke City, Hull City și Wolverhampton.

CINE ESTE WOLVERHAMPTON

Campioană de trei ori și cea mai valoroasă echipă din Anglia în anii 50, Wolverhampton Wanderers a dispărut din elită, ajungând la un moment dat până în liga a patra. Revenită în Premier League în anii 2000, echipa joacă acum în liga a doua. În 2016, clubul a fost cumpărat de firma chineză Fosun International, care a achiziționat și pachetul majoritar de acțiuni la Gestifute, agenția de impresariat deținută de Jorge Mendes (agentul lui Cristiano Ronaldo).

Practic, Wolverhampton este acum într-un conflict de interese, fiind deținută de un grup care activează și pe piața de impresariat sportiv. Clubul este ajutat intens de Mendes. Primul manager numit de acționarii chinezi a fost Walter Zenga, însă italianul a fost concediat după doar trei luni. Actualul staff tehnic este format din compatrioți de-ai lui Mendes, principal fiind Nuno Espirito Santo, fost antrenor la Valencia și FC Porto.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
blatistu49
blatistu49  •  13 Septembrie 2017, 19:11

moareJIJI de ciuda a dat 2 mil pe el si nu vrea nimeni

deny74
deny74  •  13 Septembrie 2017, 18:44

Pentru 10 milioane se ducea Gigi cu el de mana si-l dădea și pe directorul sportiv sclav la chinezi.In cutie de carton și cu săpunul in mana.Bancuri.

blatistu49
blatistu49  •  13 Septembrie 2017, 18:28

bancuri nu stie ciobanu cum sa scape de el dar nu vrea nimeni

Vezi toate comentariile (14)
Comentează