FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV. Era la un pas de FCSB, dar transferul a picat peste noapte: ”Nu e gratis? Nu-l mai vreau!”

Articol de , , - Publicat luni, 03 august 2020 11:00 / Actualizat luni, 03 august 2020 15:30

Becali mai aduce doar jucători pentru care nu trebuie să plătească. Albu, fundașul central de la Clinceni, aparține de fapt de Chiajna, un club care cere bani în schimbul fotbalistului. E motivul pentru care transferul pe care Gigi îl anunțase nu mai e cert

FCSB nu a câștigat campionatul în cinci ani în care a consumat mai mult de 50 de milioane de euro, cu salarii și cu sumele de transferuri cele mai mari din România, acum încearcă să redevină campioană fără bani. Becali recrutează numai fotbaliști liberi de contracte, un comportament atipic pentru conducătorul de club cel mai darnic din competiție.

Chiajna nu-l lasă gratis

Au venit Sergiu Buș, atacant de 27 de ani, de la Gaz Metan, Marius Briceag, fundaș stânga de 28 de ani de la Craiova, și Alex Buziuc, atacant de 26 de ani de la Clinceni. Cea mai apropiată țintă dintre cele care urmau era tot de la Clinceni: Alexandru Albu, 26 de ani, fundaș central. Albu a evoluat în formația lui Ilie Poenaru sub formă de împrumut de la Chiajna, un club cu care retrogradase la capătul sezonului trecut.

FCSB ar trebui să-l ia de la Concordia, așadar, iar echipa de la marginea Bucureștiului nu e de acord să-l cedeze gratis sau pentru un mărunțiș de 50.000 sau 100.000 de euro, atât cât ar fi Gigi dispus să plătească. Transferul nu mai e cert, pentru că Becali nici nu este interesat să liciteze mult pentru Albu, l-ar lua doar dacă ar fi foarte ieftin.

Nu prea e fundaș central

Proprietarul roș-albaștrilor nu a consumat sume mari pentru fotbaliști defensivi. Când a cheltuit mult, el a scos banii pentru atacanți. A dat 3 milioane de euro pentru Florinel Coman, 500.000 de euro în schimbul lui Adrian Petre, un milion de euro ca să-l aducă de la Botoșani pe Olimpiu Moruțan. Albu nici măcar nu a evoluat la Clinceni ca fundaș central, în poziția în care l-ar dori FCSB.

El a atras atenția și a progresat față de prestațiile pe care le avea la Chiajna, însă a fost utilizat mai des ca mijlocaș central. Becali l-ar vrea ca fundaș fiindcă are doar doi stoperi în lot, pe Andrei Miron și pe Iulian Cristea.

Mai urmărește încă doi

Becali importă en-gros de la Clinceni. L-a luat pe Buziuc, negociază pentru Albu și îi mai plac Octavian Vâlceanu, portar de 23 de ani, și Mihai Dobrescu, fundaș stânga de 27 de ani. FCSB nu are niciun concurent pentru Andrei Vlad, goalkeeperul titular, și nicio variantă de rezervă pentru Panțâru, fundașul stânga de bază. Când a lipsit Panțâru, fundaș stânga a fost juniorul Pantea, 16 ani, care e apărător dreapta, de fapt. Vâlceanu și Dobrescu au și oferte de prelungire a contractelor cu Clinceni și vor continua în Ilfov dacă Becali nu se va hotărî curând să-i ia la FCSB.

Petre e la reducere

Adrian Petre tot nu și-a câștigat un loc la FCSB, aparițiile sale recente pe teren nu i-au schimbat statutul cu nimic, Becali nu-l consideră un fotbalist îndeajuns de bun pentru echipa lui. "Îl vând cu 300.000 de euro oricui îl vrea! L-am luat cu 500.000 de euro, îl dau mai ieftin", a anunțat Gigi într-o declarație de la Antena 1. FCSB încă nu a plătit prețul achiziționării de la Esbjerg și danezii i-au dat în judecată pe români. FIFA le-a dat dreptate nordicilor în litigiu. "E un contract semnat, o să plătim transferul, că doar nu suntem ca arabii și ca turcii. Numai ăia fac transferuri și pe urmă nu mai dau banii", s-a resemnat Gigi. Petre are un gol în 8 meciuri din Liga 1.

S-au păcălit cu Buziuc

Conducătorii de la Clinceni îi prelungiseră în iunie contractul lui Buziuc pentru o lună, până la sfârșitul lui iulie. Exista o clauză care i-ar fi permis clubului să extindă înțelegerea cu jucătorul pentru încă două sezoane. 

Oficialii ilfoveni nu erau siguri de salvarea de la retrogradare atunci, calculele economice nu i-au încurajat să semneze cu Buziuc pentru doi ani. Becali a profitat și l-a luat gratis! Dacă atacantul ar fi apucat să semneze prelungirea cu Clinceni, Gigi ar fi fost nevoit să negocieze transferul, așa cum se întâmplă acum în discuțiile pentru Albu. Primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, e susținătorul principal al echipei și s-a enervat când a aflat că Buziuc trecea la FCSB gratis, nu cu vreo sumă de transfer. "Cum? Nu ne alegem nici măcar cu o sută de mii de euro?!", a reacționat față de conducătorii executivi ai clubului.

Gigi Becali a explicat de ce nu poartă mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Mie doctorii asta mi-au spus”

CITEȘTE ȘI:

VIDEO + FOTO UTA și FC Argeș au promovat în Liga 1! DRAMATISM TOTAL: golul marcat de Rapid în 90+6 a trimis-o pe Mioveni la baraj și pe Turris în B

Gheorghe Hagi și-a dat demisia de la Viitorul! Anunțul oficial al clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cri5ti
cri5ti  •  03 August 2020, 17:32

Ciobanul a început la intensitate maxima campania de sabotare a echipei..si de falimentare în maxim 2 3 ani... cu astfel de transferuri.(cele făcute pana acuma).. și cu Albu de la Clincrni.. nu poți emite pretenții de titlu, participare în grupele europeene și implicit încasarea unei sume bune pt un club din România..

rise
rise  •  03 August 2020, 17:01

Asta vrea sa transfere pe gratis dar pe jucatorii lui care nu au dat niciun randament cere 300 mii. Parca toti sunt prosti iar el e destept. Pe Petre vrea 300k si nu a jucat nimic iar cu banii primiti de el vrea sa il cumpere pe Debeljuh care a dat 12 goluri. Poti sa-ti pui pofta in cui. Sau vorba ta, pohta.

tutan_camon
tutan_camon  •  03 August 2020, 16:38

Se duce la FC *** că dă mai mult. Sau la FC R Străulești sector 1, că vor să facă o figură frumoasă în cupele europene :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează