FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Decizia Adunării Generale a LPF în privinţa drepturilor TV

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iunie 2015 12:39

Adunarea Generală a LPF a respins azi propunerea firmei ISB, deţinătoarea drepturilor TV, de a diminua contractul media de transmisie a partidelor din Liga 1 cu 4,5 milioane de euro (de la 27 de milioane, la numai 22,5 milioane). 

Doar două cluburi au votat pro solicitării consorţiului media. Este vorba despre ASA Tîrgu Mureş şi CFR Cluj, iar restul de 16 echipe au votat împortivă. 

Surse din piaţa media susţin că pentru primul an de contract, ISB a ieşit pe pierdere undeva în jurul a 4-5 milioane de euro.

Chiar şi fără echilibrarea balanţei financiare, Paszkany nu e tentat să renunţe, fiindcă în 2015-2016, faţă de sezonul precedent, are venituri suplimentare consistente.

LPF ţine ascuns contractul drepturilor TV

Extrem de ciudată în tot acest context e poziţia lui Gino Iorgulescu, care le-a solicitat flexibilitate cluburilor şi nu rigiditate în faţa propunerii lui Paszkany. Şi mai ciudat e de ce la Adunarea Generală precedentă, unii preşedinţi s-au lovit de un refuz vehement din partea LPF atunci cînd au solicitat să vadă cum arată contractul cu ISB.

"Dacă vi-l arătăm riscăm să apară în presă, ceea ce nu vrem fiindcă s-ar încălca practic clauza de confidenţialitate" a fost explicaţia LPF-iştilor.

"După discuţii cu cluburile, am fost împuternicit de membrii Ligii să am discuţii cu ISB să ducă la bun sfîrşit contractul încheiat anul trecut. O să am discuţii, iar pe 19 iunie vom mai avea o Adunare Generală, să vedem dacă au respectat contractul.

Contractul cu ISB nu poate fi modificat unilateral. Se pot cere şi daune, dar nu ne-ar avantaja o dispută în cazul în care nu respectă contractul. Ar dura foarte mult", a zis Gino Iorgulescu.

300.000 € e suma aproximativă cu care ar creşte bonusul din drepturile TV pentru fiecare echipă, faţă de sezonul trecut, dacă s-ar respecta actualul contract

Urmează conferinţa de presă de la sediul LPF!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (52)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  08 Iunie 2015, 23:45

mafia ramane ungaria,asa fura si cefura cluj

don_vito
don_vito  •  08 Iunie 2015, 22:31

Mai mira pe cineva ca *** au votat pentru...hunul e de fapt patron la amandoua ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borat101
borat101  •  08 Iunie 2015, 22:11

Ce vrajeala de mafie este. Auziti la ei de mafioti: "clauza de confidentialitate". Asa ceva si in asemenea domenii/structuri, nu se face. Toate tarile civilizate isi declara cati bani vin in federatii/liga, numai in *** si societati batjocorite sunt Secrete si mafie fara numar fara numar.... Acum stie toata suflarea Romaneasca unul dintre marile motive, de ce nu se baga oameni/investitori/businessmani seriosi in Foftbalul Romanesc.... ca bagati manevre mafiote cu "Confidentialitate". De parca faceti cine stie ce produse cu 1-2 ani inainte!!! De fapt voi furati cu 1-2 ani inainte!!! ..... ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează